Привет на всички,
Стигнах положение че искам да се разделя със старата ми кола и да си взема нещо по-ново, но като се поразвъртях реших че пак искам Passat. Спрял съм се на тези два варианта - 1.8Т ( 150 к.с.) и 1.9TDI ( 110 или 130к.с. ), като цяло след 1998г моделите ( няма да достигнат финансите за B5.5).
Молбата ми е към всички които имат впечатления за двата модела да си кажете мнението - кое е по-добрият вариант - като поддръжка, консумативи и издръжливост ( от краткият ми опит като шофьор знам, че на бензиновата кола резервните части са по- евтини). Лично аз съм карал версията 1.8Т ( беше ми служебна за един кратък период от време и останах очарован, но тогава фирмата ми поемаше разходите по ремонтите и горивата и беше по-различно).
Приятелите ме съветват че е по-добре да си взема 1.9TDI и че 1.8Т ще ми излиза скъпо с разходите за гориво. Други казват, по-добре 1.8Т; дизел ако се купува да се вземе нов - за да се знае как се кара и как е бил поддържан.
Та това ми е голямата дилема...
Предварително благодаря

VW Passat - 1.8T vs. 1.9tdi
- niks76
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
ами които е седнал на тди после трудно сменя с бензин;едно време имах 1.8Т ауди а4 сега карам пасат тди ;за ускорениеот старт бензина си е бензин ама 2 секунди не са фрапирашти;тди е по скъпо и ако не караш редовно не е изгодно но ако ходиш и до wc с кола няма място за колебание;наи добре пробваи и двата модела и тогава си реши;вси4ко е на късмет но аз от 3 години на бензин не съмл седнал и маи скоро няма и да помисля;пълни простотии са темите за консумативи и ремонт-те нови коли се 4упят а за старите да не говорим.успех в избора
Едно голямо БЛАГОДАРЯ за откровението... Ако намеря свободно време ще се опитам да си осигуря и двата автомобила за да ги покарам и да видя... Ако трябва да сме откровенни, без кола не мога...и както каза niks76 и до wc-то ходя с колата...
а това дали ще е Passat - то на друго нямам доверие!!!
Благодаря още веднъж за съветите... Дано скоро да имам възможността да се похваля с нова придобивка...

Благодаря още веднъж за съветите... Дано скоро да имам възможността да се похваля с нова придобивка...
- versace
- Автомобил: Ex Touareg present Mercedes ML
- Двигател: 320 CDI 224 Hp
MITKO_DVD написа:Колега ползвай търсачката има доста теми за тези пасати
Мисля че е крайно време да се престане с това поучително "използвай търсачката". Мен ме дразни много. Ако няма какво да кажеш на колегата не пиши или ако знаеш някоя тема дето това е дъвкано просто дай му линка, че да прочете.
@jordiz аз съм имал и двата двигателя и 1,8Т и 1,9 ТДИ 110 коня, а сега съм на 1,9 ТДИ 131 коня.
1,8Т е супер ама гори доста.
1,9 ТДИ 110 конявърви много прилично и доста по добре от 2/3 от всичко дето се движи по улиците и гори малко
1,9 ТДИ 131 коня е "самолет" (особенно на моето купе).
Вземай дизел. Аз от ТДИ май повече няма да сляза.
Благодаря Versace за споделеното... реално погледнато опита ти на някой който е имал "челен" сблъсък е доста по-ценен от сухите коментари в специализираните медии. За момента съм карал само 1.8Т, и наистина бях очарован... чакам следващият месец на мой много добър приятел да му докарат 1.9TDI / 131hp и ще му я взема за няколко дена да отида до София за да я тествам на дълъг път. Предполагам че накрая ще взема дизелова кола, но стъпката не е чак толкова лесна колкото си мислех... Но при всички случаи се надявам да имам повод скоро да се похваля с нова придобивка...
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: VW Passat - 1.8T vs. 1.9tdi
Добре де а от къде идва тая разлика един и същи двигател 1.9 TDI 131hp и 1.9 TDI 110 ( 116) hp
Разликата е 3-4 месеца ( 2000 год ) а разликава в коне е почти 20 ?!
Разликата е 3-4 месеца ( 2000 год ) а разликава в коне е почти 20 ?!
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: VW Passat - 1.8T vs. 1.9tdi
Темата малко отива към дизеловия раздел, ама ...
1.9 TDI 116 и 131 к.с. са помпа-дюза, 1.9 TDI 110 к.с. не е. От там и разликата. Естествено от значение е управлението на двигателя, но и много други неща - дюзи, турбини, ... Вземай 131 к.с. и няма да съжаляваш. Имай предвид обаче, че 131 к.с. на практика можеш да намериш едва от 2001г. Много трудно се намират Б5 с този двигател.
Eто една тема за сравнение на разхода на двата двитателя, между които се колебаеш:
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.ph ... 54&start=0
1.9 TDI 116 и 131 к.с. са помпа-дюза, 1.9 TDI 110 к.с. не е. От там и разликата. Естествено от значение е управлението на двигателя, но и много други неща - дюзи, турбини, ... Вземай 131 к.с. и няма да съжаляваш. Имай предвид обаче, че 131 к.с. на практика можеш да намериш едва от 2001г. Много трудно се намират Б5 с този двигател.
Eто една тема за сравнение на разхода на двата двитателя, между които се колебаеш:
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.ph ... 54&start=0