:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Имам проблем с перката не ми работи ниската скорост на Б3

Техническа и сервизна информация за Passat
jorjaa
Автомобил:
Двигател:

Имам проблем с перката не ми работи ниската скорост на Б3

Мнениеот jorjaa » Вто 31 мар 2009 16:16

Здравейте,
От няколко седмци имам един пасат Б3 1990 година 1.8 бензин
Когато го купих човека ми каза че не работи перката на радиатора на първа степен.От там има проблеми и с климатика предполагам,защото и той не работи при това положение
Искам да попитам според вас каде е проблема и кка мога да го разреша.
Когато карам по София и много често ми се вклюва тази перка и шуми ужасно ,а как ме е базе да не хвърли водата от някаде... особенно в тези задръствания в София е много лошо

Благодаря Ви предварително

Потребителски аватар
slance
Автомобил: Audi A6 3.0TDI
Двигател:

Re: Имам проблем с перката не ми работи ниската скорост на Б3

Мнениеот slance » Вто 31 мар 2009 19:48

проблема ти е в датчика на радиатора или самото моторче на перката.ВРЕМЕННО можеш да замостиш/дадеш накьсо/ 1 и 2 степен за да не прелее чайника някьде.

Потребителски аватар
hristov_GL
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hristov_GL » Вто 31 мар 2009 20:52

търси перка ! между другото аз имам една която ми беше на пасата ! две степени е и си бачкат перфектно .... ползвана е само месец .... щото си зех по голям чайник (от фар до фар) с две перки .... и от тогава си седи в мазата и не е пипана ... ако имаш интересн пиши на лично и ще я снимам и буксата и перката ;) и клипче щи направя да се увериш че ба4ка ;) ...

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Вто 31 мар 2009 20:56

И при мен е така не ми бачка бавната степен заради италианският климатик Diavia и си мисля да направя бавна степен през яко съпротивление както е на хлопел астра. За сега съм си решил проблема като съм разменил захранващите кабели на перката и вместо 1-ва тръгва 2-ра степен.

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Вто 31 мар 2009 23:24

jorjaa написа:Здравейте,
От няколко седмци имам един пасат Б3 1990 година 1.8 бензин
Когато го купих човека ми каза че не работи перката на радиатора на първа степен.От там има проблеми и с климатика предполагам,защото и той не работи при това положение
Искам да попитам според вас каде е проблема и кка мога да го разреша.
Когато карам по София и много често ми се вклюва тази перка и шуми ужасно ,а как ме е базе да не хвърли водата от някаде... особенно в тези задръствания в София е много лошо

Благодаря Ви предварително

Климатика ти би трябвало да си тръгва и след кратка работа да изгасва сам - и да е оригинален и да не е поведението би трябвало да е такова.Ако се случва така не го и пускай - при липса на охлаждане на фреоновия радиатор от перките натоварваш много компресора и ще му разкажеш играта.
А по повод проблема - откачи куплунга на перката и пробвай да и подадеш ръчно напрежение - ако степента не тръгне значи имаш проблем в самата перка и я сменяш с друга.Ако тръгне дириш проблема по датчика на радиатора или в някое реле,което са сложили заради климатика и управлява перката...макар,че щом не тръгва и с климатика по-скоро е заминала самата перка.
За да си сигурен можеш да вземеш една 12V лампа и да я пуснеш да работи като трябва да върти 1-ва степен и да видиш дали върти.
Чайника трудно ще прелее понеже поне 2-ра степен работи ама...ако не сработи не само ще прелее чайника ами ще свариш и боба mhihi

Върни се в “Passat”