Чистачката на задната врата Б3
Чистачката на задната врата Б3
Чистачката изобщо не работи,Помпата мисля че е ок,Дали не е изгьрмяло моторчето :пасатБ3
-
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB
Re: Чистачката на задната врата Б3
Моторчетата като цяло са здрави. Първо дръпни двете гумени снадки между купето и задната врата и провери кабелите дали са се скъсали. При мене на голфа това беше проблема. След това ако пак не работи смени релето, което е за задната чистачка - 5лв е втора употреба.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Да бе - много са "здрави" - от три пасата само на един му бачкаше моторчето.
- Данко
- R.I.P Madcap
- Автомобил: VW PASSAT B5
- Двигател: AJM 1999
- Контакти:
колега провери буксата на самото моторче
,аз го имах този проблем точно с тази букса на мойта б3-ка
,аз го имах този проблем точно с тази букса на мойта б3-ка
- vanko_VW
- Автомобил: Ford Focus
- Двигател:
при мен се оказаха четки на самото моторче
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
При мен от 3 на еидн само работеше...те моторчетата са здрави ама като спече механиката и или се троши редуктора или изгаря моторчето....ама и двете не са поправими.А иначе аз си взех цяло моторче с всичко преди около 2 години от letajanta за 40лв и транспорта за моя сметка и до ден днешен си работи на другия Пасат без грешка.
- kossel
- Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
- Двигател: 103 коня 1600 16V
И аз взех така едно цяло моторче от един колега от форума, свали го от 2-рия си пасат, ама не му работи пръскалката , запушена е , някай да има опит с отпушването. Пробвах на старото моторче да разглобя пръскалката и я счупих.
- zfa159
- Двигател:
- Контакти:
kossel написа:Пробвах на старото моторче да разглобя пръскалката и я счупих.
Това е и моя опит с отпушването и.
Иначе колеги са успявали да я разглобят и да я изчистят ама....идея нямам как.Пробвай с продухване наобратно с някакъв компресор или нещо...да я надуеш отпред назад,опитай да и налееш малко спирт да видиш дали ще прекара нещо....и такива разни експерименти...дано стане.
Успех!
-
- Автомобил:
- Двигател:
здравеите ,моята пръскалка беше запушена от незнам колко време.аз взех от химиите които жена ми ползва за отпушване на канали и забарках един коктеил за отпушване ,,незнам от кое колко съм слагал,,стоя праскалката в тази химия и след това само изплакнах и седна жичка вкарах и доизтрамбуших мрасотиите които са стоели с години там.става барзо и лесно, след това ми се появи едно странно метално стажене когато работи чистачката,,няма кои да я смаже ,,.
- zfa159
- Двигател:
- Контакти:
по повод запушванията - за ди решите проблема един колега много добре беше пуснал една тема,как си е сложил горивен филтър от най-малките пластмасовите на тръбичката,която излиза от помпичката и как оттогава е забравил за запушвания.Реално ако си сложите два - един на предните и един за задната няма грижи занапред ако се използват пръскалките 

- Namesata
- Автомобил: VW PASSAT USA
- Двигател: KR 16V 9A
И моита чистачка вие от доста време маи и моито моторче си отива

zfa159 написа:по повод запушванията - за ди решите проблема един колега много добре беше пуснал една тема,как си е сложил горивен филтър от най-малките пластмасовите на тръбичката,която излиза от помпичката и как оттогава е забравил за запушвания.Реално ако си сложите два - един на предните и един за задната няма грижи занапред ако се използват пръскалките
Това със филтърчето е проверено и работи.При мен е така от 3 год.

На пасатите като цяло слабите места са - електродвигатели и охладителна система.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Namesata написа:И моита чистачка вие от доста време маи и моито моторче си отива![]()
колега ,когато моята чистачка започна да се чува така и аз си мислех че си отива .смених само лагера които е вътре на оста на електромотора и всички странни звуци изчезнаха(това е моето решение,и струва само едно левче)