Привет колеги.
Интересува ме дали скоростните кутии на Пасат Б5 са взаимозаменяеми, т.е. дали на мотор 1.6 може да се монтира кутия от 1.8 или 1.8Т.
Причината да питам е, че най-вероятно моята кутия е заминала, а много трудно се намират части за 1.6 мотора.
Не съм още сигурен дали е счупена, чакам майстора да я свали и да види какво е положението.
Скоростни кутии Б5
- StreetThug16V
- Автомобил:
- Двигател:
- ChimeyJimmey
- Автомобил: торанага
- Двигател: AXQ
Re: Скоростни кутии Б5
Разликата идва от диференциала и се усеща най-вече в 4-а и 5-а предавки. 

- StreetThug16V
- Автомобил:
- Двигател:
Ок, за предавателните числа е ясно, че са различни, но дали ще може да се монтира въобще кутия от 1.8Т на блока на 1.6? 

- StreetThug16V
- Автомобил:
- Двигател:
При мен се оказа счупен фланец на диференциала отляво. Така че се разминах с голямата беля. 
- Полезна информация - понеже не можах да намеря фланец от същия Пасат като моя, сложихме от Ауди 100 2.0 16V, абсолютно идентични са.
Мисля, че и на 1.8 20V е същия фланец, за така нареченото "средно" вътрешно каре - не е малкото, не е голямото, така че ако на някой му се наложи да търси да не се отчайва и да не залита да купува цяла кутия, както аз се бях наточил.
Да не говорим, че като са от Ауди 100, цените на частите са доста по ниски.

- Полезна информация - понеже не можах да намеря фланец от същия Пасат като моя, сложихме от Ауди 100 2.0 16V, абсолютно идентични са.
Мисля, че и на 1.8 20V е същия фланец, за така нареченото "средно" вътрешно каре - не е малкото, не е голямото, така че ако на някой му се наложи да търси да не се отчайва и да не залита да купува цяла кутия, както аз се бях наточил.

Да не говорим, че като са от Ауди 100, цените на частите са доста по ниски.