Здравейте,
Напоследък на празен ход почнаха да играят оборотите в посока нагоре до около 1000.Не смятам че е нормално въпреки че се нормализират след известно време.Друг път при подгряване не загасва бързо контролната лампа и след това без да подавам газ сам се форсира изведнъж мотора.Иначе е много икономичен:Градско около 7.5/8/100л и извънградско около 5/100л.Не съм правил специално обслужване на "Италианката"освен масло и филтри,тъй като е от доверен човек закупена.Може би сега вече е дошло ред на някоя смяна.Ако можете помогнете с мнение и съвет.

Проблеми с обороти на Пасат Б5.5 1.9Д 131к.с.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Jovani
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Проблеми с обороти на Пасат Б5.5 1.9Д 131к.с.
Закачи я на ВАГ-Ком, аз имах подобни симптоми и се оказа температурния датчик.
- AmW
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
По принцип, аз като имам някакви проблеми или съмнения в колата си и като сам си в БГ, първото нещо което правя е да я закарам на диагностика.И след това ако не се разреши проблема(не ми се е случвало до сега) пиша и питам тук.
Колега нещата който може да са хиляди, как искаш да ти даде някой решение?! Дори и да има колега със същият проблем, то може причината да е коренно различна.
Колега нещата който може да са хиляди, как искаш да ти даде някой решение?! Дори и да има колега със същият проблем, то може причината да е коренно различна.
Колега все едно аз съм си описал проблема едно към едно е с твоя.
Голяма е вероятноста да е дюза ,която започва да се обажда (пикаеща дюза).
След продължително градско каране почва и като я покарам извънграда се оправя и спат оборотите.
за един два дена и после пак....
мързи ме да ходя по майстори за това си карам но я наблюдавам за влошаване.
Голяма е вероятноста да е дюза ,която започва да се обажда (пикаеща дюза).
След продължително градско каране почва и като я покарам извънграда се оправя и спат оборотите.
за един два дена и после пак....
мързи ме да ходя по майстори за това си карам но я наблюдавам за влошаване.

- vaskoto1
- майстор Падна ли ми!
- Автомобил:
- Двигател:
vaskoto1 написа:моля ви колеги! взе да ми писва вече да ви местя темите!
създаде се отделен раздел "Дизелови агрегати" само защото при тях има по специфична проблематика.
моля ползвайте го за ВСИЧКО касаещо дизеловия ви фолксваген! дори електроинсталацията при дизела е специфична, скорости, всичко е различно от бензиновия!
ПОСТВАЙТЕ ТЕМИТЕ В ПРАВИЛНИЯ РАЗДЕЛ!
всички въпроси, зададени в този раздел и непринадлежащи на него ще бъдат заключвани за в бъдеще!