Проблем със скоростната кутия VW Passat tDI 115 PD
Проблем със скоростната кутия VW Passat tDI 115 PD
Наскоро почма да ми се гаври скоростната кутия...Не иска да влиза , на която и да е скорост :@ Сутринта паля колата,изчаквам малко да загрее, след което се опитвам да вкарам на 1-ва НЕЩЕ :@ давам задна пак НЕЩЕ :@:@:@ След няколко минутна игра с лоста успях да я вкарам на скорост.Тръгвам,всичко нормално ,абе все едно е друга скоростна кутия, никакви проблеми.След 30-35 минутна разходка спирам на 1 светофар и като светна зелено в чудо се видях
.Пак същия проблем, не можах да потегля.Какво и стана на тази 1-ва скорост незнам.Та добре,че поне на 2-ра влезна и тригнах,имаше да се мъча и да слушам клаксони...Минах за проверка на съеднителя и ми казаха поне още 50 000 км не би трябвало да имаш проблеми.Познати ми казаха,че може да е от маслото на скоростната кутия.Някои има ли си наидея защо не ми влиза на скорост.VW Passat tDI 115 PD.Благодаря предварително

Последна промяна от dobrin на Сря 25 мар 2009 22:16, променено общо 1 път.
Причина: По-конкретно заглавие!
Причина: По-конкретно заглавие!
- drakano
- Автомобил: S6 2.2TQ ABT
- Двигател: AAN
- Контакти:
Re: Проблем със скоростната кутия VW Passat tDI 115 PD
Значи, VW по-принцип за мен не правят добри скоростни кутии. И автоматиците и ръчните им кутии имат проблеми.За да не ти влиза първа проблема може да е в синнхронизаторите, които точно между 1-ва и 2-ра предавка се изхабяват най-много.Отделно може да има износени лагери вътре в кутията. Ако някой ти каже, че може би е от избирача или жилата от лоста за превключване не му вярвай защото на Б5 и Б5.5 е със лостова система.Вариантите са два - купуваш ск. кутия втора употреба или сваляш тази и я ремонтираш, но имай предвид че е голяма хамалогия и не всеки разбира от това.
drakano написа:Значи, VW по-принцип за мен не правят добри скоростни кутии. И автоматиците и ръчните им кутии имат проблеми.За да не ти влиза първа проблема може да е в синнхронизаторите, които точно между 1-ва и 2-ра предавка се изхабяват най-много.Отделно може да има износени лагери вътре в кутията. Ако някой ти каже, че може би е от избирача или жилата от лоста за превключване не му вярвай защото на Б5 и Б5.5 е със лостова система.Вариантите са два - купуваш ск. кутия втора употреба или сваляш тази и я ремонтираш, но имай предвид че е голяма хамалогия и не всеки разбира от това.
Колега,ти ми искара акъла бе мен !!

- drakano
- Автомобил: S6 2.2TQ ABT
- Двигател: AAN
- Контакти:
Ми нова във Сакар ауто - 10 бона
.
Втора ръка между 200-400лв., като трябва да видиш индекса на твойта и да намериш същата.И почваш обикаляне, ето този човек Илия - 0888757177 има опит със скоростни кутии, звънни му и говорете.

Втора ръка между 200-400лв., като трябва да видиш индекса на твойта и да намериш същата.И почваш обикаляне, ето този човек Илия - 0888757177 има опит със скоростни кутии, звънни му и говорете.