ако може мнение за ремонт на двигател

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
bluefen
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

ако може мнение за ремонт на двигател

Мнениеот bluefen » Сря 18 яну 2006 19:09

става дума за 1.8 рп мотор при отварянето му в блока има някви шупли и искат мисла че в дунев спорт да му набиват ризи

та искат да му набият по дебели ризи въпроса ми е след като се направи този ремонт колко време ще кара за да си преценя да ли има смисъл от набиването на тази сума

Потребителски аватар
Lisho
Автомобил:
Двигател:

Re: ако може мнение за ремонт на двигател

Мнениеот Lisho » Сря 18 яну 2006 20:33

bluefen написа:става дума за 1.8 рп мотор при отварянето му в блока има някви шупли и искат мисла че в дунев спорт да му набиват ризи

та искат да му набият по дебели ризи въпроса ми е след като се направи този ремонт колко време ще кара за да си преценя да ли има смисъл от набиването на тази сума

Този номер с ризите и на мен ми го предлагаха и всичките за едни цени ми говореха мани мани.Чувал съм че ризите от ЗАЗ били най-подходящи за тази цел.По-изгодно е да се вземе оборудван блок (блок+колянов вал+бутала сегменти+маслена помпа+картер ~350 лв.). Разбира се, че това се прави с човек който е наясно за какво служат и как се работи с вътромер,шублер и др. подобни уредчета, а също така знае как се мери износване на двигателен блок.Това с ризи/шлайф и тем подобни са излишни движения.Няма гаранция, че шлайф машината или оператора и няма да оплескат нещата повече. Лошото при смяна на блока е, че трябва да се пререгистрира колата отново в КАТ.
Успех

Потребителски аватар
bluefen
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bluefen » Сря 18 яну 2006 20:48

да знам ама първо много време ще се търси читав двигател после в кат е сложно особено в момента кат знам каква е лудница според тея като се набият ризите се забрава за проблема вапроса е оба4е за колко км

Потребителски аватар
SnowMaster
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот SnowMaster » Сря 18 яну 2006 21:12

ризи се произвеждат и от известни фирми произвеждащи части за ремонт на коли(геиц например).български ризи карали 100 хил и нагоре,но задължително да са със засек отгоре иначе може да пропаднат.моя съвее да си търсиш свестен двг. втора ръка от твоя модел рп.успех

Потребителски аватар
bluefen
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bluefen » Съб 21 яну 2006 17:44

може да я триете темата така и ина4е ве4е се прави колата каквото и да стане ..........: Drive

Върни се в “Passat”