Здравейте колеги,
От около две години и половина карам PASSAT - В4 1,8 Mi, двигател ABS. От около година имам чувството, че оборотите на двигателя на празен ход станаха по-ниски от нормалното. Двигателят леко тресе, при тръгване леко се замисля и тогава поема. Смених всички вакуумни маркучета, проверих двигателчето за регулиране на празния ход, гумения тампон между инжекцията и колектора. Не намерих дефекти. При диагностика в Юнитрейд ми казаха, че всичко е ОК. Въпросът ми е каква може да бъде причината за по-ниските обороти. Има ли начин оборотите да се вдигнат леко и ако да - какъв е той?
Поздрави,
Жоро
Ниски обороти на празен ход
- wili98
- Щраусолог
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Газ имаш ли?
Какво те кара да си мислиш, че са ниски? т.е. колко оборота са...
ако ти тресе.. защо не се замислиш и за заминал тампон на мотора..
Не че разбирам от пасатори, ама сега като се почне, свещи, датчици на темп. на водата, грешки у компиутъра /което трябва да са го хванали в ЮниТРД /..
Гасне ли?
Бензин некачествен, инжекциони позадръстени..
Какво те кара да си мислиш, че са ниски? т.е. колко оборота са...
ако ти тресе.. защо не се замислиш и за заминал тампон на мотора..
Не че разбирам от пасатори, ама сега като се почне, свещи, датчици на темп. на водата, грешки у компиутъра /което трябва да са го хванали в ЮниТРД /..
Гасне ли?
Бензин некачествен, инжекциони позадръстени..
- Pav3l
- Автомобил: bmw
- Двигател: 1998
- Контакти:
Re: Ниски обороти на празен ход
GVG написа:Здравейте колеги,
От около две години и половина карам PASSAT - В4 1,8 Mi, двигател ABS ...
Не, че нещо, ама В4 няма с такъв мотор (поне официално)

Passat В4 1.8 са с букви: ADR, APT и ARG. И трите са по 125к.с.
- w_smith
- Автомобил: Golf 3_Volvo XC70
- Двигател: AHU 1997_D5244T10_2010
- Контакти:
Pav3l написа:...
Това, за което говориш е В5 той е с такива двигатели
- Vasseto
- Автомобил: Passat B7 Passat B5_5 Jetta V
- Двигател: CFFB AVF BXE
GVG написа:PASSAT - В4 1,8 Mi, двигател ABS.
Карал съм такъв една година.Провери си центровката.
-
- Автомобил: PASSAT B6 2.0 TDI
- Двигател: CBDC 2010
Значи отговарям на всички. Колата нямя газова уредба. Оборотите на празен ход при загрял двигател са около 800. Влизат в нормата, но въпреки това двигателят на празен ход тресе, чак някякви пластмаси по таблото тропат и това много ме дразни. Иначе колата пали добре на студено, оборотите плавно се понижават до към 800 като загрее, не гасне, върви горе-долу добре. Миналата година пролетта смених предния тампон на двигателя. Този до скоростната кутия бил маслен, не е омаслен и ми казаха че е добре. Зареждам от различни бензиностанции, все същото. На два пъти, през около 3000 км. слагах добавка за почистване на инжекциона, не усетих кой знае какъв ефект.
Да чукам на дърво, за сега всичко друго е добре, само този празен ход! Като се опитам с педала на газта леко да ги вдигна, всичко заспива. Може ли все пак по някякъв начин оборотите леко да се вдигнат? Тогава мисля че тресенето ще изчезне. (В дебелата книга за PASSAT пише, че тези обороти са зададени от завода производител и не подлежат на промяна, но все пак?)
Да чукам на дърво, за сега всичко друго е добре, само този празен ход! Като се опитам с педала на газта леко да ги вдигна, всичко заспива. Може ли все пак по някякъв начин оборотите леко да се вдигнат? Тогава мисля че тресенето ще изчезне. (В дебелата книга за PASSAT пише, че тези обороти са зададени от завода производител и не подлежат на промяна, но все пак?)
- Iavor
- Автомобил: Škoda Octavia VRS
- Двигател: CEGA 2008
Провери какво е съпротивлението на датчика на охлаждащата течност (син)ПРИ РАЗЛИЧНИ ТЕМПЕРАТУРИ!
Може да се окаже че "умира" в даден температурен интервал,напр. при 80градуса.Виж какви трябва да са стойностите в Дебелите книги!
Естествено трябва да го свалиш за което.И на котлона!Във вода.С подходящ термометър.
Може да се окаже че "умира" в даден температурен интервал,напр. при 80градуса.Виж какви трябва да са стойностите в Дебелите книги!
Естествено трябва да го свалиш за което.И на котлона!Във вода.С подходящ термометър.
- Sunny
- Дезертьор
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колега, не са ти ниски оборотите, а е неустойчива работата на двигателя при ниски обороти.
Какво имаш предвид с това "всичко е ОК" от диагностиката? Равномерна ли е работата на цилиндрите?
Как са ти свещите и кабелите?
Провери наистина температурния датчик, както те посъветваха колегите!
P.S. Датчика контактува с охладителната течност. При свалянето му ще изтече малко течност, но наистина малко. Държи се с една щипка. Освобождаваш го от нея и след това издърпваш нагоре. Можеш да го видиш дали е читав и чрез KTS, без да се налага да го махаш.
Какво имаш предвид с това "всичко е ОК" от диагностиката? Равномерна ли е работата на цилиндрите?
Как са ти свещите и кабелите?
Провери наистина температурния датчик, както те посъветваха колегите!
P.S. Датчика контактува с охладителната течност. При свалянето му ще изтече малко течност, но наистина малко. Държи се с една щипка. Освобождаваш го от нея и след това издърпваш нагоре. Можеш да го видиш дали е читав и чрез KTS, без да се налага да го махаш.