Здравеите отново.От няколко дни се появи нетипичен звук откъм двигателния отсек.Свързан е с двигателя за6тото си променя честотата със смяната на оборотите.Не знам как да го обясня, ама звука е подобен на хлопане на клапан като я палиш студена колата (някои път се появява).Но сега това тракане е постоянно от няколко дни.Отварях капака да го локализирам от къде идва, но не ми се струва да е от към главата-по скоро идва от долния краи на двигателя-картера-водна помпа.Но маи от страната на шаибите на ремъците...
Възможно ли е да е от:
1.ремък
2.някакъв лагер на водната помпа(ако има такъв)
3.Биелен лагер
4.може би шаиба...втулки ли не знам
Карам я така от няколко дни и в купето по се чува звука.
Някои има ли идея...благодаря.
Двигатела е АBS 1.8М 94 година има хидравлика и климатик
Странен звук
- georgipass
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- georgipass
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
10W40 от Бриголаж лики моли с молибденов бисулфит..
Ама не е от температурите 6тото и преди е било студено, а пък това го по4на преди няколко дни когато беше топло.Ама е постоянно,не да се появява и изчезва и е по слабо от хлопане на клапани.Преди бях с 15W40 И при палене прихлопваха ама после се оправят.А с това масло при палене не ми се е слу4вало да хлопат...Иначе маслото е от лятото има няма 5-6 хиляди.
Може ли нещо да са позатегнали тези повдигачи?
Ама не е от температурите 6тото и преди е било студено, а пък това го по4на преди няколко дни когато беше топло.Ама е постоянно,не да се появява и изчезва и е по слабо от хлопане на клапани.Преди бях с 15W40 И при палене прихлопваха ама после се оправят.А с това масло при палене не ми се е слу4вало да хлопат...Иначе маслото е от лятото има няма 5-6 хиляди.
Може ли нещо да са позатегнали тези повдигачи?
- georgipass
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти: