Здравейте колеги. От скоро съм с пасат Б5 1.9 тди 116к.с. Някой би ли ми обяснил, как, кога става това сас заключване на вратите автоматично. Понякога се заключват бързо, друг път по-късно,а понякога като карам.Какво трябва да направя или натисна за да си е нормално. Просто някой да ми каже по книга как стоят нещата.
mod edit : gr_kanev

сами се заклЮчват вратите при пасат Б5
- ifidik
- Автомобил: Corrado TDI 4x4
- Двигател:
- Контакти:
Re: сами се заклъчват вратите при пасат Б5
заключват се когато вдигнеш 40км/ч.това е функция която можеш да изключиш чрез ваг-ком
- niks76
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
само 4е скоростта е от 20км/4ас 

- Vladko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
15км в час
П.С. Ако има слагана аларма може и тя да го заключва,но тя не се съобразява със скороста.Иначе с Ваг Ком за 1 минута се маха тази функция.
STG 46 (Komfortsystem) auswählen
STG Anpassen -> Funktion 10
-> Kanal 03 (Auto-Lock)
Das Fahrzeug wird bei einer Geschwindigkeit von 15km/h verriegelt (0 = aus; 1 = ein).
-> Kanal 04 (Auto-Unlock)
Das Fahrzeug wird bei einer Geschwindigkeit von 15km/h verriegelt und nach abziehen des Zündschlüssels entriegelt (0 = aus; 1 = ein).

П.С. Ако има слагана аларма може и тя да го заключва,но тя не се съобразява със скороста.Иначе с Ваг Ком за 1 минута се маха тази функция.
STG 46 (Komfortsystem) auswählen
STG Anpassen -> Funktion 10
-> Kanal 03 (Auto-Lock)
Das Fahrzeug wird bei einer Geschwindigkeit von 15km/h verriegelt (0 = aus; 1 = ein).
-> Kanal 04 (Auto-Unlock)
Das Fahrzeug wird bei einer Geschwindigkeit von 15km/h verriegelt und nach abziehen des Zündschlüssels entriegelt (0 = aus; 1 = ein).
- niks76
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
Владе пе4елиш ,ама не на вси4ки е на 15км/4ас 

Но, за това дето паля колата рано за да се стопли, а след това като отида са заключени вратите, за това какво ще кажете. То мене ме е страх да я оставя като работи като не съм вътре в колата.
при мен е когато запаля и автоматично се заключват вратите. Това не знам дали е от самата кола или от алармата, ама е направено за цел примерно като спреш на някой светофар да не ти напраят някой номер в стил GTA 3
като запалиш, просто изчакай да се заключат вратите (при мен е за около 5 сек, след като си завъртял ключа) и след това отключи и излез
то после остава отключено

като запалиш, просто изчакай да се заключат вратите (при мен е за около 5 сек, след като си завъртял ключа) и след това отключи и излез

Но то въпроса е,че не разбирам много, от скоро я имам колата и като се заключи като карам и почвам да отключвам от всякаде - от ключа, от копчето там от страни и мисля, че после стават проблемите. По-точно, как да се отключва и заключва за да не се получава така.
не разбрах точно какъв е проблемът, ама при мен се отключва, като тръгнеш да отваряш вратата, от самата дръжка за отваряне - веднъж я дърпаш да се отключи и втори път, за да се отвори (и при други коли е така)
- ifidik
- Автомобил: Corrado TDI 4x4
- Двигател:
- Контакти:
magedon написа:Luper написа:при мен е когато запаля и автоматично се заключват вратите. Това не знам дали е от самата кола или от алармата, ама е направено за цел примерно като спреш на някой светофар да не ти напраят някой номер в стил GTA 3![]()
като запалиш, просто изчакай да се заключат вратите (при мен е за около 5 сек, след като си завъртял ключа) и след това отключи и излезто после остава отключено
но то вапроса е,4е не разбирам много,от скоро я имам колата и като се заклъчи кат карам и по4вам да отклъчвам от всякаде-от клъча,от коп4ето там от страни и мислч,4е после стават проблемите.по то4но,как да се отклъчва и заклъчва за да не се получава така
значи твоята кола се заключва от алармата.отиди при алармаджия да ти изключи тази опция.отделно май не е свързана както трябва алармата или е евтин вариант за каското.
най добре ползвай само оригиналния ключ за откл и закл
- niks76
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
нали Джулито разбираше от аларми,хващаи го за ушите и търсете проблема в алармата
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: сами се заклЮчват вратите при пасат Б5
Здравей, аз имам същия проблем, но си знам, че е от алармата. На всеки 10 сек. се заключва сама, обаче има някакво много идиотско програмиране. Като спра на бензиностанция и отворя капачката на резервоара с копчето, колата не се заключва или като се заключи сама 4-5 пъти и след това като я отключа с дистанционното, спира да се заключва.
Обаче за автоматичното заключване в движение не съм съгласен, при мен няма такова фабрично.
Обаче за автоматичното заключване в движение не съм съгласен, при мен няма такова фабрично.
- plamen_iv
- Автомобил:
- Двигател:
eddyman написа:Здравей, аз имам същия проблем, но си знам, че е от алармата. На всеки 10 сек. се заключва сама, обаче има някакво много идиотско програмиране. Като спра на бензиностанция и отворя капачката на резервоара с копчето, колата не се заключва или като се заключи сама 4-5 пъти и след това като я отключа с дистанционното, спира да се заключва.
Ти си го имаш фабрично, но не ти е активирано.И при мен не беше и аз си го активирах,но не ми хареса.Мися,че ми се включваше при 20км/ч.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Възможно е, не съм се сещал за това. Ама как точно не е активирано, в смисъл производствена настройка или като са джугали алармата??
- plamen_iv
- Автомобил:
- Двигател:
Прави се чрез програма за диагностика на автомобили: Ваг-ком./дано съм се изразил правилно
/