Здравейте колеги!
Дойде и моя ред в форума да не ми пали колата.Значи гася я пред блока,всичко на 6.След 2 часа излизам ,паля ,работи 2 секунди и край-няма палене.Първото нещо което ми направи впечетление е че не чувам помпата.Откачих входящият маркуч към горивния колектор на дюзите,сухо няма грам бензин.
Проверих бушона на помпата-ОК,но като замерих с контролната лампа до него не стига ток.Прегледах една схема на DIGIFANT и видях,че помпата се оправлява от две релета.Едно обикновенно и едно с време,което от своя страна се влияе от някакъв датчик за налягането на горивото.На таблото имам едно реле с номер 80 или 08.Когато дам на контакт на бушона на помпата има напрежение за около 2 секунди,релето изцъква и спира напрежението.Утре ще дам ток диретно на помпата за да вида дали тя не е заминала,но ако работи става лошо.
Та:
1.кое кара помпата да спира след като е подкачила нужното налягане?
2.кои точно са тези две релета и 08 кое е от тях?
3.къде се намира този датчик за налягане и възможно ли е да е от него?
4.въобще как функционирацялата система за управление на помпата?
На гас пали,ама насилственно с плюс от АБ на вентилите(газовата не позволява да палиш на газ,чак като загрее ти дава тази възможност.Минава на газ автоматично след 2500 оборота и винаги пали на бензин).
Алармата има имобилайзер,ама до колкото знам е откачен одавна.Утре ще проверя и него,дали е така.
Мерси предварително!

2E не пали на бензин?-Решено
- suba
- Автомобил: AUDI А6
- Двигател: APS
2E не пали на бензин?-Решено
Последна промяна от suba на Нед 12 юли 2009 22:22, променено общо 1 път.
- m&m16v
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: 2E не пали на бензин?
При твоя Дигифант компира управлява релето за помпата. Когато подадеш контакт компютъра включва релето на помпата за две секунди,за да създаде налягане в системата и след като получи сигнал за въртене на двигателя от делкото включва помпата за постоянно. В твоя случай след като си измерил на 18 бушон че има за кратко напрежение е достатъчно да завъртиш на стартер и напрежението ще се появи отново. На мен ми се струва че помпата е заминала, но по добре по обстойно я провери.
- suba
Абе сигурно е помпата,ама ако не е тя искам да знам долу-горе за какво става въпрос.Иначе като завъртя на стартер пак не идва ток на 18 (предпазител).
- m&m16v
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Е щом като си направил опита със стартера и няма напрежение, то помпата може и да е здрава. Релето което я управлява при теб се намира на долния ред на бушониерата най в дясно. Когато подадеш контакт то трябва да са включи за 2 секунди. Ако всичко това е налице,а напрежение на 18 бушон липсва то работата отива на електричар.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Датчик за налягането има и ако налягането е по малко от 1.2 бара може да ти спира помпата датчика е закачен на всмукателния колектор и е свързан с маркуч отдясно на бензинопровода на дюзите така е при мен с пф двигател ако си разрешил проблема пиши за сведение
- suba
Мерси колега ама аз отдавана разреших проблема.Оказа си се помпата и я смених с нова.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: 2E не пали на бензин?-Решено
ами казвайте и крайния резултат то той е най важен какъв е бил проблема и кое е решението а не да се задават само въпроси
Re: 2E не пали на бензин?-Решено
някой може ли да ми каже на пасат Б5 97 г седан , къде стой бензиновата помпа ?
под задната седалка или в багажника ?
под задната седалка или в багажника ?