Помощ - Странно хлопане

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
itni
Автомобил:
Двигател:

Помощ - Странно хлопане

Мнениеот itni » Пон 23 яну 2006 0:08

Значи хлопането наистина е странно. Получава се при първо потегляне след като колата по-дълго е престояла на едно място при напълно навит волан и потегляне назад се чува доста силно хлопане от предницата. След това няма и следа от него до следващото токова потегляне. При тръгване напред няма и помен от хлопане - само на заден. Ако някой знае от какво може да е да сподели...отпред всичко е сменено - наистина всичко...тампони, карета даже и хидравличната рейка и сменена

Потребителски аватар
itni
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот itni » Пон 23 яну 2006 21:56

Като гледам бая хора са видяли темата, а отговори - НУЛА :( Лошо!

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Пон 23 яну 2006 21:59

почти няма начин да ти се отговори за някакъв звук от ходова част ако не се чуе и види на колата.
всичко друго ще е сватбарска стрелба... шарнир! ама не е...накрайник! абеее....
нали се сещаш? :D

Потребителски аватар
SnowMaster
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот SnowMaster » Пон 23 яну 2006 22:01

itni много важно е според мен да кажеш дали хлопането не е тропане скърцане и т.н..да не е нещо по стабилизиращата щанга.спеца ме изпревари :P

Последна промяна от SnowMaster на Пон 23 яну 2006 22:03, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
itni
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот itni » Пон 23 яну 2006 22:02

vaskoto1 написа:почти няма начин да ти се отговори за някакъв звук от ходова част ако не се чуе и види на колата.
всичко друго ще е сватбарска стрелба... шарнир! ама не е...накрайник! абеее....
нали се сещаш? :D

Ясно :lol: Аз къде ли не съм я водил на майстор...и както съм написал в началото наистина всичко по предницата е сменено...даже преди около две седмици сменях и пружини и амортисьори...и пак си го има :cry:

Потребителски аватар
itni
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот itni » Пон 23 яну 2006 22:05

SnowMaster написа:itni много важно е според мен да кажеш дали хлопането не е тропане скърцане и т.н..да не е нещо по стабилизиращата щанга.спеца ме изпревари :P

Еднократно хлопане при тръгване...и аз си мислех за стабилизиращата щанга, защото там поне мисля, че нищо не е пипано :roll: Ама, ако е от това проблема няма ли да го има и в движение, а не само при тръгване и то на заден... :?:

Потребителски аватар
SnowMaster
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот SnowMaster » Пон 23 яну 2006 22:08

малко офф -оня ден при моя познат мастер-влиза вектра в гаража.чувам го тропане на ламарина.и той явно.мастера вика -скъсан болт еди каде си на гредата под радиатора.(чирака) влиза в канала казва :правилно.та има майстори и майстори

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Пон 23 яну 2006 22:13

Аз залагам на кормилна рейка или онова малко каренце на волана..
Още повече, ако и волана ти е 'лабав

Потребителски аватар
itni
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот itni » Пон 23 яну 2006 22:15

wili98 написа:Аз залагам на кормилна рейка или онова малко каренце на волана..
Още повече, ако и волана ти е 'лабав

Кормилната рейка е на по-малко от 10 хил. км.... :roll:

Потребителски аватар
ANNIHILATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ANNIHILATOR » Пон 23 яну 2006 22:23

http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... F%F3%EA%E0
Еи тук има доста писано.Аз също го имах този проблем.Като смених амортесьорите пукаше каточели всеки момент ще се счупи нещо.То не беше качване по подемници, не беше клатене и незнам си какво още.Ходих на реглаж и онези ми виката: - сега след реглажа има много голяма вероятност да изчезне.Пукането стана много по-тихо но си го имаше, и то забелязах че когато времето е мокро, тогава се появява..В интерес на истината не съм го чувал много одавна. Вероятностите наистина са много, а одговорът е един, но си трябва човек.

Потребителски аватар
SnowMaster
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот SnowMaster » Пон 23 яну 2006 22:31

срам ме е вече да пиша ама след като смени една камара работи по пр.окачване ходи ли на стенд? :?:

Потребителски аватар
itni
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот itni » Пон 23 яну 2006 22:34

SnowMaster написа:срам ме е вече да пиша ама след като смени една камара работи по пр.окачване ходи ли на стенд? :?:

Да...даже поне три пъти съм и правил реглаж оттогава :roll: Единственото, което аз мисля, че е възможно рейката, която купих миналата година да е била в не по-добро състояние от моята :roll:

BatGoro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BatGoro » Вто 24 яну 2006 10:01

На предишния си Пасат имах много сходен проблем.

При какви ли не майстори ходих и какво се оказа накрая - носача се държи на два болта - хоризонтален (гледащ напред) и вертикален (с главата надолу).
При мен хоризонталния болт изглеждаше идеално стегнат, на място както и да буташ и да натискаш не помръдва. Оказа се обаче, че реално не е достатъчно стегнат и когато при определен ъгъл и натоварване купето го натисне, се чува много силно хлопване, все едно всеки момент ще се разпадне.
Като го свалихме видяхме, че с времето резбата му се е изяла и след определен момент не се затяга. Преди да открием проблема съм карал така около 2 години и над 35 хил. км. Поне 10 майстори са ми сменяли нещо по предницата и никой не откри откъде идва хлопването.
Между другото хлопкането се влияеше от влажността на времето.
При мен се оправи с нов болт, но майстора, който го откри каза, че има случаи когато трябва да се сменя и гайката, а тя е заварена за купето, и става майка плаче...
Та помисли в тази посока

Потребителски аватар
itni
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот itni » Вто 24 яну 2006 10:04

Благодаря много за ценната информация! При първа възможност ще погледна дали не е от това! Още веднъж благодаря! :applause:

Върни се в “Passat”