Здравейте колеги!
Малко е раничко за такава тема (-8 градуса) ама аз да си вържя гащите по от рано.
От есента насам ми вие много лошо лагера на компресора на климатика.Идва пролет-лято-големи жеги и му е време си стягам АС-то.
Та някой сменял ли е такъв лагер и как става работата?
Какъв е лагера и от къде мога да го купя и за колко?
Какви профилактики препоръчвате за подготовка на климатика за сезона?
Моят компресор е SD-709 model:7420-japan с газ R-12 и на външен вид изглежа като всички компресори които съм виждал на В3.

Лагер-компресор АС за В3 и ел схема за АС
- suba
- Автомобил: AUDI А6
- Двигател: APS
Лагер-компресор АС за В3 и ел схема за АС
Последна промяна от suba на Вто 03 мар 2009 13:19, променено общо 1 път.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Лагер-компресор АС за В3 и подготовка на АС-то за лято 09
Здрасти колега!
Малко ме съмнява да смениш лагер на компресора без да го сваляш.А щом ще го сваляш идва източване на газа и изобщо не е за сам в къщи.Най-добре отиди където се занимават с авто-климатици,хората ще ти сменят лагерчето,семеринга,ще ти почистят ел-магнитния съединител от ръжда,ще надуят уредбата за пропуски,ще ти я презаредят и не съвсем без значение - ще имаш известна гаранция.
Малко ме съмнява да смениш лагер на компресора без да го сваляш.А щом ще го сваляш идва източване на газа и изобщо не е за сам в къщи.Най-добре отиди където се занимават с авто-климатици,хората ще ти сменят лагерчето,семеринга,ще ти почистят ел-магнитния съединител от ръжда,ще надуят уредбата за пропуски,ще ти я презаредят и не съвсем без значение - ще имаш известна гаранция.
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
За смяна на лагера не е необходимо да се откача от тръбите компресора!Само провисва на тях! 

- suba
Ами тя системата е празна в момента.Аз колата я взех без фреон и никога не съм пускал климатика,но я взех от много мой човек и той ми гарантира,че АС работи.И аз си мислех дали да отида на климатикаджия ама много мразя някой да ми рови по колата.Та предпочитам ако мога да си го сменя сам (ако някой въобще го е сменял сам без трайни последствия разбирасе).В краен случай и на майстор ще отида.Някой да ми препоръча добър изпробван климатикаджия в София.
- suba
Re: Лагер-компресор АС за В3 и ел схема за АС
Колеги някой да има ел.схема на климатика.Търсих къдели не ама за климатика няма нищо.Ще ви бъда много благодарен ако някой ми даде такова нещо.
Колега ако искаш ела при мен. В момента сглобявам климатроника. Ако икскаш ела снимай и записвай.
- suba
Audi A8 написа:Колега ако искаш ела при мен. В момента сглобявам климатроника. Ако икскаш ела снимай и записвай.
Мерси много колега ама едвали ще намеря време.Жалко,че няма да правиш снимки защото ще е интересна тема за форума.Ако ти се занимава може поне два три реда да драснеш какво е станало.
suba написа:Здравейте колеги!
Малко е раничко за такава тема (-8 градуса) ама аз да си вържя гащите по от рано.
От есента насам ми вие много лошо лагера на компресора на климатика.Идва пролет-лято-големи жеги и му е време си стягам АС-то.
Та някой сменял ли е такъв лагер и как става работата?
Какъв е лагера и от къде мога да го купя и за колко?
Какви профилактики препоръчвате за подготовка на климатика за сезона?
Моят компресор е SD-709 model:7420-japan с газ R-12 и на външен вид изглежа като всички компресори които съм виждал на В3.
Да ти кажа честно свалянето на самия компресор е лесно ама ваденето на лагера става по трудно.1откачаш буксата.2развиваш болчетата на трабичките и ги сваляш.3намираш каде се държи компресора и го сваляш.След като вече си го свалил отпреде на шайбата има една голяма гайка трябва да я развиеш(развива се трудно)и махаш шайбата,там има зегер махаш го и вадиш ролката там ще видиш лагера,ето тук идва трудното трябва да имаш спецялна скоба за да го свалиш(може и без скоба ама е много трудно и опасно) ако успееш да го свалиш купуваш нов лагер и го набиваш вмимателно и след това го затваряш по обратния ред.
Лагера е двуредов а цената му е около 20лв,след това отиваш да ти заредят климатика.И все пак при всеки компресор е различно надявам се да сам ти бил полезен.Ако мислиш че е сложно по добре да идеш да ти го сменят и все пак ако решиш да го сваляш пиши какво е станало.
Ако имаш канал ще ти е по лесно свалянето на компресора.
- suba
Да ти кажа честно свалянето на самия компресор е лесно ама ваденето на лагера става по трудно.1откачаш буксата.2развиваш болчетата на трабичките и ги сваляш.3намираш каде се държи компресора и го сваляш.След като вече си го свалил отпреде на шайбата има една голяма гайка трябва да я развиеш(развива се трудно)и махаш шайбата,там има зегер махаш го и вадиш ролката там ще видиш лагера,ето тук идва трудното трябва да имаш спецялна скоба за да го свалиш(може и без скоба ама е много трудно и опасно) ако успееш да го свалиш купуваш нов лагер и го набиваш вмимателно и след това го затваряш по обратния ред.
Лагера е двуредов а цената му е около 20лв,след това отиваш да ти заредят климатика.И все пак при всеки компресор е различно надявам се да сам ти бил полезен.Ако мислиш че е сложно по добре да идеш да ти го сменят и все пак ако решиш да го сваляш пиши какво е станало.
Ако имаш канал ще ти е по лесно свалянето на компресора.

Ел.инсталацията още не съм я поставил. Ще я снимам и запиша за евентуално при ремонт, ако ми потрябва. Но после някой ще трябва да качи снимките.