пасат 1.8 16 v бучене в купето

Техническа и сервизна информация за Passat
tero_80
Автомобил:
Двигател:

пасат 1.8 16 v бучене в купето

Мнениеот tero_80 » Пет 20 мар 2009 23:02

проблема е следния когато го настапя и да влезе над 2500 оборота се усешта силно бучене в купето.и като го освободя от скорост над 50км има виене .мисля че не е от гуми с летни сам и пак вие

midex1
Автомобил:
Двигател:

Re: пасат 1.8 16 v бучене в купето

Мнениеот midex1 » Съб 21 мар 2009 0:18

Щом като го освободиш от скорост и пак вие и ако това виене се променя в зависимост от скоростта, предполагам че са лагери за смяна. Скоро смених на моя пасат задните лагери точно заради такова виене/бучене и сега в купето е доста по-комфортно да се пътува.

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Съб 21 мар 2009 0:59

Важно е да се има в предвид,че Пасат В3 и някои В4 имат един конструктивен недостатък по повод виенето - на 4-та и 5-та предавка при скорост от около 70 (при други даже от около 60 започва ) до около 90-100 км/час според конкретния Пасат в купето се чува специфично виене някъде от отпред (неопрделено)...праткиката е показала,че каквито и глупости да се сменят без видими дефекти по тях (полуоски,лагери на главини,карета външни и вътрешни,лагери на скорости,всякакви тампони по предницата и двигателя,тежести на полуоската от дясно,цяла скоростна кутия и тем подобни глупости)виенето си остава и е прието за конструктивен недостатък на модела, вероятно от диференциала на скоростната кутия...ама не е на 100% доказано понеже каовото и да се смени виенето си остава.Аз лично съм забелязал,че колкото по-разбалансирани са гумите (без значение предна или задна) въпросното виене е по-силно.
Иначе при теб вероятно иде реч за лагери на колелата - прегледай ги и ако трябва ги смени...
Иначе за бученето - възможно е мотора да си бучи особено ако няма катализатор (заменя се с резонаторно гърне и тогава побучава повече при по-високи обороти....ако гърнето е менте е още по-зле ;) ).

tero_80
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tero_80 » Съб 21 мар 2009 9:13

мерси за предложенията днес мисля да ги видя тез лагери.аз предните сам ги сменял но ште огледам и отзад

Потребителски аватар
am_gyl
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот am_gyl » Нед 22 мар 2009 13:00

Да и при мен е така от 80 до 100 имам не точно виене а по скоро бучене от към двигателя и като мина 105 110км. всичко утихва и става комфортно :roll:

Върни се в “Passat”