Стържещ звук откъм хидравликата на Б3

Техническа и сервизна информация за Passat
Mladenski
Автомобил:
Двигател:

Стържещ звук откъм хидравликата на Б3

Мнениеот Mladenski » Сря 18 фев 2009 11:58

Колеги, прегладах някои неща писани по темата, но като че ли нямаше посочен точно този симптом.

Тази сутрин стоях до колата, докато приятелката се опитваше да я изкара от мястото, където е паркирана, и ми направи впечетление, че при навиване на волана се чува отчетливо СТЪРЖЕНЕ! Със сигурност воланът не беше пренавит, а и при пренавиване се чува виене, не стържене. Колата е Б3, 1990, 1.8 РП, седан.

Забелязал съм, че се губи по малко хидравлично масло (пада от MAX на MIN за около три месеца - това са около 50 г. на месец). Досега не ми се е случвало да се вдървява волана, но и аз внимавам да не го навивам до край.

От какво може да е според вас?

Потребителски аватар
danielmihov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Стържещ звук откъм хидравликата на Б3

Мнениеот danielmihov » Сря 18 фев 2009 13:04

при мен имаше едно стържене от рейката.Тъй че може и при теб да е това.Отиваш някъде на стенд и веднага ще ти кажат точно от къде е.

Mladenski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mladenski » Сря 18 фев 2009 13:09

danielmihov написа:при мен имаше едно стържене от рейката.Тъй че може и при теб да е това.Отиваш някъде на стенд и веднага ще ти кажат точно от къде е.

А какъв се оказа проблемът, колега?

Потребителски аватар
danielmihov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот danielmihov » Сря 18 фев 2009 13:31

Еми майсторите ми казаха че проблемът е в рейката ама аз нали не съм мн. доверчив и изпръсках половин флокон WD вътре при педалите където щанагата излиза от купето и влиза в рейката.Маха се една пластмаска която се държи на 2 пластмасови болта.Проблемът е че след няколко месеца пак се появи.Пак същата процедура. После пак и накрая засилих цялата рейка и сложих една втора ръка.Но ти щом губиш масълце от някуде може и рейката да е фитка.
В обюи линии само си гадаеме сега :)

Върни се в “Passat”