Тампон моно???-Пасат В3/ABS/1992год.-РЕШЕН
-
- Автомобил:
- Двигател:
Тампон моно???-Пасат В3/ABS/1992год.-РЕШЕН
Колеги,нова тема.Старите три ги реших...на всекиго мога да помогна с това как стоят нещата....обаче две вечери ми костваше все да влизам и излизам тука-пуска ме за 5 секунди и пак ме връща.Трих и кукитата...малко се пооправи за момент...и пак.Сега пък не можах да допиша РЕШЕНО на трите ми теми и се наложи да трия символи напред...а миналата седмица можеше.Моля все пак за обяснение от някого,и както казва колегата в завода-много сложно стана с тия компютри.Дано не ми се налага да завършвам и Компютри,за да пиша тук,колеги...много е сложна явно тая материя....и нека никой не ми се сърди,защото тук преди всичко трябва да се свърши работа по колата,а не да изкарвам курс по...нали ме разбирате....
Последна промяна от nistelroy на Пон 02 фев 2009 0:41, променено общо 2 пъти.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: ТАМПОН МОНО?
Та проблема-в една друга тема на друг колега му писах,че причината за нехарактерен звук от двигателя на празен ход(при мен бе като излитащ самолет и се смаях,както писах...дори се простих,да си призная)е от тоя тампон...горе отзад на двигателя вдясно...една тръбичка,с нахлузен маншон отгоре на нея.Беше пробита...и влизаше и свистеше въздух оттам....по това познах веднага,за щастие.ВЪПРОС-може ли твърдо да се затапи това отверстие....или другото-тоя маншон със скобата на него ми прилича на някакъв реглаж....при някакво налягане отвътре да отвори и да освободи газовете.Та,някой знае ли материята тука?
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Re: ТАМПОН МОНО???-Пасат В3/ABS/1992год.
Честно да ти кажа аз съм с моноинжекция и същия двигател ама не вдявам за какво говориш - можеш ли да го снимаш да го видим това нещо.На самия моноблок ли е,на колектора ли...къде се намира?
- dj_tuhla
- Автомобил:
- Двигател:
Май говори за системата за картерните газове.. колега лош или добър късмет, ама форума точно го "преинсталираха" на практика и си улучил този момент явно, скоро няма да има такива явления, така че споко
P.S. И евалата че настояваш да споделиш опит и да помогнеш!

-
- Автомобил:
- Двигател:
dj_tuhla написа:Май говори за системата за картерните газове.. колега лош или добър късмет, ама форума точно го "преинсталираха" на практика и си улучил този момент явно, скоро няма да има такива явления, така че споко![]()
Благодаря,колега!
-
- Автомобил:
- Двигател:
[quote="zfa159"]Честно да ти кажа аз съм с моноинжекция и същия двигател ама не вдявам за какво говориш - можеш ли да го снимаш да го видим това нещо.На самия моноблок ли е,на колектора ли...къде се намира?[/quo
Отваряш капака на колата....пред двигателя си....на него най-горе вдясно гледаш...леко назад към купето погледа....къса тръбичка,стърчаща,на нея-черен гумен маншон.
Отваряш капака на колата....пред двигателя си....на него най-горе вдясно гледаш...леко назад към купето погледа....къса тръбичка,стърчаща,на нея-черен гумен маншон.
-
- Автомобил:
- Двигател:
dj_tuhla написа:Май говори за системата за картерните газове.. колега лош или добър късмет, ама форума точно го "преинсталираха" на практика и си улучил този момент явно, скоро няма да има такива явления, така че споко![]()
Ей...мамка му и влизане...май ще се се отказвам оттук,колеги.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Сега пък ми даде вход....обаче не е за търпене вече,колкото и да трая.
-
- Автомобил:
- Двигател:
zfa159 написа:Честно да ти кажа аз съм с моноинжекция и същия двигател ама не вдявам за какво говориш - можеш ли да го снимаш да го видим това нещо.На самия моноблок ли е,на колектора ли...къде се намира?
Разбра ли ме,колега?Пиши ако не...или трябва май снимка наистина утре.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Малко теория тук,колега....моля те да ни осветлиш за това продухване на газовете...и защо двигателя се побърква без тоя маншон на тая тръбичка отгоре.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Тампон моно???-Пасат В3/ABS/1992год.
Ееее..почнах вече разни номера да пробвам за влизане...дето все ме изхвърля....взех че прочитам пак условията на сайта (вляво там нали знаете като влизате)...викам сигурно малко нещо сме сбъркали и малко ум да ни налеят...един вид малко опреснително....и става...става,ама до време....после пък отивам на другото вдясно за поверителност...пак става...пак до време....абе дали ще го оправят,колеги...как смятате...или аз нещо бъркам пак?
- modiliani
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
nistelroy написа:Ееее..почнах вече разни номера да пробвам за влизане...дето все ме изхвърля....взех че прочитам пак условията на сайта (вляво там нали знаете като влизате)...викам сигурно малко нещо сме сбъркали и малко ум да ни налеят...един вид малко опреснително....и става...става,ама до време....после пък отивам на другото вдясно за поверителност...пак става...пак до време....абе дали ще го оправят,колеги...как смятате...или аз нещо бъркам пак?
ами това не е ли датчика за изгорелите газове
-
- Автомобил:
- Двигател:
Не колега....мисля че не е тоя датчик за изгорелите газове,който е отзад на двигателя по средата и там излиза един кабел от него.Това тук е само черен гумен маншон на една къса тръбичка,излизаща горе дясно,и малко отзад на двигателя.
- modiliani
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
nistelroy написа:Не колега....мисля че не е тоя датчик за изгорелите газове,който е отзад на двигателя по средата и там излиза един кабел от него.Това тук е само черен гумен маншон на една къса тръбичка,излизаща горе дясно,и малко отзад на двигателя.
да и аз го имам но него пипам
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Ми каточели за картерните газове говориш ама.....знам ли.Друго за там не се сещам.Качи една снимка да погледнем.