лампа за ABS светва когато й скимне ?
лампа за ABS светва когато й скимне ?
при даване на контакт светва, мигва и угасва, като запаля светва и угасва след 1-2 секунди. Всичко е наред, работи всичко, нивото на спирачната течност е екстра. Но понякога както си карам и лампата светва, трябва да угася , да дам пак на контакт и всичко отначало като при първоначално стартиране за да угасне. Проблема е че като светне АБС-а не работи, установих го зимата , натиснах педала и просто влачеше без да рита... Може ли проблема да е някой от датчиците и някой имал ли е подобн проблем, за мен това е окисление някъде но да питам, може да имате бърз и свестен отговор 

- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
Re: лампа за ABS светва когато й скимне ?
Не съм имал подобен проблен, но съм чел доста теми
Правилно си се ориентирал, най вероятно лош контакт на някой датчик.

Правилно си се ориентирал, най вероятно лош контакт на някой датчик.
-
- Автомобил: PASSAT B6 2.0 TDI
- Двигател: CBDC 2010
Аз имах подобен проблем на два пъти. Първия път беше датчик - заден десен. Нещо май кабела се прецакваше постепенно докато светна съвсем.
Втория път се оказа реле 79. Смених го и за сега всичко е наред.
Втория път се оказа реле 79. Смених го и за сега всичко е наред.
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
почти със сигурност прекъсващ датчик.
мсиял да ги прегледам всичките датчици, да ги почистя и да пръсна контактен спрей, дано се оправи, днес при обилните дъждове абс-а светваше още от самото стартиране, след време угасваше. Ще пиша какво съм направил
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега вече разбрах, че дори и да ги пръскам с контактен спрей ефекта беше че си искаше нов датчик! Ако датчиците ти са здрави - в смисъл външно не са наранени, то нищо не може да се направи, освен смяна с нови. Аз лично ги пръсках моите, но нищо не стана. Пък не бяха наранени, нито те, нито прилежащите им кабели, имат си много яка гумена изолация в самите букси, която предотвратява попадането на вода при клемите. Така че отиваш на диагностика и всичко после си е ок. Оригиналните ми датчици са марка АТЕ, а сега си купих Фленор от Евро 07 - аз работя там и съм много доволен от качеството на фленора.
-
- Автомобил:
- Двигател:
При мен беше по различно. Първо така ми святкаше и угасваше лампата, докато накрая съвсем престана да изгасва!
Аз смених само преден ляв 28,45 лв. Дано при теб да не се окаже проблема в задните,че много са скъпи 165,00 лв за бройка
Виж по-горе съм ти писал какво съм направил- в предния ми отговор.

-
- Автомобил:
- Двигател:
колега DoH_KuXoT аз имам същият проблем на пасат В4, но след като отидох на диагностика ми казаха, че повредата ми е в всмукателен клапан в АВS-a
Привет на всички. Имах подобен проблем с лампата на ABS-а преди няколко години. След палене на двигателя тя премигваше за известно време, а понякога мигаше и лампата на въздушните възглавници. След това и двете си светнаха за постоянно и както спомена колегата ДоН КиНоТ ABS-a не работеше със сигурност( за въздушните възглавници предположих, че е същото) затова направих една диагностика. Човека от сервиза каза, че е акумолатора, когато волтовете му паднат под 11 (не помня колко точно беше) дава грешка и изключва и двете неща. Решението беше нов акумолатор и ресетване. От тогава нямам проблеми с тези лампи. Малко в страни от темата:- Декември месец при смяна на спирачното масло( не го бях сменял от доста години- грешка- голяма грешка!
момчетата от сервиза успяха да блокират напълно ABS- a и то така, че и една капка спирачно масло не стигаше до предните колела. Целия блок беше сменен защото на B4 клапанчетата са неразглобяеми и немогат да се почистват! Така, че кога за последно сте си сменяли спирачното масло? 

-
- Автомобил:
- Двигател:
MAYAVETA написа:Привет на всички. Имах подобен проблем с лампата на ABS-а преди няколко години. След палене на двигателя тя премигваше за известно време, а понякога мигаше и лампата на въздушните възглавници. След това и двете си светнаха за постоянно и както спомена колегата ДоН КиНоТ ABS-a не работеше със сигурност( за въздушните възглавници предположих, че е същото) затова направих една диагностика. Човека от сервиза каза, че е акумолатора, когато волтовете му паднат под 11 (не помня колко точно беше) дава грешка и изключва и двете неща. Решението беше нов акумолатор и ресетване. От тогава нямам проблеми с тези лампи. Малко в страни от темата:- Декември месец при смяна на спирачното масло( не го бях сменял от доста години- грешка- голяма грешка!момчетата от сервиза успяха да блокират напълно ABS- a и то така, че и една капка спирачно масло не стигаше до предните колела. Целия блок беше сменен защото на B4 клапанчетата са неразглобяеми и немогат да се почистват! Така, че кога за последно сте си сменяли спирачното масло?
Преди две седмици сменях спирачната течност/помпене на педала и обезвъздушаване/, като следих казанчето да не остава на "сухо" и няма проблем.Задължително се сменя на 2 год.
- vlad0o
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: AJM 2001
buzi339 написа:колега DoH_KuXoT аз имам същият проблем на пасат В4, но след като отидох на диагностика ми казаха, че повредата ми е в всмукателен клапан в АВS-a
Аз имам същият проблем...
Къде се намира този клапан и подлежи ли на ремонт/смяна или трябва да се сменя целият блок?
чистих датчиците , короните с зъбите , куплунзите, масите на датчиците намасах с грес, уж не свти вече, но онзи ден за няколко минути пак светна и угасна после след рестарт...
- VroMoS
- Автомобил:
- Двигател:
Аз имам същия проблем,като запаля си светва,диагностицира ли незнам точно....изгасва и след това когато и скимне от време на време де....светва за 10 сек и изгасва,като няколко пъти ми се е случвало да не изгасне и трябва да загася колата и да я запаля отново ,за да се оправи,като свети лампата,абс-а не работи ,тествано е !
забелязах ,че имам една букса която влиза на капчката на спирачната течност и като я размърдам понякгоа угасва понякога светва,възможно ли е от нея да прави така или и аз съм за датчици?
забелязах ,че имам една букса която влиза на капчката на спирачната течност и като я размърдам понякгоа угасва понякога светва,възможно ли е от нея да прави така или и аз съм за датчици?