Не ми работи АБС-а. Защо?
Не ми работи АБС-а. Защо?
Здравевйте, колеги! Тези дни си купих Пасат 1994г. комби, 1,9 ТД. Като цяло колата е много добра, но как да разбера защо не работи АБС-а, лампата му дори не свети. Има ли някакви особености при експлоатацията (турбината?), до колко км/ч да го юркам и какви проблеми да очаквам от двигателя?
-
- Автомобил: PASSAT B6 2.0 TDI
- Двигател: CBDC 2010
Когато аз оглеждах моя PASSAT в Мюнхен преди да го купя, въобще не обърнах внимание, че колата има ABS, пък и еърбег, защото лампичките за еърбега и ABS-а нито светваха, нито угасваха. За наличието на ABS ме светна един приятел вече тук в България, който има същия автомобил. Направи му впечатлиние че и двете лампи не светят. Когато извадихме копчето, в което са монтирани тези лампи се оказа, че пичовете в Германия бяха извадили куплунга, за да не се забелязва дефекта. Когато го сложихме се оказа, че лампата на еърбега светва и след това угасва - значи всичко е ОК. Лампата на ABS светваше, премигваше и оставаше да свети - проблем. След подмяната на двата предни датчика всичко се оправи. Така че виж дали и при теб не е направено нещо подобно.
-
- Автомобил: PASSAT B6 2.0 TDI
- Двигател: CBDC 2010
Аз също първоначално се стреснах, но нали съм си шашав перфекционалист, купих ги. За какво ми е ABS като не работи? За съжаление, има някаква аномалия в цените на резервните части, някои са необосновано високи. Купувал съм някои неща буквално с цената на златото - миниатюрна гумена тапичка за един от изводите на маркуча с клапана от колектора до сервото за 2.22 лв.