Проблем с чистачките...

Техническа и сервизна информация за Passat
rumenbm
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Проблем с чистачките...

Мнениеот rumenbm » Вто 31 мар 2009 12:19

На няколко пъти ми се случва сутрин като эапаля колата да ми се вклучват сами отпред и отэат чистачките...Отделно от эат на комбито ми лампичката един пат свети друг път не...По някои пат и колонките ми на радиото ми прекъсват...Акомулаторат ми не се эарежда като хората,а и се усещта някакво напрежение на колата и эапочва да ми придърпва.Споменавам всичките теэи проблеми надявайки се някои да се досети от къде идват те.Мисля,че са от някое кабелче което допера в ламарините или букса,но не мога да раэбера точно от къде.

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Re: Проблем с чистачките...

Мнениеот zfa159 » Вто 31 мар 2009 23:32

rumenbm написа:На няколко пъти ми се случва сутрин като эапаля колата да ми се вклучват сами отпред и отэат чистачките...Отделно от эат на комбито ми лампичката един пат свети друг път не...По някои пат и колонките ми на радиото ми прекъсват...Акомулаторат ми не се эарежда като хората,а и се усещта някакво напрежение на колата и эапочва да ми придърпва.Споменавам всичките теэи проблеми надявайки се някои да се досети от къде идват те.Мисля,че са от някое кабелче което допера в ламарините или букса,но не мога да раэбера точно от къде.

Щеше да е безценно да споменеш за каква кола иде реч и какъв и е двигателя на тази кола :mrgreen:
Иначе :
- за чистачките - или е релето или е копчето.Кое е и какво е и как се тества зависи от това каква е колата.
- за зареждането - предполагам си го мреил щом знаеш,че не зарежда като хората - какви стойности дава и каква са и симптомите - или алтернатор (изправителен блок) или регулатора на заряда (една плочка на алтернатора)...или скапана спойка в таблото (ако си с В3 ) и оттам не зарежда въобще или рядко от време на време.
-за напрежението - може ако не се зарежда акумулатора като хората да не и достига напрежение за основните функции...може да има и механичен проблем - колата има ли АБС,няма ли?
-за лампичката - като отвориш някоя друга врата светва ли си или също не иска да светне заедно с другите...ако тогава си светва ама като отвориш отзад вратата не свети - задното ключе на вратата....ако и иначе не си свети - разглоби плафона и виж как е крушката и връзките между плафона и кабелите.
Успех!

Потребителски аватар
kossel
Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
Двигател: 103 коня 1600 16V

Re: Проблем с чистачките...

Мнениеот kossel » Чет 02 апр 2009 3:30

За чистачките - имах го същия проблем даже по време на движение пак се пукаха когато им скимне, смених лоста под кормилото и се оправи

Върни се в “Passat”