Бутон за подгряване?

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
ABSOLUT
Автомобил: Passat B4+B7+Golf Mk1+Mk2 Country
Двигател: 1Z + CFGC + JB + 1P
Контакти:

Бутон за подгряване?

Мнениеот ABSOLUT » Съб 07 мар 2009 13:15

Някой знае ли на този бутон за реотаните на задното стъкло на Пасат В4, кое краче за какво е?
Искам да го ползвам за да си пускам подгряването на антифриза с него, но не знам на кое краче какво да свързвам :?:
Предварително благодаря на отзовалите се.

Изображение
Изображение

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Re: Бутон за подгряване?

Мнениеот LILO&STICH » Съб 07 мар 2009 14:10

по спомени,в него влизаха и подгрева на страничните огледала. :roll:

Потребителски аватар
ABSOLUT
Контакти:

Мнениеот ABSOLUT » Съб 07 мар 2009 15:25

Да, така е. Но как ли е вързано?
Защото не се знае дали излизат два кабела за ляво + дясно огледало и още един трети за реотана на задното стъкло? Освен това вътле в бутона има две лампички. Айде едната светва от захранването на реотана като подадеш контакт за него, но другата лампичка светва като се пуснат габаритите, демек една от тези 5 клеми е само за това.

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Съб 07 мар 2009 15:27

58x са каквито и да било габаритни светлини
31 ти е маса за лампичките
другите цифри ги кажи че не се четат

Потребителски аватар
ABSOLUT
Контакти:

Мнениеот ABSOLUT » Съб 07 мар 2009 15:31

Значи двете най-дясни клеми, който са една над друга пише:
75H на горната,
75h на долната.
А най-лявата която е сама, не пише нищо. Около нея са само някакви фабрични номера на самото копче като част.

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Съб 07 мар 2009 15:38

Хм по-принцип 75 е запалка, но може и да са изходите за задния подгрев и огледалата тоест ще ползваш единия или двата за изход от ключа.
Празния трябва да е X или разтоварен + на контакт.
Вземи един писклив мултимер и провери за всеки случай

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Съб 07 мар 2009 18:42

А аз да попитам понеже е много удачно за да не пускам нова тема - това копче еднакво ли е с копчето на В3....моето е много грозно и искам да го сменя с такова от доста време (това за халогените ще го измисля и него с някакво готино решение :) ).
Препдолагам има реле,което разтоварва ключа за подгряването на стъклото - все пак там тока е доста голям и едва ли минава през ключа :roll:
Също така - захвата към таблтоо еднакъв ли е - за ключа за задните ел.стъкла (двойния) знам,че е еднакъв ама и на другите копчета ли е еднакъв при В3 и В4 в тази част на таблото?
Ще съм благодарен ако някой може да ми отговори :)

_SUN_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот _SUN_ » Съб 07 мар 2009 20:06

zfa159 написа:А аз да попитам понеже е много удачно за да не пускам нова тема - това копче еднакво ли е с копчето на В3....моето е много грозно и искам да го сменя с такова от доста време (това за халогените ще го измисля и него с някакво готино решение :) ).
Препдолагам има реле,което разтоварва ключа за подгряването на стъклото - все пак там тока е доста голям и едва ли минава през ключа :roll:
Също така - захвата към таблтоо еднакъв ли е - за ключа за задните ел.стъкла (двойния) знам,че е еднакъв ама и на другите копчета ли е еднакъв при В3 и В4 в тази част на таблото?

Еднакъв е размера, стават копчетата, аз лично съм пробвал на моята Б4 да сложа копче от Б3/само проба де/.
Ключа за подгряването е без реле и моя е същият като на снимката, но е с 4 клеми отзад 31, 58, 15 и към стъклото - не помня номера на буксата.Друг е въпроса, че малко го тунинговах, преработих ключа да работи само като бутон, подава импулс на платка с 10 мин. време, тя пък управлява 30 А реле, което вече се досещаш сложих за задния реотан.И аз се чудя що няма реле, там са реотана, огледалата и пръскалките на стъклото.
Относно ключето за задните ел.стъкла, както стана ясно ще влезе в отвора на таблбото, Но.... Свързването ще трябва да се преправя според мен, изхождайки от Общия комфорт модул на Б3 и отделен при всяко стъкло на Б4.Успех.

Потребителски аватар
zfa159
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Съб 07 мар 2009 20:25

_SUN_ написа:
zfa159 написа:А аз да попитам понеже е много удачно за да не пускам нова тема - това копче еднакво ли е с копчето на В3....моето е много грозно и искам да го сменя с такова от доста време (това за халогените ще го измисля и него с някакво готино решение :) ).

Еднакъв е размера, стават копчетата, аз лично съм пробвал на моята Б4 да сложа копче от Б3/само проба де/.
Ключа за подгряването е без реле и моя е същият като на снимката, но е с 4 клеми отзад 31, 58, 15 и към стъклото - не помня номера на буксата.Друг е въпроса, че малко го тунинговах, преработих ключа да работи само като бутон, подава импулс на платка с 10 мин. време, тя пък управлява 30 А реле, което вече се досещаш сложих за задния реотан.И аз се чудя що няма реле, там са реотана, огледалата и пръскалките на стъклото.
Относно ключето за задните ел.стъкла, както стана ясно ще влезе в отвора на таблбото, Но.... Свързването ще трябва да се преправя според мен, изхождайки от Общия комфорт модул на Б3 и отделен при всяко стъкло на Б4.Успех.

