Треперещ рефлектор на фар на Пасат Б5.5 - ремонт ?
- longora
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Треперещ рефлектор на фар на Пасат Б5.5 - ремонт ?
Рефлектора на фара ми трепери на празен ход. Подам ли 100-200 оборота повече и спира. Питах във Сакар Ауто и ми казаха че има някакъв ремонтен комплект, но не знаят за какво точно е. Някой случайно да им представа дали с този кит ще мога да спра това трептене защото много дразни. Този кит струва към 50лв а не ми се дават е така само да пробвам какво е ...
- soto73
- Автомобил: VW Passat B8 SPORT 2TDI BMT
- Двигател: CRLB 2015
- Контакти:
Re: Треперещ рефлектор на фар на Пасат Б5.5 - ремонт ?
Здр.колега!И аз го имам този проблем,но май все не ми остава време да погледна
В тукашния форум на испанците четох,че те са го разрешили!Доколкото си спомням споменаха,че има някакви гумени клинове под фара(дано не се бъркам)и като се разместели трепери!Аз не съм погледнал още,но ти погледни от вътрешната страна на фара дали има някви такива животни!А ако утре ми остане време и аз ще хвърля един поглед

В тукашния форум на испанците четох,че те са го разрешили!Доколкото си спомням споменаха,че има някакви гумени клинове под фара(дано не се бъркам)и като се разместели трепери!Аз не съм погледнал още,но ти погледни от вътрешната страна на фара дали има някви такива животни!А ако утре ми остане време и аз ще хвърля един поглед

- longora
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Не съм се заглеждал за такива работи пък съм свалял фара. Ще погледна но към четвъртак или петък.. А колкото до този ремонтен кит от САКАР Ауто мисля че ми казаха за някви щипки ..
- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ако имаш късмет може да се окаже само излезнала ябълка на която се държи рефлектора. Иначе има възможност да е счупена.
- longora
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
А къде седи тази ябълка и има ли шанс да се смени само ябълката, а не целия фар ? Мерси.
- dancho_kolev
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Уважаеми колеги,
И аз имам същият проблем с трептенето особено на левият фар на празни обороти и ме дразни много. Нямам време да погледна въпросната ябълка, но забелязах че фара трепти повече, когато е вдигнат максимално / чрез електро-регулатора на таблото/. За да не трепти толкова, просто го свалям с регулатора на най- ниско положение. Естествено това го правя когато карам на късо разстояние, през деня или в града и се налага честа работа на прозен ход на двегателя.
И аз имам същият проблем с трептенето особено на левият фар на празни обороти и ме дразни много. Нямам време да погледна въпросната ябълка, но забелязах че фара трепти повече, когато е вдигнат максимално / чрез електро-регулатора на таблото/. За да не трепти толкова, просто го свалям с регулатора на най- ниско положение. Естествено това го правя когато карам на късо разстояние, през деня или в града и се налага честа работа на прозен ход на двегателя.
- Peteff
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
явно е от тези гумени ками под фара , които до колкото знам се достигат само чрез сваляне на бронята . аз нови фарове сложих на фк и левия трепти по същия начин като при вас . за б5 говоря но при б5.5 предполагам е същото.явно трябва да се свали бронята и да се наместят тези "ками". някой ако е правил процедурата да сподели какво точно се прави
- syncro fen
- Автомобил:
- Двигател:
И при мен треперят с еднаква честота и двата фара.
Дразнят ме много, но добре, че е само при работа на място. При В5.5 това май ще излезе сериен проблем, особенно при дизела помпа дюза 131 кс. Този мотор вибрира много повече от обикновенното ТДИ 110 коня. Оттам идват и трептенията на фаровете, а не от някаква повреда в тяхното устройство.

- longora
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
На мен единия фар ми е нов и няма за сега никакъв проблем... не може решението да е само нови фарове, но и според мен си е производствен дефект с цел продажба на резервните части ...
И аз имах подобен проблем с треперене на левия фар,но след като го отворих се оказа,че самата лупа трепери.С малко бързо съхнещ силикон си реших проблема 

- longora
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
В моя случай видимо трепери целият рефлектор ..
-
- Автомобил:
- Двигател:
и при мен се вижда това трептене. даже на скоро ми се наложи да сменя единия фар, сложих чисто нов, оригинален и същата работа. ама мен не ме дразни това 

- longora
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
И аз съм с един нов фар и при него няма никакво трептене... много интересно