хидравлично масло

Техническа и сервизна информация за Passat
rallyfan
Автомобил:
Двигател:

хидравлично масло

Мнениеот rallyfan » Вто 24 мар 2009 15:06

Здравейте колеги,
прочетох всички теми от търсачката свързани с хидравличното масло, но за мене остана въпроса дали това масло G 004 000 напълно замества старото G 002 000. Понеже върху казанчето на моята кола пише и има знак внимание, че трябва да се използва само минерално масло. Днес бях при представителите на Шкода и гледах тубичката с това зеленото по-новото,но никъде по нея не видях дали е минерално или е синтетика, също ми казаха че не трябва да се смесва зелено с червено ,прсичали се. Интерисувам се дали някой като е правил такава смяна е имал някакви проблеми и дали да сложа от това въпреки че има вероятност да е синтетично.
Благодаря Ви!

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Re: хидравлично масло

Мнениеот radotom » Вто 24 мар 2009 15:40

Не съм пробвал дали се пресичат, но в началото, преди време, си го смених ей така- профилактично. Сложих си пак минерално, червено.
Преди около година (по-малко) почнах да не издържан на воя на лагера на помпата... и я свалих, смених лагерчето и... налях синичко ;)
Никакви грижи!
Разбира се, старата течност я источих, но чак специални мерки, да излезе всичкото, включително и това, дето остава в рейката не съм вземал.

Потребителски аватар
kirhadj
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kirhadj » Вто 24 мар 2009 16:51

Здрасти колега,
Това G 002 е старото означение на хидравличното масло, а G 004 е новото означение. Аз си сложих от него през лятото, като първо източих старото, разбира се. Така, че не се притеснявай. Тук таме се намира масло със старото означение ама то вече по-рядко.
Успех.

dancho1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dancho1 » Вто 24 мар 2009 17:25

да,и Аз вчера ми се наложи да долея малко,(сменях 1 скобичка под казанчето) и голяма дилема какво е маслото,обаче накрая разбрах и взех Mobil 1 ATF0220(2.0 16V)

Потребителски аватар
dj_tuhla
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dj_tuhla » Сря 25 мар 2009 0:11

Не знам за червено/зелено, но в книгата Passat 1988-96 дават "масло за автоматични скоростни кутии Декстрон" (дори не Декстрон 2), което си е червеното.

Ето за който не вярва:
Изображение

Не знам защо се втеляват всички по наливане на пари в 2 пъти по скъпо масло, щото било зелено и някой си така казал. Момчетата в 9-и блок ТУ и те наливат червено, мисля че Мобил споменаха че ползвали, а се пак дават и гаранция и евентуално с това се занимават и това са учили.

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Чет 26 мар 2009 0:59

Направо се успокоих когато видях цитата на руски, че няма да отнеса дружеско порицание. Аз не съм сменял изобщо течността за хидравликата на волана - над 8 г. Само съм долял по малко на два пъти, така че да е до максимума.
Цвета му бих определил като бледо зелен.

Потребителски аватар
dj_tuhla
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dj_tuhla » Чет 26 мар 2009 9:19

Е, то така пише и за маслото в скоростите, но след 8 годинки аз бих си го сменил лично.

Потребителски аватар
MobilLife
Автомобил: Wv golf 5 +
Двигател:
Контакти:

Мнениеот MobilLife » Чет 26 мар 2009 17:31

Да не се сменят ама немците не си карат колите по 20 год като нас.... :D Така че след това то не е масло вече...казвам го от опит - и на мен не ми се разправяше да го сменям - кво му е викам нали не се сменя.. и така докато се навих.Резултата е че карам съвсем различна кола - скоростите влизат само с поглед.Така че не е лошо да се сменят тези консумативи.

Върни се в “Passat”