как да отстраня този проблем--трудно отварящи се врати

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
ibm
Автомобил:
Двигател:

как да отстраня този проблем--трудно отварящи се врати

Мнениеот ibm » Съб 07 фев 2009 21:41

имам един пасат 1989 година- --вратити толкова трудно се отварят че направо имам чувството че ще откартя дръжките един ми каза че при тоя модел пасати е така
ако някои ми каже какво да направя ще му бъда благодарен

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Re: как да отстраня този проблем--трудно отварящи се врати

Мнениеот zfa159 » Съб 07 фев 2009 21:52

Не е така...мойте се отварят с лекота....както и на предишния ми.
Смажи добре пантите и самата машинка,разглоби вратата и смажи добре лостовия механизъм вътре...прегледай да нямаш износвания по елементите на дръжката....тогава започва да отваря по-лошо.
Недей да пръскаш с WD-40 понеже то за момента смазва ама много скоро време се изпарява и става по-зле отколкото е било...ползвай грес на спрей примерно (литиева се водеше май).
Успех!

Потребителски аватар
Bobko81
Автомобил: Skoda Fabia I 1 4 16V
Двигател: AUB

Мнениеот Bobko81 » Съб 07 фев 2009 21:55

Ето колега това може да то бъде от полза. http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... 1167f4de94

Потребителски аватар
ibm
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ibm » Вто 10 фев 2009 20:14

проблема не е в пантите не съм обяснил как трябва--
вратата се отваря лесно ---но в самото начало е тегаво някаде при дръжките -трабва по ряско да се дръпне-проблема може би е в самия механизъм-резе или....незнам как му е името на този мехънизъм отделящ се при дърпане на дръжката говоря за механизма които отключва вратата при дърпане на дръжката--ще пробвам със грес

midex1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот midex1 » Вто 10 фев 2009 21:22

Тегаво си е...на всичките врати. Жена ми беше свикнала с предишната кола лекичко да си отваря вратата, а сега на Пасата, докато й обясня, че трябва да натисне с палеца, че да има опора, докато издърпва дръжката.....и пак не й е лесно. Определено си е неприятно усещане да отвориш 2-3 врати една след друга....и не е нормално според мен. :(

Потребителски аватар
ezekiel
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ezekiel » Сря 11 фев 2009 11:24

Тегаво беше и при мен...

но се оправя за 15 мин. Изхабено пластмасово палче на дръжката на вратата. Може да се замени. Може да се навие рапидка на неговото място и с навиване или развиване да се регулира натиска за отварянето. Освен това тегавото отваряне може да се дължи на рахлабена дръжка...

Потребителски аватар
markovgolf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот markovgolf » Сря 11 фев 2009 11:54

ibm написа:проблема не е в пантите не съм обяснил как трябва--
вратата се отваря лесно ---но в самото начало е тегаво някаде при дръжките -трабва по ряско да се дръпне-проблема може би е в самия механизъм-резе или....незнам как му е името на този мехънизъм отделящ се при дърпане на дръжката говоря за механизма които отключва вратата при дърпане на дръжката--ще пробвам със грес

Отиваш при Ваското 1 да им :D "побае" :D и след това се отварят с малкото пръстче.

Потребителски аватар
Julian Mihailov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Julian Mihailov » Сря 11 фев 2009 14:23

Нещата са комплексни, тъй-като тук си взаимодействат два лостови механизма. Единият е на самата дръжка, а другият е в ключалката. И двата се свалят и ремонтират много лесно, стига да има човек необходимото търпение. Според мен по-добрият вариант е да се смвали ключалката, защото там човек има възможност да почисти и боклуците, които са се събрали върху оригиналната смазка и да я смаже отново!!- хс технически вазелин!!, защото иначе при ниски температури започва да задържа. При моделите В4 на самата ключалка има гайка, която регулира височината на палеца, в/у който натиска дръжката. !!! Да се внимава с резбата- при левите врати-нормална; при пасажерските - лява резба. Другия вариант е да се удължи палеца на самата дръжка, но тогава всички "лайна" в ключалката остават. Успех!

Потребителски аватар
dimitarpetrov
Автомобил: HONDA CR-V 2003
Двигател: K20 i-VTEC - 150 hp

Мнениеот dimitarpetrov » Сря 11 фев 2009 18:07

Колега,
Това е дребна грижа - реглажа е много лесен - както колегите по-горе са ти писали.
Отваряш вратата, отстрани над ключалката, точно срещу бравата има винт (за двете врати може да е с различна резба!!)
развиваш го, хлъзваш дъжката напред и тя се отключва.
Изваждаш я до където можеш (ако си с централно към бравата има датчик с кабел - не може да извадиш бравата тотално)
и отвътре на дръжката ще видиш механизма. има пружина, която се пълни с гняс - промиваш с WD-40 и смазваш леко.
Реглажа е прост - има едно бяло пластмасово палче на дръжката, което натиска лост отвътре във вратата - обикновено от сработването трябва или да отвиеш малко пластмасовата тапичка(тя е на резба) или да отгънеш палчето вътре във вратата леко нагоре (това правя аз)
с WD-40 пръскаш бравата (самите неща отстрани на вратата, които се заключват около шипа) отвътре и отвън. Смазваш леко, слагаш дръжката и пробваш реглажа. Повтаряш историята с отвиването/отгъването докато ти хареса и се заключва леко.
Сглобяваш и си готов.

stiffart
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот stiffart » Нед 22 фев 2009 17:17

Само една подробност.При мен периодично винта,които държи ръкохватката(при отворена врата е над ключалката на вратата)се развива и отварянето се затруднява дори когато всичко друго е наред.Щом стегна винта ръкохватката е ОК.

Върни се в “Passat”