Смениха ми тампоните на задния мост и сега педала на спирачката е доста по-твърд като го натисна,все едно съм дръпнал леко ръчната и натискам педала на спирачката.
Може ли пичовете като са разкачали задния мост после да не са регулирали кантара като хората?
Иначе колата спира,ама преди педала имаше един плавен ход в началото и после ставаше твърд.
Каляската е 1,8 моно без АБС

Твърд педал на спирачката,след смяна тампони заден мост
- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
Re: Твърд педал на спирачката,след смяна тампони заден мост
А иначе спирачките как са, добре ли спира
Ако всичко е в ред може заради тампоните моста да ти е бил провиснал и сега с новите всичко да се е нормализирало.

- Danny boy
- Автомобил:
- Двигател:
Ами за спиране..спира като натисна и спира добре колата.Просто още като докосна спирачката и колата започва да убива скоростта,но се усеща по-голямо съпротивление още в началото върху педала,все едно съм към края на спирането от по-висока скорост.
- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
Ами радвай се тогава
За мене това е идеалния вариант за работа на спирачките
И моите бяха така но след смяна на сп.помпа педала ми поомекна
Може би защото не сложих оригинална ATE а италианска 

- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Ами варианта е преди да си имал въздух в системата и сега да са го изкарали - няма друга логична причина след сваляне и качване на моста колата да спира по-добре и педала да е по-твърд.Кантара и да не го регулират като хората не е фатално - може и самия кантар преди да ти е бил разбутан да задействат задните спирачки по-рано и сега като са сваляли моста да са го налгасили както трябва да е и педала да се е повдървил...нормално е.
То по принцип така трябва да е - в началото с лек натиск да намалява добре а по-надолу да става по-дървен и пак да си намалява добре.
А като е на ръчна колата педала обикновенно омеква понеже на задните накладки няма натиск докато апарата не опре в тях,което изисква по-голям ход на педала,който ти усещаш като мекота (говоря за барабанни спирачки).
То по принцип така трябва да е - в началото с лек натиск да намалява добре а по-надолу да става по-дървен и пак да си намалява добре.
А като е на ръчна колата педала обикновенно омеква понеже на задните накладки няма натиск докато апарата не опре в тях,което изисква по-голям ход на педала,който ти усещаш като мекота (говоря за барабанни спирачки).
- mafiota
- Автомобил: Audi A6 C5
- Двигател: APU
има ли някаква разлика в усещането от возията преди и слад смяна на тампоните, и в какво се изразява?
- Danny boy
- Автомобил:
- Двигател:
mafiota написа:има ли някаква разлика в усещането от возията преди и слад смяна на тампоните, и в какво се изразява?
Ами разликата е от тук до луната.Имам чувството че задницата на колата ми е залепена за асфалта и тя е последното нещо което ще се отмести.Липсват занасяния,клатушкания,посреща неравностите по-добре,при резки маневри успокоява колата,високата скорост не се усеща толкова,та преди чувствах един много гаден дискомфорт отзад и в ляво,имах чувството че все седя на крива седалка и колата спира малко по-добре в последна фаза "педал до ламарина"
С две думи струва си.
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Един приятел имаше сеат толедо и от тампоните на задния мост едвам влизаше в завоите. По Петрохан една дупка живичка си я целеше всеки път и като я удари от луфта на моста в тампоните му дърпаше ръчната. Само железото беше останало вътре. Гума почти никаква. Като ги сменихме и вика, май друга кола сте ми дали да карам!!!