на газ пали на бензин не ще 1.8i

Техническа и сервизна информация за Passat
ася костадинова
Автомобил:
Двигател:

на газ пали на бензин не ще 1.8i

Мнениеот ася костадинова » Съб 14 мар 2009 15:56

здравеите, имаме пасат комби 1992г 1.8i.Постоянно свети лампичката на таблото за температурата.Проблеми няма с водата тя си стои нормално а лампичкаата си мига.След известно време пасата изведнъж спря да пали.Сменихме свещите с нови, пак не ще,запали веднъж целия квартал напълнихме с пушек сив и от тогава не ще и не ще да пали.Заведох ме я на маистор, тои направи газовото и на газ пали без проблем на бензин не ще.Каза че е компиотъра, но на нас не ни се вярва.Преди да я занесем на маистор махнах ме свещите и така я запалихме, от единия цилиндър изхвърча вода миришеща на бензин,казаха гарнитура.Купихме гарнитура ,филтър,масло.Занесохмея тогава на маистора,тои извади старата гарнитура,каза че и няма нищо главата няма нищо не ще да пали и неще. по баир надолу като е засилена пали на бензин. :banghead: чакам отговор

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Re: на газ пали на бензин не ще 1.8i

Мнениеот radotom » Съб 14 мар 2009 16:26

Хмм... щом въобще пали на бензин, независимо как, едва ли ще е от "компиотъра".
Ако наистина нивото на водата не мърда- може това, което е изхвърлило да е било конденз от карането на газ, но.. все пак - зависи от изхвърленото количество.
Не е задължително проблема да е гарнитура. Има и много по-неприятни варианти като спуквания по главата или блока, които се установяват на специални стендове, но ако не губи вода- едва ли е там проблема.
Струва ми се, че за да заработи нормално на бензин трябва да направите няколко не-сложни и не много скъпи процедури:
1.Сваляте резервоара, измивате го перфектно и изхвърляте стария бензин.
2. Почиствате цедката на горивната помпа и я монтирате заедно с нови гарнитурки (връзвам бас, че старите ще са се разложили!)
3. Сменяте горивния филтър
4. сваляте горивните дюзи и ги давате да се почистят с ултразвук.

Обяснявам: При стоенето в резервоара дълго време бензина се скапва и не става за нищо! Отлагат се парцали в него и даже почва да разяжда гумените съединения и уплътнения. А и не гори!
За това трябва да го изхвърлите и почистите резервоара и помпата. Филтъра е ясен- причината е горната.
А основното, което, предполагам е при вас- запушени са тотално дюзите! И ако отпушат- почват да 'пикаят'. Горивото не се разпрашава във въздуха, а тече на струйка. За това е бил и гадния квартален дим.

Успех и... да не забравя: Добре дошла! :handshake

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Съб 14 мар 2009 16:31

Добре дошла във Форума.
Предлагам да се запознаете с писаното в тази тема viewtopic.php?f=6&t=103882&start=15&hilit=%D0%BD%D0%B5+%D1%80%D0%B0%D0%B1%D0%BE%D1%82%D0%B8+%D0%BD%D0%B0+%D0%B1%D0%B5%D0%BD%D0%B7%D0%B8%D0%BD+1.8+%D0%9C%D0%B8
Причините може да са няколко, но предполагам след прочита ще успеете да установите и отхвърлите някои от тях. Предполагам майстора е преценил,че главата е добре.
:D Виждам, че колегата вече е писал и само ще допълня.
Заради водата която е излязла от цилиндъра знаете ли дали е сменян филтъра на бензинопровода. Намира се от дясно на шасито до прага на задната врата. Твърде е възможно и да сте заредили бензин кръстен с доста вода. Възможно е бенз. помпа да работи, но да не осигурява налягане в норма.

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Съб 14 мар 2009 17:02

Ако можеш виж първите две букви от номера на двигателя - пише ги в големия талон. Така ще се разбере точно какъв е мотора, защото има различни инжекциони :wink:

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор

Мнениеот radotom » Съб 14 мар 2009 17:53

Winner25 написа:виж първите две букви от номера на двигателя - пише ги в големия талон.

:banghead: :banghead: Винера ме копна с правата лопата! mhihi
Ася, много е прав колегата! Гледай полето, дето пише 'Двигател №..'
Всичко горенаписано е вярно и може би- достатъчно, ако говорим за електрически инжекциони (код на мотора РВ или PF)
Ако става дума за механичен инжекцион- (KR/PL) нещата се разширяват двойно, усложненията- на квадрат, а майсторите, които знаят за какво става дума и могат да свършат работа почват да клонят към 0! :cry:

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Мнениеот pas1.8mi » Съб 14 мар 2009 17:55

Winner25 написа:Ако можеш виж първите две букви от номера на двигателя - пише ги в големия талон. Така ще се разбере точно какъв е мотора, защото има различни инжекциони :wink:

Да наистина пиши какъв е кода на двигателя-RP,ABS,AAM...

rudoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rudoni » Съб 14 мар 2009 22:23

ще и не ще да пали.Заведох ме я на маистор, тои направи газовото и на газ пали без проблем на бензин не ще.Каза че е компиотъра, но на нас не ни се вярва.Преди да я занесем на маистор махнах ме свещите и така ..........

тоя майстор май е прецакал работата?! отиди на друг само да провери как са свързани дюзата и помпата , щото ми прилича в "режим на работа на бензин" да се впръсква и газ! мнение?! :oops:

skoti

Мнениеот skoti » Съб 14 мар 2009 22:33

На мен ми стана интересно за ситуацията с лампичката на водата понеже го имам същия проблем :?:

П>П Днес се оправих с ново бушонно табло , към горе описания проблем бих добавил и помпичката на пръскачките бачкаше постоянно когато е на контакт колата .

ася костадинова
Автомобил:
Двигател:

пасат-комби 1.8i които на газ пали на бензин не ще

Мнениеот ася костадинова » Пон 16 мар 2009 12:24

Здравеите пак съм аз.Казвате ми че е горивният филтър, къде се намира горивният филтър,някои казват че няма пасата горивен филтър.Номера на двигатела първите букви, които искахте да знаете WVWZZZ312....от инжкционна бензин хвърчи и нататъка... не ще да пали.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор

Мнениеот radotom » Пон 16 мар 2009 14:12

Ася, използвай бутона 'Нов Отговор' в съществуващата тема, а не 'Нова тема' ;)

Пасата, разбира се, има горивен филтър! Намира се при задна дясна гума, под колата. Има един пластмасов капак отдолу.
Относно кода- това, което си дала е кода на купето, така наречения VIN- код.
Това, което ни интересува е кода на двигателя.
Ако няма грешки в обясненията до тук- трябва да започва с буквите PB, PF, KR или PL
Поне с това започват номерта на моторите с кубатура 1.8 и многоточков инжекцион от съответния модел.

ася костадинова
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ася костадинова » Пон 16 мар 2009 15:37

Здравеите, маи нашата работа ше излезе за електричар.В момента виси кабел под кормилото и не ще да пали на контакт., неще вече и на газ.Този кабел е свързан с алармата.След каато се натисне светва алармата

rudoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rudoni » Пон 16 мар 2009 21:04

ето ,че имаме развръзка! :да:

Потребителски аватар
jigsaw
Автомобил:
Двигател:
Контакти: