Здравейте колеги от форума! Живея в София от 6 години но иначе съм от Видин.
Имам Пасат Б4 от най първите(първа регистрация 04.11.1993 година).
Имам следния проблем! Около новогодишните студове и минусови температури забеляазах, че маслото на хидравликата ми е намаляло с 1 пръст под минимума в казанчето! Долях му веднага необходимото количество хидравлично масло и започнах да го следя! След месец ведях, че пак е на минимума. Отидох при един майстор да види какво се случва и констатира това, което много ми се искаше да не е! Всичко от долу беше плувнало в масло. Силен теч от фтулката на шайбата на хидравличната рейка. Но това не беше всичко, като се загледахме в хидравличната помпа и там полжението не беше по по розово, и там теч от втулката на шайбата.
Майстора ме посъветва да си намеря майстор на рейки да е ремонтира, помпа да си намеря от некаде втора ръка за около 60 лв, защото ремонта на старата пак бил горе-доле толкова! А тои от негова страна за работата(демонтаж и монтаж на рейката и помпата) щяал да ми вземе 80 лв.
Искам от вас напътствие и съвет за майстор на рейки и цени за ремонта! Чух, че след вдигането на цените на автоуслугите ремонта на рейки бил станал от 120 - 140 лв. на над 200 лв. А помпа за хидравликата втора ръка мисля да си купя от Италианеца(авто моргата в Овча купел).
Предварително Би благодаря!

Теч от Хидравличнта рейка и хидравличната помпа!
- milen_1975
- Автомобил: VW Passat Variant B4
- Двигател: 1.8 ABS 1993
Re: Теч от Хидравличнта рейка и хидравличната помпа!
milen_1975 написа:Майстора от негова страна за работата(демонтаж и монтаж на рейката и помпата) щяал да ми вземе 80 лв.
Много бе колега ,криза е народа е беден кви 80 лв. ???За 2 часа 80 лв.
milen_1975 написа: А помпа за хидравликата втора ръка мисля да си купя
Малко е опасно ама щом си решил скачай в киселото зеле

- Danny boy
- Автомобил:
- Двигател:
Питай от кой модел ще стане за твоя и слагай механична.След 1 година ако не си я продал колата пак ще ти протече най-вероятно.Малко ще ти е тегаво паркирането ама...няма помпи няма теч няма масла няма хидравлики и тн.Читава механична рейка можеш да намериш за 50лв,и пари за смяната и така.
За б4 нямам представа от какво ще стане.
За б4 нямам представа от какво ще стане.
- moimoimoi
- Автомобил:
- Двигател:
за пасат си е добре да има хидравлика,но..............щом ще сменяш помпа,рейка цената ще е голяма
като се има напредвит че е желателно да смениш и хидравличната течност и накрайниците
на единия ми пасат Б3 ми се случи същата случка-помпа,рейка и аз за това я смених с механична за да нямам занапред никакви проблеми,верно по трудно се върти волана при паркирване ама след седмица не ти прави впечатление,има заигравка само с карето между рейката и кормилния прът-аз от 2 направих едно,че има разлика в шлиците
а има и един много голям плюс - разхода на газ ми падна с 2 литра на 100 км като няма колата хидравлика

като се има напредвит че е желателно да смениш и хидравличната течност и накрайниците
на единия ми пасат Б3 ми се случи същата случка-помпа,рейка и аз за това я смених с механична за да нямам занапред никакви проблеми,верно по трудно се върти волана при паркирване ама след седмица не ти прави впечатление,има заигравка само с карето между рейката и кормилния прът-аз от 2 направих едно,че има разлика в шлиците
а има и един много голям плюс - разхода на газ ми падна с 2 литра на 100 км като няма колата хидравлика
- suba
- Автомобил: AUDI А6
- Двигател: APS
За ремонта на рейката знам,че някъде около техническият универсутет (точно не знам) има майстор.Даваш му твойта рейка и той ти дава рецеклирана.И да не си забравиш гаранцията.
За помпата мога да ти кажа от къде да си купиш за 190 лв нова (VOLKSWAGEN България-1300лв.).С неясна марка е ама е по-добре от втора ръка за 90лв.Аз съм с такава и 8000 км нямам проблем засега.
За помпата мога да ти кажа от къде да си купиш за 190 лв нова (VOLKSWAGEN България-1300лв.).С неясна марка е ама е по-добре от втора ръка за 90лв.Аз съм с такава и 8000 км нямам проблем засега.
- milen_1975
- Автомобил: VW Passat Variant B4
- Двигател: 1.8 ABS 1993
Нова помпа за 190 лв не звучи зле. А от каде по точно, може би от Симеон или от Козлодуй???
Колега питай Vaskoto1. Той на мен ми я оправи за няма и 20 мин. и почти без пари.