Здравейте!
Купих си пасат 1.6 101кс. Мисълта ми е следната:
Ако катализатора е свърши (което е много вероятно според мен), какво се прави? Имам предвид махам го и слагам резонатор и няма проблеми или нещата седят по друг начин?
Благодаря предварително за информацията!
За катализатора
- zmej
- Автомобил: Audi 8D5 Quattro
- Двигател: AJL
- Контакти:
Re: За катализатора
New_VW написа: Имам предвид махам го и слагам резонатор и няма проблеми или нещата седят по друг начин?
Axa, и аз така съм чувал и така направих...

- vw_golf_2_Memphis
- Автомобил:
- Двигател:
...
Последна промяна от vw_golf_2_Memphis на Чет 20 яну 2011 15:03, променено общо 1 път.
- georgipass
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Преди една година махнах катализатора. На негово място ми завариха тръба. Колата си вървеше перфектно, но беше много шумна. Това естествено ме дразнеше и отидох да ми монтират на мястото на тръбата резонансно гърне. По принцип то се слага на мястото на катализатора. От както го сложих се родих. Шумовете изчезнаха.
Аз лично сложих наи-ефтиното - 30 лв. На КРАФТ са около 80 лв.
Чао и успехи. Забравих да кажа че съм с ПАСАТ 1.8 ми
Аз лично сложих наи-ефтиното - 30 лв. На КРАФТ са около 80 лв.
Чао и успехи. Забравих да кажа че съм с ПАСАТ 1.8 ми
- golfer
- The Мaster of PERNIK TUNING performancе
- Автомобил: Gandalf the Grey
- Двигател: 368kw LPG
- Контакти:
КРАФТ ги забравете!супер,ултра,мега недоволен съм от тях!
преди време на служебно возило трябваше да се смени средно гърне.отивам там,хора няма ,приемчика любезен и до там!5 часа !!!! Mad висене!
да го бях правил това гърне по-бързо щях да го поставя!един куп глупости:изгорели тампони,нова втулка/набивка/и най-накрая като запалих колата гърнето удряше в пода! Mad .
като стана време за плащане сумата беше значително по-голяма от първоначално обявената!идиотщина!
като за последно:гърнето изгоря за около 1 година! Mad
преди време на служебно возило трябваше да се смени средно гърне.отивам там,хора няма ,приемчика любезен и до там!5 часа !!!! Mad висене!

като стана време за плащане сумата беше значително по-голяма от първоначално обявената!идиотщина!

като за последно:гърнето изгоря за около 1 година! Mad
Със същия мотор съм, което в случая е без значение, но предполагам, че ще звучи по-достоверно това което казвам
Катализатора го махнах преди няколко месеца. Колата определено тръгна по-добре. Пасата си беше доста обезшумен и исках да го запазя в такъв вид, така че платих малко повече и сложих резонаторно гърне. Единственият проблем (за тоя дето маха катализатора) е, че на този мотор ламбда сондата е монтирана на самия катализатор. С други думи трябва да се изреже гайката за навиване на сондата от катализатора и "присади" на гърнето или тръбата. Прави се без проблем, но вероятно ще ти изкрънкат още някой лев за това.
Успех

Катализатора го махнах преди няколко месеца. Колата определено тръгна по-добре. Пасата си беше доста обезшумен и исках да го запазя в такъв вид, така че платих малко повече и сложих резонаторно гърне. Единственият проблем (за тоя дето маха катализатора) е, че на този мотор ламбда сондата е монтирана на самия катализатор. С други думи трябва да се изреже гайката за навиване на сондата от катализатора и "присади" на гърнето или тръбата. Прави се без проблем, но вероятно ще ти изкрънкат още някой лев за това.
Успех
Забравих да ти кажа, че гърнето го слагах при една случайна арабеска. Знам, че от тях много хора реват, но аз за сега съм доволен. Вчера между другото гледах колата отдолу на канал и всичко изглеждаше тип топ. Гърнето ми струваше 50лв и както ти казах за присаждането на гайката на ламбда сондата още 10 кинта, та общо 60. Като гледам и с гърнетата е като с всичко друго по колите - най-вече въпрос на късмет.
- minimiro
- Автомобил: Audi A3
- Двигател:
- Контакти:
Ше ма прощавате че ви са намесвам, ма понеже и мойто дребното и то с катализатор, некой мое ли ма сфетне аджеба кои са признаците по които се разбира че му е дошло времето за наритване на катализатора?
П.С. Ако кажете "ми то се усеща в вървежа"... имам го от 3 и половина месеца....тъй че ако си е бил за смяна няма как да установя разлики нали....
благодарим
П.С. Ако кажете "ми то се усеща в вървежа"... имам го от 3 и половина месеца....тъй че ако си е бил за смяна няма как да установя разлики нали....
благодарим