За катализатора

Техническа и сервизна информация за Passat
New_VW
Автомобил:
Двигател:

За катализатора

Мнениеот New_VW » Съб 25 сеп 2004 16:27

Здравейте!
Купих си пасат 1.6 101кс. Мисълта ми е следната:
Ако катализатора е свърши (което е много вероятно според мен), какво се прави? Имам предвид махам го и слагам резонатор и няма проблеми или нещата седят по друг начин?
Благодаря предварително за информацията!

Потребителски аватар
zmej
Автомобил: Audi 8D5 Quattro
Двигател: AJL
Контакти:

Re: За катализатора

Мнениеот zmej » Съб 25 сеп 2004 19:10

New_VW написа: Имам предвид махам го и слагам резонатор и няма проблеми или нещата седят по друг начин?

Axa, и аз така съм чувал и така направих... :wink: :wink: :wink:

New_VW
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот New_VW » Съб 25 сеп 2004 20:55

И как е?

Потребителски аватар
vw_golf_2_Memphis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw_golf_2_Memphis » Съб 25 сеп 2004 20:59

...

Последна промяна от vw_golf_2_Memphis на Чет 20 яну 2011 15:03, променено общо 1 път.

New_VW
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот New_VW » Съб 25 сеп 2004 21:11

А някакви проблеми с работата на мотора, необходимост от пипане на ECU-то и други такива?

Потребителски аватар
georgipass
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот georgipass » Съб 25 сеп 2004 21:17

при мен е изръчкан филтриращия елемент и на негово място е сложено тръба :wink: на мястото на филтриращия елемент и сега е като гърне :!: Някой казват,че така ще ми заминат бързо гърнетата,ама вече 2 години нямам проблем :wink: Може би защото са ми немски гърнетата,знае ли човек :roll:

Потребителски аватар
zmej
Автомобил: Audi 8D5 Quattro
Двигател: AJL
Контакти:

Мнениеот zmej » Нед 26 сеп 2004 10:23

New_VW написа:А някакви проблеми с работата на мотора, необходимост от пипане на ECU-то и други такива?

Не, не и пак не... :lol: :wink:

Потребителски аватар
warrior
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот warrior » Пон 27 сеп 2004 8:56

btw, ако наистина е запушен, ще усетиш огромна разлика в колата. на две коли съм махал катализатор, който е запушен и после се чувствах като самолетен пилот :)
и съветче от мен:
преди да направиш рязането, хвани провери да не си с тия новите двигатели на които НЕ може да се маха катализатора.

Зафиров

Мнениеот Зафиров » Пон 27 сеп 2004 9:09

Преди една година махнах катализатора. На негово място ми завариха тръба. Колата си вървеше перфектно, но беше много шумна. Това естествено ме дразнеше и отидох да ми монтират на мястото на тръбата резонансно гърне. По принцип то се слага на мястото на катализатора. От както го сложих се родих. Шумовете изчезнаха.
Аз лично сложих наи-ефтиното - 30 лв. На КРАФТ са около 80 лв.
Чао и успехи. Забравих да кажа че съм с ПАСАТ 1.8 ми

Потребителски аватар
golfer
The Мaster of PERNIK TUNING performancе
Автомобил: Gandalf the Grey
Двигател: 368kw LPG
Контакти:

Мнениеот golfer » Пон 27 сеп 2004 9:58

КРАФТ ги забравете!супер,ултра,мега недоволен съм от тях!
преди време на служебно возило трябваше да се смени средно гърне.отивам там,хора няма ,приемчика любезен и до там!5 часа !!!! Mad висене! :banghead: да го бях правил това гърне по-бързо щях да го поставя!един куп глупости:изгорели тампони,нова втулка/набивка/и най-накрая като запалих колата гърнето удряше в пода! Mad .
като стана време за плащане сумата беше значително по-голяма от първоначално обявената!идиотщина! :banghead:
като за последно:гърнето изгоря за около 1 година! Mad

Потребителски аватар
mrks423
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mrks423 » Вто 28 сеп 2004 8:36

Със същия мотор съм, което в случая е без значение, но предполагам, че ще звучи по-достоверно това което казвам :)
Катализатора го махнах преди няколко месеца. Колата определено тръгна по-добре. Пасата си беше доста обезшумен и исках да го запазя в такъв вид, така че платих малко повече и сложих резонаторно гърне. Единственият проблем (за тоя дето маха катализатора) е, че на този мотор ламбда сондата е монтирана на самия катализатор. С други думи трябва да се изреже гайката за навиване на сондата от катализатора и "присади" на гърнето или тръбата. Прави се без проблем, но вероятно ще ти изкрънкат още някой лев за това.
Успех

Потребителски аватар
mrks423
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mrks423 » Вто 28 сеп 2004 8:41

Забравих да ти кажа, че гърнето го слагах при една случайна арабеска. Знам, че от тях много хора реват, но аз за сега съм доволен. Вчера между другото гледах колата отдолу на канал и всичко изглеждаше тип топ. Гърнето ми струваше 50лв и както ти казах за присаждането на гайката на ламбда сондата още 10 кинта, та общо 60. Като гледам и с гърнетата е като с всичко друго по колите - най-вече въпрос на късмет.

Потребителски аватар
jack
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот jack » Вто 28 сеп 2004 11:56

Здравейте, някой може ли да ми каже къде да отида за да си сложа и аз такова резонаннсно гърне.

Потребителски аватар
golfer
The Мaster of PERNIK TUNING performancе
Автомобил: Gandalf the Grey
Двигател: 368kw LPG
Контакти:

Мнениеот golfer » Вто 28 сеп 2004 12:09

Потребителски аватар
minimiro
Автомобил: Audi A3
Двигател:
Контакти:

Мнениеот minimiro » Сря 29 сеп 2004 22:57

Ше ма прощавате че ви са намесвам, ма понеже и мойто дребното и то с катализатор, некой мое ли ма сфетне аджеба кои са признаците по които се разбира че му е дошло времето за наритване на катализатора?

П.С. Ако кажете "ми то се усеща в вървежа"... имам го от 3 и половина месеца....тъй че ако си е бил за смяна няма как да установя разлики нали....

благодарим :)

Върни се в “Passat”