Проблем със съединителя на В3

Техническа и сервизна информация за Passat
mitni
Автомобил:
Двигател:

Проблем със съединителя на В3

Мнениеот mitni » Вто 10 фев 2009 20:30

От няколко дни педала на съединитела се вдига със забавяне.Днес дори остана долу и се наложи да спирам и да го вдигам с ръка.На моменти при натискането на спирачката едновремено потъва и педала на съединитела.В търсачката прочетох доста по темата,но не разбрах защо се получава така със спирачките.Ако може да ме ориентирате:
1.Попми-горна или долна?
2.Обезвъздушаване?
3.Нещо друго.
Спирачната течност в казанчето не мърда,догоре е вече 1месец.Помагайте :banghead:
Пасат В3 1.8ми ,без ABS и климатик,92г

Потребителски аватар
MobilLife
Автомобил: Wv golf 5 +
Двигател:
Контакти:

Re: Проблем със съединителя на В3

Мнениеот MobilLife » Сря 11 фев 2009 10:25

Ти си си отговорил колега - пробваи само с обезвъздущаване от щуцерите на помпите ама надали ще има подобрение...Иаз съм го имал тоз проблем докато взе да пада долу педала при всяко натискане и ...помпа - долна - по принцип те се скапват маи първи.... :(

Mladenski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mladenski » Чет 12 фев 2009 9:38

Действително долната се скапва първа. При мен обаче, към момента в който започна да ми дава описаните от теб проблеми, вече си беше отишла и горната. Така че се наложи да ги сменя и двете. Дали е възможно човек да се усети по-навреме и да мине само със смяна на долната? Аз поне не знам.

Потребителски аватар
peikovi1994
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот peikovi1994 » Чет 12 фев 2009 19:40

симптомите,които е описал колегата са на горна помпа

Потребителски аватар
suba
Автомобил: AUDI А6
Двигател: APS

Мнениеот suba » Чет 12 фев 2009 19:55

Когато се прецака долната само не може да вклучваш предавките-не отделя съединитела.А когато се прецака горната,
педала остава долу.Пробвай първо с обезвъздушаване и ако няма ефект сменяй горната помпа.А това със спирачките аз лично не мога да си го обясня,но ако смениш помпата най-вероятно няма да се появява проблема.

Потребителски аватар
ivo penkov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo penkov » Чет 12 фев 2009 19:57

И аз мисля,че е от горната.Ако беше от долната щеше да се губи и спирачна течност.

mitni
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mitni » Пет 13 фев 2009 11:42

Аз също мисля да сменя и двете помпи.След това ще видя какво става със спирачките.Някаква ориентация като марка на помпите?

Потребителски аватар
MobilLife
Автомобил: Wv golf 5 +
Двигател:
Контакти:

Мнениеот MobilLife » Пет 13 фев 2009 14:02

Моята бе някаква италианска около 60 лв - ама това преди 2 год....Горната е по-скъпа......

mitni
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mitni » Пет 13 фев 2009 14:48

Когато натисна и задържа спирачката, след около 3-4 сек потъва и съединитела.Пада до долу и там остава.Може ли проблемът да е в помпата на спирачките,а не на съединитела?.Нали течноста е в общо казанче.
Възможно ли е от износени гумички на спирачната помпа течноста да отива към помпата на съединитела и да прави налягане като при натиснат педал.

Mladenski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mladenski » Пет 13 фев 2009 16:22

mitni написа:Когато натисна и задържа спирачката, след около 3-4 сек потъва и съединитела.Пада до долу и там остава.Може ли проблемът да е в помпата на спирачките,а не на съединитела?.Нали течноста е в общо казанче.
Възможно ли е от износени гумички на спирачната помпа течноста да отива към помпата на съединитела и да прави налягане като при натиснат педал.

Странно, но същото се получаваше и при мен. След като смених двете помпи на съединителя, проблемът изчезна (засега поне). А не би трябвало при мен да е от спирачната помпа, защото нея я сменях точно преди една година.

mitni
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mitni » Чет 26 фев 2009 15:42

Смених горната помпа и нещата се оправиха - засега.Помпата я взех за 80лв в Слатина.Благодаря на всички за съветите и помоща.

Върни се в “Passat”