Аз не питах за копчето за ел.стъклата - на В3 са почти същите като дизайн както на В4..ще ми се да сменя копчето за халогените -> трябва ми да е с две степени както е при В3 - първа за предни и 2-ра за предни и задни...ама се чудя от каква кола може да ми свърши работа и да е с подобен дизайн на бъдещото за отоплението..как е кочето за халогените при В4? Само дадох като пример това,че при В3 копчето за ел.стъклата е с еднакъв отвор както е при В4 за тях...и се чудех дали на всички бутони отворите са еднакви...иначе него няма да го сменям ;)
Това копче,което се ползва на В4 ми се вижда много нежно някак си за да минават през него толкова много А :screwy ...при В3 седи някак повече като шалтер и ми се струва по-разумно mhihi .Аз съм само с отопление на задния прозорец (на пръскалките нямам а огледалата не са ми ел) и ще му е малко по-добре ;)
Предварително благодаря!

Последна промяна от zfa159 на Съб 07 мар 2009 20:42, променено общо 2 пъти.

_SUN_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот _SUN_ » Съб 07 мар 2009 20:36

Само ще се усмихна........

Потребителски аватар
zfa159
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Съб 07 мар 2009 20:49

ABSOLUT написа:Да, така е. Но как ли е вързано?
Защото не се знае дали излизат два кабела за ляво + дясно огледало и още един трети за реотана на задното стъкло? Освен това вътле в бутона има две лампички. Айде едната светва от захранването на реотана като подадеш контакт за него, но другата лампичка светва като се пуснат габаритите, демек една от тези 5 клеми е само за това.

Може да откриеш кои крачета дават връзка при пускане на копчето - за да разбереш кои от тях за какво са.
Това,което задължително трябва да има като изводи са :
1.един извод захранване с +12V през предпазителя за реутана.
2.един извод за към управляваните вериги (да дава връзка с захранването при натиснато копче) - реутани,огледала и пръскалки
3.един извод за захранване на круката от габаритите с +12V за да свети като са пуснати габаритни светлини
4.един извод за маса - за крушката на габаритите и крушката в самия ключ (не може да вземат маса през реутана,както правят при фаровете понеже като пуснеш копчето ще изгаснат лампичките а не е това целта).
5. той вече може да е за няколко неща - вероятно е дублиран извод +12V при натиснато копче за да се разтовари малко другия извод - да кажем на единия са закачени пръскалките и огледалата а на другия задния реутан....това може да се хване с уреда много бързо като си поиграеш малко. При някои коли съм виждал да има отделно краче,което да си е за лампата ,която индикара дали е включен реутана или не - взима се 12V след релето за реутана и се подават към ключа - така ако е изгорял предпазителя или релето не е сработило дори при натиснато копче лампата няма да светне...ама тук няма реле така че това няма смисъл да го реализират по този начин (така или иначе ако отпадне захранването лампата няма да светне и в нашия случай).Заиграй се с уреда и ще стане ясно кое краче за какво е.
Успех!

_SUN_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот _SUN_ » Съб 07 мар 2009 21:14

ABSOLUT написа:Да, така е. Но как ли е вързано?

И да обобщим, ако не ти играе с копчето както те съветва колегата ZFA, 31-маса, 58 - габарит/или през контакт, ако желаш копчето да ти свети през контакта/, останалите две 78 Н и 78 Н ползваш за връзване на желаният консуматор/подгряване на антифриза/, като предварително подай 12+ на едната от двете 78 Н и 78 Н, и (-) на кл.31.На една от двете ще светне оранжевата лампа в ключа/като е изключен/, тази ползвай към консуматора и съответно остава една за захранващото напрежение.Петата щом е без надпис я игнорираш.Успех

Потребителски аватар
suba
Автомобил: AUDI А6
Двигател: APS

Мнениеот suba » Съб 07 мар 2009 22:40

Малко извън темата ,какво е това подгряване на антифриза.Фабрично ли го имаш или ще го слагаш.Защото съм виждал такива системи с подгряване и циркулация на антифриза ама на много по-нови коли и се чудех.

Потребителски аватар
ABSOLUT
Контакти:

Мнениеот ABSOLUT » Съб 07 мар 2009 22:45

Прочети тази тема приятел :wink:
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?t=64451
Има го от преди 15 години това нещо

Потребителски аватар
suba
Автомобил: AUDI А6
Двигател: APS

Мнениеот suba » Съб 07 мар 2009 23:08

Ама ти с дизел ли си колега.Въобще бях забравил,че на ТДИ има такава екстра. :oops:
Аз си мисля за ония готини системи дето зимата ти подгряват антифриза при изгасен двигател и се задействат с дистанционно от балкона :D

Върни се в “Passat”