Колеги, моля за спешна помощ!
Ето от тази тема http://www.passat-b5.ru/index.php?optio ... &Itemid=57 видях как се сваля обтегача на алтернатора, но не мога да законтря ролката на вентилатора, за да развия болта отзад. Освен това се опасявам да приложа сила за да не и променя формата, че тогава става една...Само тя остана, а без нея не виждам как да махна тъпия обтегач. Руснака пише, че законтря с шестограм , но идея нямам за какво говори...
Колата ми трябва и работата наистина е спешна.

Смяна на обтегача на динамото.
- HAMELION
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Смяна на обтегача на динамото.
предполагам че за времето което ще се чудиш как да го разбереш и разглобиш така да по традиционния начин разколачваи я отпред цялата и дестваи спокоино,
Ами нали пак ще трябва да се равива тази ролка - тя е това,което пречи, дали с разглобена предница или не, все тая. Освен това времето хич няма да е същото, пък кой знае какво друго ще излезе. Един болт да скъсам и оставам дотам.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега - здрасти отново.
Щом си стигнал до законтряне ролката на вентилатора,значи ще се оправиш.Трябвало е да развиеш шестостена преди да свалиш ремъка,но за другия път вече ще знаеш.Вземаш стария ремък,увиваш го около ролката и с голям тръбен ключ стискаш върху ремъка,за да не се нарани ролката и готово.Успех!
...и не сваляй предницата.Ако пък нямаш толкова голям ключ,пробвай със ключ с верига за маслен филтър.
Щом си стигнал до законтряне ролката на вентилатора,значи ще се оправиш.Трябвало е да развиеш шестостена преди да свалиш ремъка,но за другия път вече ще знаеш.Вземаш стария ремък,увиваш го около ролката и с голям тръбен ключ стискаш върху ремъка,за да не се нарани ролката и готово.Успех!
...и не сваляй предницата.Ако пък нямаш толкова голям ключ,пробвай със ключ с верига за маслен филтър.
Мерси колега,
Вече е късно...Стигането дотам, междувпрочем, е доста елементарно. И аз сетих за тръбния ключ, но нямам наличен, а както казах малко ме беше страх да не и наруша формата на ролката. Имам верижен ключ за развиване на маслен филтър, но не може да се нахлузи там.
Както и да е, проблема е решен... със специалисти...
Благодаря на отзовалите се.
Вече е късно...Стигането дотам, междувпрочем, е доста елементарно. И аз сетих за тръбния ключ, но нямам наличен, а както казах малко ме беше страх да не и наруша формата на ролката. Имам верижен ключ за развиване на маслен филтър, но не може да се нахлузи там.
Както и да е, проблема е решен... със специалисти...
Благодаря на отзовалите се.