Има ли 4 степенна скоростна кутия на Пасат Б3?

Техническа и сервизна информация за Passat
stannii
Автомобил:
Двигател:

Има ли 4 степенна скоростна кутия на Пасат Б3?

Мнениеот stannii » Пон 23 фев 2009 21:16

Здравейте колеги! Предварително се извинявам за глупавия въпрос, но има ли бензинов Пасат Б3, който да е с 4-степенна скоростна кутия. Предлагат ми един седан 89 година на изгодна цена, но с 4 скорости и нещо ме съмнява тъй като досега такава Б3-ка несъм срещал. Двигателят, доколкото разбрах от продавача е 80 коня, но утре ще погледне големия талон за да ми каже подробности относно двигателя-пенсионер човек е и неразбира, а и аз несъм много запознат с всички модификации на Б3. Благодаря ви предварително!

Последна промяна от dobrin на Пон 23 фев 2009 21:50, променено общо 1 път.
Причина: По-конкретно заглавие!

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Re: Питане за Пасат Б3

Мнениеот Теодор » Пон 23 фев 2009 21:22

Има двиг. е 1.6 но за кода не се сещам :oops: Общо взето ако ти трябва кола до 1х лв става ако е в добро състояние.

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Пон 23 фев 2009 21:23

stannii написа:Здравейте колеги! Предварително се извинявам за глупавия въпрос, но има ли бензинов Пасат Б3, който да е с 4-степенна скоростна кутия. Предлагат ми един седан 89 година на изгодна цена, но с 4 скорости и нещо ме съмнява тъй като досега такава Б3-ка несъм срещал. Двигателят, доколкото разбрах от продавача е 80 коня, но утре ще погледне големия талон за да ми каже подробности относно двигателя-пенсионер човек е и неразбира, а и аз несъм много запознат с всички модификации на Б3. Благодаря ви предварително!

Имам колега с Такъв Пасат ако не се лъжа е '86-89г. тук някъде и е с 4 скорости не му знам номера,той е на баща му който си го кара на село ,но е идвал няколко пъти с него на работа и затова го знам :screwy

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Пон 23 фев 2009 21:23

Теодор написа:Има двиг. е 1.6 но за кода не се сещам :oops: Общо взето ако ти трябва кола до 1х лв става ако е в добро състояние.

Точно 1.6 е неговия,май карбуратор :Mr Green Fun

Потребителски аватар
kr1s0
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kr1s0 » Пон 23 фев 2009 21:28

MITKO_DVD написа:
stannii написа:Здравейте колеги! Предварително се извинявам за глупавия въпрос, но има ли бензинов Пасат Б3, който да е с 4-степенна скоростна кутия. Предлагат ми един седан 89 година на изгодна цена, но с 4 скорости и нещо ме съмнява тъй като досега такава Б3-ка несъм срещал. Двигателят, доколкото разбрах от продавача е 80 коня, но утре ще погледне големия талон за да ми каже подробности относно двигателя-пенсионер човек е и неразбира, а и аз несъм много запознат с всички модификации на Б3. Благодаря ви предварително!

Имам колега с Такъв Пасат ако не се лъжа е '86-89г. тук някъде и е с 4 скорости не му знам номера,той е на баща му който си го кара на село ,но е идвал няколко пъти с него на работа и затова го знам :screwy

Колега съдейки по дадените ти години май бягаш към Пасат Б2 :lol: :lol:

Потребителски аватар
Теодор
Двигател:

Мнениеот Теодор » Пон 23 фев 2009 21:33

kr1s0 написа:
MITKO_DVD написа:

Колега съдейки по дадените ти години май бягаш към Пасат Б2 :lol: :lol:

Не позна :lol: Точно В3-ка си е :wink:

stannii
    Автомобил:
    Двигател:

Мнениеот stannii » Пон 23 фев 2009 21:46

.....
    Точно 1.6 е неговия,май карбуратор

Хммм... несъм сигурен, че е карбуратор, защото човека ми отвори капака и двигателя много ми напомняше на ABS но за съжаление беше вече доста тъмно за да видя кода. Всъщност дава го за 1600, на външен вид е доста запазен, все още несъм го пробвал как върви, но и това ще стане :Mr Green Fun

Потребителски аватар
    zfa159
    Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
    Двигател:
    Контакти:

Мнениеот zfa159 » Пон 23 фев 2009 21:52

stannii написа:.....

Хммм... несъм сигурен, че е карбуратор, защото човека ми отвори капака и двигателя много ми напомняше на ABS но за съжаление беше вече доста тъмно за да видя кода. Всъщност дава го за 1600, на външен вид е доста запазен, все още несъм го пробвал как върви, но и това ще стане :Mr Green Fun

Хех....абсурд е да е ABS понеже този двигател се слага от 92-ра..или края на 91-ва да беше...абе там някъде.Преди него е 1.8 моно RP 90к.с.,който можеш да различиш от АБС по това,че има вакуумрегулатор за предварението на делкото....а при АБс това се прави от ЕКУ-то и няма вакуумрегулатор...ама RP съм карал и от 88-ма година от първите В3-ки и беше с 5 степенна кутия.
    Виж кода на мотора дали е този от талона и кой точно е и ще стане ясно за какво иде реч.
    Успех!

Потребителски аватар
    Теодор
    Двигател:

Мнениеот Теодор » Пон 23 фев 2009 21:56

stannii написа:.....

Има и 1.6 моноинжекция май че 1Y е кода :idea:
      zfa двиг. на 1.6 моно външно е почти 1към 1 с RP и аз не повярвах че е 1.6 като го видях за пръв път.

stannii
      Автомобил:
      Двигател:

Re: Има ли 4 степенна скоростна кутия на Пасат Б3?

Мнениеот stannii » Пон 23 фев 2009 22:11

Хех....абсурд е да е ABS понеже този двигател се слага от 92-ра..или края на 91-ва да беше...абе там някъде.Преди него е 1.8 моно RP 90к.с.,който можеш да различиш от АБС по това,че има вакуумрегулатор за предварението на делкото....а при АБс това се прави от ЕКУ-то и няма вакуумрегулатор...ама RP съм карал и от 88-ма година от първите В3-ки и беше с 5 степенна кутия.
      Виж кода на мотора дали е този от талона и кой точно е и ще стане ясно за какво иде реч.
      Успех!

Прав си колега абсурдно е да е АБС, но 2 години карах такъв и просто визуално ми напомни на АБС. Е живот и здраве утре ще разгадая що за птица е този пасат.

Потребителски аватар
      zfa159
      Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
      Двигател:
      Контакти:

Мнениеот zfa159 » Пон 23 фев 2009 22:20

Двигателите 1.6 от 88-ма нататък са :
      - 1F 72hp до 90-та година моноинжекция Моно-Жетроник А2.2
      - EZ/RF/ABN 72hp до 92-ра година карбуратор с катализатор
      - същите три ама без катализатор - 75hp

Иначе да,1.6 много прилича на RP и аз като го видях се чудех тоя Пасат защо уж е моно а има проста горивна помпа.... :mrgreen: .ама той беше с 5 степенна кутия....обаче пък таблото му беше за дизел (с лампа за подгревни свещи) и това го прави неподходящ за тази тема :)

Потребителски аватар
      gr_kanev
      Доктора
      Автомобил: VW Transporter T5 2006
      Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Вто 24 фев 2009 15:33

4-степенна ръчна скоростна кутия на Пасат Б3 има при двигатели EZ, RF, 1F - 1,6 литра карбуратор.
      С това мисля темата се изчерпва.

Върни се в “Passat”