проблем с маслото на В3-спешно мнение
- ligustrum
- Автомобил:
- Двигател:
проблем с маслото на В3-спешно мнение
колеги,следобед,като си запалих колата и след 50 метра ми засвири зумера и лампата за маслото.спрях,изгасих и изчаках 2 мин.пак запалих и като вдигна обороти пак засвири зумера.проверих маслото и се шокирах малко,защото по щеката имаше нещо като пяна от кафе.самото масло около пяната беше чисто.след около15 мин. я запалих и се пребрах.да нас не се обади повече.сега моля някой с подобен проблем да даде съвет,дали утре на собствен ход да я карам на майстор,или въобще какво да предприема,защото нямам тел. на майстора да го питам.а най удобно ми е рано сутрин да му я оставя.въобще дайте някакви акъли ,плийззз 

- HAMELION
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: проблем с маслото на В3-спешно мнение
сега какво показва штеката каде е нивото а и цялото ли е като кафе или само горната част на щеката.да се надяваме 4е само горната част е?!!!!!
- ligustrum
- Автомобил:
- Двигател:
еми повече е горе ,но и долу при маркировката има,а също и по капачката на маслото.нивото е на горната граница.пропуснах най-важното-не бях загрял още хубаво,когато един простак ме ядоса и дадох яко газ на педала..та тогава се и появи сигнала от зумера
- dimitarpetrov
- Автомобил: HONDA CR-V 2003
- Двигател: K20 i-VTEC - 150 hp
Да не караш само градско на къси разстояния? - ако да - това е пяна от конденза, която пяна дава ядове - покарай колата на по-дълъг път да изпари водата.
Виж си нивото на антифриза - да не смесва двете, както и нивото на самото масло.
ЕДИТ - гпри форсирането може да си набил буклуци в клапана за свръхналягане и да е заседнал - запали утре да загрее хубаво на място и после исфорсирай и покарай да отмие буклуците. Ако не се оправи - требе дасе чисти клапана, но преди това - смени маслото и пробвай пак!
Виж си нивото на антифриза - да не смесва двете, както и нивото на самото масло.
ЕДИТ - гпри форсирането може да си набил буклуци в клапана за свръхналягане и да е заседнал - запали утре да загрее хубаво на място и после исфорсирай и покарай да отмие буклуците. Ако не се оправи - требе дасе чисти клапана, но преди това - смени маслото и пробвай пак!
- HAMELION
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
пробваи както каза колегата но за собствено узпокоение намери някаде да ти замерят налягането на маслото и наблюдаваи вниматело пяната и цвета на маслото
- ligustrum
- Автомобил:
- Двигател:
да ,карам на къси растояния.сутрин и вечер по 7-8км.освен това 3 дена не я бях карал.благодаря за все пак леко успокоителните мнения
утре ще видя нивата и на двете,и ще ги наблюдавам.ще се свържа и с майсторчето и ще постна за нещо ново ,ако се разбере
пп.не знаех за такъв клапан и дано е от това,че бая ми се насъбра напоследък.

пп.не знаех за такъв клапан и дано е от това,че бая ми се насъбра напоследък.
- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
На газ или на бензин караш 

- ligustrum
- Автомобил:
- Двигател:
предимно на газ,на бенз.само паля и да загрее леко..
пп.преди малко ми казаха ,че ако маслото е пресечено ще е като боза,а моето си е чисто само дето по края на щеката имам пяна като от кафе
пп.преди малко ми казаха ,че ако маслото е пресечено ще е като боза,а моето си е чисто само дето по края на щеката имам пяна като от кафе

Последна промяна от ligustrum на Чет 26 фев 2009 22:01, променено общо 1 път.
- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
ligustrum написа:предимно на газ,на бенз.само паля и да загрее леко..

- ligustrum
- Автомобил:
- Двигател:
благодаря за успокоението
ще държа под око консумативите все пак
а иначе маслото енякво френско май,но сега не мога да се сетя как се казваше
сега се сетих,КОФРАН се казваше

- burgazliqta2
- Автомобил:
- Двигател:
аз имах същия проблем и се оказа зацапан дат4ик на маслото.сваляш го ,по4истваш и готово.при мен на всеки 100 метра свиреше и много се гипсирах.
- ligustrum
- Автомобил:
- Двигател:
колеги днес ходих до майстора .погледна щеката и каза ,че няма проблем.зимата се случвало да се получават подобни изпълнения
странното е ,че до сега не съм ги забелязвал.маслото си е на нивото,антифриза -също,аз също за сега 

- vaskoto1
- майстор Падна ли ми!
- Автомобил:
- Двигател:
по този въпрос има много изписано.
като си се паникьосал-иди да ти погледнат колата-не търчи да пускаш теми в нета.
тука не е бърза помощ-отделно дето дъвчете едни и същи простотии и ви мързи да си ги четете, а като ви се спекат задниците-пускате нови-същите...
тука вече от години нищо ново не се пише.
като си се паникьосал-иди да ти погледнат колата-не търчи да пускаш теми в нета.
тука не е бърза помощ-отделно дето дъвчете едни и същи простотии и ви мързи да си ги четете, а като ви се спекат задниците-пускате нови-същите...
тука вече от години нищо ново не се пише.