Неприятно бучене в купето на Б4
Неприятно бучене в купето на Б4
Пасата ми е Б4 1,8m ABS мотор, комби. При скорост 100км оборотите на двигателя са близо 3000 и започва едно много дразнещо "бучене", което не мога да разбера дали е от двигателя или от гърнето. Катализатора ми е "издънен"(празен), дали може да е от това или е заради късите скорости на комбитата.
- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
Re: Неприятно бучене в купето на Б4
Не знам дали комбито е с по къси скорости. Аз съм със седан и съотношението обороти/скорост е същото
И при мене го има това "бучене". Не е от гърнетата. Ако смениш тампоните на двигателя може да се оправи, но не е сигурно
Аз свикнах 

И при мене го има това "бучене". Не е от гърнетата. Ако смениш тампоните на двигателя може да се оправи, но не е сигурно

Може да е от тампони на двигателя, защото сутрин като запаля и я оставя да работи на празен ход се усеща едно вибриране във волана и арматурното табло. Ще ги сменям напролет, ама чувал съм че имат хубави цени и лоши ментета. Засега на първо време мисля да обуя пасата с 15 цолови гуми и джанти, та дано малко паднат оборотите на двигателя. А за скоростните кутии съм сигурен че са по-къси, мисля че кода и е CGX.
- HAMELION
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
КА4И А НА КАНА И УДАРИ СИАКО ГАРНО ПО ОДЕЛНО С РАКА АКО ИМАНЕ6ТО ПО ТГИХ 6ТЕ 4УЕ6 ДРАН4ЕНЕТО НАИ ЧЕСТО ОТ ПРЕГОРЕЛИ ПРЕГРАДИ .ЖАЙНО Е КАКВО СИ СЛОЖИЛ НА МИАСТОТО НА КАТАЛИЗАТОРА ТРАБА ЛИ Е САМО ИЛИ РЕЗОНАТОНО ГАРНЕ.НО ТАИ КАТО НИАМАМ КАК ДА 4УИА БУ4ЕНЕТО НЕМОГА ДА САМ СИГОРЕН ТО4НО ЗА КАКВО СТАВА ВАПРОС
Аз съдържанието на катализатора го извадих, защото се беше отчупило едно парче от питата вътре и тракаше на ниски обороти. Сега си стои само тялото на катализатора (вътре няма нищо). Задното гърне не съм го проверявал.
- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
puman написа:Може да е от тампони на двигателя, защото сутрин като запаля и я оставя да работи на празен ход се усеща едно вибриране във волана и арматурното табло. Ще ги сменям напролет, ама чувал съм че имат хубави цени и лоши ментета. Засега на първо време мисля да обуя пасата с 15 цолови гуми и джанти, та дано малко паднат оборотите на двигателя. А за скоростните кутии съм сигурен че са по-къси, мисля че кода и е CGX.
С по големи гуми не можеш да промениш отношението - скорост/обороти. Променя се реалната скорост но показанията на скоросттомера и обортомера са същите

Примерно с по големи гуми при 3000оборота пак ще показва 100км, само че реалната скорост ще е малко повече, примерно 110. Имай предвид, че на този мотор като му сложиш много големи гуми става още по-муден и леко натоварен по баирите ще ти се налага посточнно да ръчкаш скоростите.
Да колега winner, прав си, че ще стане по мудна и ще ме лъже километража, ама аз не съм любител на високите скорости. Искам като я закрепя на 100-110км/ч по магистралата, да мога да си чувам радиото спокойно. Наскоро карах един пасат Б3 със същия двигател като моя, но с 15 цолови гуми и не се вдигаше такива обороти, пък и си вървеше доста прилично.
- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
Помня, че имаше тема за шума, който се чува от двигателя в купето на нашите модели(както и на Б3)при определени обороти и скорост. Аз леко вдигнах шумовата летва след като сложих кора(като пресовано кече) на капака(на старо от един
ВР6). Захваща се с три вида щипки. Сега скоростта при която започвам да чувам този дразнещ шум е след 125-130 км./ч., което ме устройва напълно. В София се продава на части един дизелов Б4, който има такава кора http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... adf36b15ff, но от ВР6 е по дебела и ефекта се предполага да е малко по добър.
Преди ми ставаше дразнещо шумно след около 115 км./ч.
Сматам, че при тебе определено ще е по-шумно и заради изтърбушения катализатор, сега е като бурия.

Преди ми ставаше дразнещо шумно след около 115 км./ч.
Сматам, че при тебе определено ще е по-шумно и заради изтърбушения катализатор, сега е като бурия.
Благодаря за съветите на всички. Разбрах , че този проблем не е само при моя пасат. Ще се предприемам мерки за намаляване на шума, а пък взех и да свиквам.
- zdrash
- Автомобил: Touareg 7P
- Двигател: CVWA
И аз си сложих кече от Б3 дизел на предния капак,
но при мен ефект няма.
( срам за вагенистите - много бръмчи )
но при мен ефект няма.
( срам за вагенистите - много бръмчи )
- L&R
- Автомобил: CCC
- Двигател:
- Контакти:
От скоро и аз търкалям едно комби и за мен скоростната кутия на тия пасати е ужас, всичко идва от това че двигателя се форсира постоянно на 5та.
- gizzard
- Автомобил:
- Двигател:
Winner25 написа:Не знам дали комбито е с по къси скорости. Аз съм със седан и съотношението обороти/скорост е същото![]()
И при мене го има това "бучене". Не е от гърнетата. Ако смениш тампоните на двигателя може да се оправи, но не е сигурноАз свикнах
И при мен

Колега, моя така бучеше.Първо смених единия тампон-към скоростната кутия и бученето.....остана, но се премести към други обороти на двигателя.Разбрах, че е от тампоите и смених и другите два и сега няма нищо общо с преди. Все едно е друга колата.Но само оригинални тампони иначе пак бучи.Мисля че бяха лемфрьодер за първоначално вграждане в фолксфаген.Да ме поправят колегите ако греша, но доколкото си спомням май такива сложих.
marine написа:Колега, моя така бучеше.Първо смених единия тампон-към скоростната кутия и бученето.....остана, но се премести към други обороти на двигателя.Разбрах, че е от тампоите и смених и другите два и сега няма нищо общо с преди. Все едно е друга колата.Но само оригинални тампони иначе пак бучи.Мисля че бяха лемфрьодер за първоначално вграждане в фолксфаген.Да ме поправят колегите ако греша, но доколкото си спомням май такива сложих.
Е това е истината ! И внимавайте какви тампони купувате че има страшни ментаци.
- I4o_naskov
- Автомобил:
- Двигател:
и при мен го има бу4енето имам сащия пасат комби,но моито гарне има пукнатина ина4е пак кам 3000 об. като пусна гаста ми бу4и