Като оставих колата в сервиз са махнали веждите на фаровете, за да свалят маската... та сега по фаровете имам силикон.. С какво мога да махна силикона от фаровете? От сервиза ме посъветваха да не пробвам с кореселин.. Фаровете са Депо Рефлекторни..
Благодаря!!!

Махане на силикон?
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Re: Махане на силикон?
Ако фаровете са със стъкла а не с пластмаса не е проблем кореселина ако го пазиш да не попадне по пластмаса или някъде по боята.Иначе ако са пластмасови идея си нямам с какво да пробваш без да прецакаш пластмасата....все пак той силикона достатъчно я е прецакал ама все пак 

-
- Автомобил:
- Двигател:
zfa159 написа:Ако фаровете са със стъкла а не с пластмаса не е проблем кореселина ако го пазиш да не попадне по пластмаса или някъде по боята.Иначе ако са пластмасови идея си нямам с какво да пробваш без да прецакаш пластмасата....все пак той силикона достатъчно я е прецакал ама все пак
Пластмаса са батее.. Аз пак ше ги лепна ма исках да е на чисто. А тея от сервиза как са ги изкорубили тия вежди идея си немам уж толко здраво ги лепнах...

- zfa159
- Двигател:
- Контакти:
Ми той силикона е горе-долу като пластмасата...за да го разядеш него май ще прее*еш и пластмасата.
- valerius
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
абе мисля, че фарове от стъкло няма. всичко е пластмаса и разни сплави. Опп извинявам се .. на жигулата са стъклени 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Е "Ориджиналните" не са ли стъклени ?
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
stoiv написа:силикон ... оцет ....

Близо година се чудя как да направя силикона по-редичък, за да проникне на трудно местенце!
Относно изтръгването в сервиза и здравото азалепване: Ама вие защо си мислите, че силикона е лепило?!?
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Има тубичка с паста за махане на силкон на Soudal. За номера не мога да се сетя сега. Маже си и се чака малко време около 20 мин -после с парцал се бърше, ако е дебел слоя силикон се нанася за 2 ри път.
Пробвал съм го на огледало с дебело намацан силикон. Изчисти се безнадраскване на огледалото
Пробвал съм го на огледало с дебело намацан силикон. Изчисти се безнадраскване на огледалото
- zfa159
- Двигател:
- Контакти:
Да де ама на колегата му трябва за махане от пластмаса...което не позволява ползване на каквото и да е вещество...иначе едно парцалче с кореселин и е готов...ама и фара ще си замине.
Иначе по повод пластмасите - стъклото се ползва и на Пасат В5 от 2000-та година и на доста от дори чисто новите коли
Иначе по повод пластмасите - стъклото се ползва и на Пасат В5 от 2000-та година и на доста от дори чисто новите коли

- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
zfa159 написа:Да де ама на колегата му трябва за махане от пластмаса...което не позволява ползване на каквото и да е вещество...иначе едно парцалче с кореселин и е готов...ама и фара ще си замине.
)
Taзи паста не действа на пластмаса. Но керселина я разяжда

Едва във вторник мога да кажа каква е пастата.
- mafiota_a4
- Автомобил: VW Passat B5
- Двигател: AFN 09.1998
Приятелю,аз работя в една фабрика за хватки за катерене по изкуствени стени и там правим самите калъпи за хватките от силикон,а силикона отстраняваме с обикновен БЕНЗИН.Успех!!!
- anger
- Автомобил: GTE GMK7 und Tiguan MK2 TDI
- Двигател:
radotom написа:...
Радо, пресен силикон се чисти безпроблемно с кореселин => можеш и да го разредиш с него.

А за проблема на колегата решение няма.
-
- Автомобил:
- Двигател:
А, Ако ги лепна веждите отново със силикон дали ще седи здраво?
- skat3r
- Автомобил:
- Двигател:
" абе мисля, че фарове от стъкло няма. всичко е пластмаса и разни сплави. Опп извинявам се .. на жигулата са стъклени
"- Дали?! Съмнява ме ! на много коли са стъклени включително и на Jetta-та. За жалост в последно време всичко от пласмаса правят, което не е и по-добре. Те за тва и на S-classa-та и мн. други и прегарят фаровете от слънцето.