къде се намира катализатора на б5
- Peteff
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
къде се намира катализатора на б5
здравейте колеги , знам че има доста теми за катализатори . интересува ме къде се намира той при мен . автомобила е пасат б5 1.9 тди помпа дюза. чух че бил след колекторите и трябвало да се демонтират те за да се изтърбуши . така ли е ? аз все си мисля че е отдолу някаде , но така и не съм лягал да погледна.
- valerius
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: къде се намира катализатора на б5
След колектора непосредствено е турбината. След турбината като следваш тръбата към ауспуха първото кръгло гърне е катализатора. Сваля се разрязва се внимателно, изтърбушва се вътрешноста, измерват колко тежи, заваряват и монтират пак уж си имаш катализатор.
приспадат си за работа 5лв. и разликата и ти дават остатъка. изкупуват ги някаде около 10лв. на 100гр. около 500гр. = 50лв. Демек отиваш свършват работата дават ти 45лв и си тръгваш. Не слагай разни резонансни гърнета и други такива дивотии, а същата тръба. Разлика в звука на мотора няма.. само дето ще чуваш по ясно как свири турбината.

- Peteff
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
тука до нас има едно сервизче , искат ми 40 кинта и не изкупували катализатори . "майстора" каза че моя бил кам 200 грама и най много 10 лева да съм вземел за него,предполагам ме излъга .няма да слагам резонатори , просто искам да го изтърбушат и да заварят местото .
- Milanov
- Автомобил: passat B6
- Двигател: TDI
- Контакти:
Колеги простете моето невежество, но защо ще купуват това което е вътре. Какво е.
- Peteff
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
съдържа платина доколкото знам
- ChimeyJimmey
- Автомобил: торанага
- Двигател: AXQ
СъдържаШЕ. Новите вече не.
- valerius
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
При моя B5 (AFN) тежеше точно 550гр. За цялата процедура по сваляне, рязане, заваряване, монтиране ми взеха 5лв. и ми дадоха 50лв.
- Peteff
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
екстра си значи , аз днес ходих питах на още 2 места ... все по 50-60 лева .. и я оставих доло до блока сега да го свалят ...
Milanov
Катализаторите съдържат пореста маса от веществото кордиерит, на чиято повърхност е нанесена финораздробена платина.Платината катализира процесите на окисляване на вредните СО , NO , NO2.Получават се СО2 , Н2О и N2.
Катализаторите съдържат пореста маса от веществото кордиерит, на чиято повърхност е нанесена финораздробена платина.Платината катализира процесите на окисляване на вредните СО , NO , NO2.Получават се СО2 , Н2О и N2.