Добър ден, имам пасат Б5 от 98-ма.
От известно време ми изтича хидравлично масло, ходих на майстор, каза ми, че е от скобите на маркуча за високо налягане. Смени скобите - дотук добре.
Ден по-късно, цялото масло беше вече изтекло. Отново ходих на майстор, каза че е рейката.
Трябвало да се рециклира. Както и да е, карам днес колата в един сервиз до окръжна, оттам ми казаха , че рециклирането ще е 280 лв. и за работа още 150 лв.
Не знам, но ми се струва 4е е яко цифромания.
Въпроса ми е , няма ли някакъв по-евтин вариант?
Благодаря предварително

изтичане на хидравлично масло на пасат Б5 - РЕШЕНО
изтичане на хидравлично масло на пасат Б5 - РЕШЕНО
Последна промяна от sdn на Вто 01 сеп 2009 15:40, променено общо 1 път.
- IvanMan
- джедай
- Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
- Двигател: CRLB
Re: изтичане на хидравлично масло на пасат Б5
преди година и половина рециклирах рейката в студентски град, цената с труд беше около 250 лв. + 1 година гаранция.потърси в "сервизи" трябва да има телефона и адреса на сервиза.цената е за голф3.
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Има по-ефтин вариант разбира се - отиваш в друг сервиз (ако желаеш и при нас ела...да гледаме поне можем добре
) и гледате.....ако тече наистина от рейката се оглежда на място колко време би отнело (може и да е много е*ано наистина ама се съмнявам) и съответно се сформира цена за работа...а цената за рециклиране я знаеш ама пак трябва да се подходи внимателно с избора на мястото за рециклиране понеже много хора пропищяха от тези на Окръжна (преди 3 години си рециклирах рейката там и бях доволен ама сега...незнам).
Иначе гледане му е майката - то поне тече и се вижда добре откъде е.Или е от пресовка на маркуч,или дифтунга,или самата рейка се е разбила и тече.
След това задължително отиваш на реглаж на преден мост обаче..да си знаеш.
Успех!

Иначе гледане му е майката - то поне тече и се вижда добре откъде е.Или е от пресовка на маркуч,или дифтунга,или самата рейка се е разбила и тече.
След това задължително отиваш на реглаж на преден мост обаче..да си знаеш.
Успех!
- Pav3l
- Автомобил: bmw
- Двигател: 1998
- Контакти:
До двата болта се стига, като махнеш кората над акумулатора. В двата края на нишата са. Достъпа до третия става отдолу, под колата, през специален канал, оставен на купето. По-големия проблем е разкачането на тръбите/маркучите и карето на волана. Хурка е и самото измъкване на рейката, даже едни момци бяха свалили и двигателя заради тая процедура, но определено не е наложително!
рових се из форума, и намерих доста теми относно този проблем.
Различни цени са плащали колегите за рейки, но честно казано, според мен не си заслужава да даваш 1400-2300 лв. за рейка,което е да речем 1/4 цената от колата.
Та общо взето на доста места хората са доволни от сервиза в студентски град.
Днес звънях там, и ми казаха , че чак след 1 септември ще работят.
Някой на скоро да е ходил в тоя сервиз?Колко горе-долу вървят там цените, итн.?
Различни цени са плащали колегите за рейки, но честно казано, според мен не си заслужава да даваш 1400-2300 лв. за рейка,което е да речем 1/4 цената от колата.
Та общо взето на доста места хората са доволни от сервиза в студентски град.
Днес звънях там, и ми казаха , че чак след 1 септември ще работят.

Някой на скоро да е ходил в тоя сервиз?Колко горе-долу вървят там цените, итн.?
- zfa159
- Двигател:
- Контакти:
По-скоро може да видиш в сервиза при Техническия университет (при 8-ми блок),или на ъгъла на Г.М.Димитров и Симеоновско Шосе има други хора,които рециклират носачи и т.н. ама май и с рейки се занимават. Подобна цена е малоумие да плащаш за нова рейка...все пак не се знае какво менте ще е и колко ще изкара пък рециклирането ако се направи като хората я прави не по-лоша от новата.
Иначе сервиза на Окръжна е до нас (живея там) и не е никакъв проблем да ги разпитам каквото пожелаеш ама много хора изреваха,че не са никак доволни от тях в последно време.
Успех!
Иначе сервиза на Окръжна е до нас (живея там) и не е никакъв проблем да ги разпитам каквото пожелаеш ама много хора изреваха,че не са никак доволни от тях в последно време.
Успех!
- borislav_mladenov
- Автомобил: VW Passat B8
- Двигател: 2_0 TDI 150
Аз имах същия проблем. Изтичаше хидравлично масло и ми капеше отдолу под кората. Ходих на сервиз и също маншоните на рейката ми бяха пълни с хидравличното масло. Джавакаха. Смениха ми каквото имаше за смяна плюс нови маншони.. абе по цялата рейка направиха каквото можаха и 250 лв с труда. Преди две седмици тук в Хасково. Също така ми дадаха 6 месеца гаранция.
Здравейте отново, ходих в един магазин за авточасти долу на сточно, та ... обясних на човека за кво става въпрос, и той ми каза, че щом "само" изтича масло и нищо друго , най-безболезнения начин да се оправи проблема, е да си купя комплект семеринги и манщони ... и да си намеря майстор , който би се захванал с това.
Въпроса ми е , дали някой знеа майстор който се занимава с това, и колко би струвало?
Мерси
Въпроса ми е , дали някой знеа майстор който се занимава с това, и колко би струвало?
Мерси
- ChimeyJimmey
- Автомобил: торанага
- Двигател: AXQ
To рецилирането май точно това означава - смяна/препилване на семерингите и маншоните (ако са за смяна)... 

- zfa159
- Двигател:
- Контакти:
ДА,то самото рециклиране е горе-долу това...сменят се семерингите,ако трябва се шлайфа оста,където оплътняват (зависи колко ги е изстъргала мизерията,която влиза през скъсаните маншони) и самите маншони.Съответно по-сложното рециклиране е наваряване на износени зъби,обиране на луфтове между гребена и колелото и т.н.,сменяне на втулките между гребена и корпуса,смяна на вътрешните накрайници и т.н. и т.н. ама това е по-сложен процес.
Така или иначе все пак първо погледни дали въобще тече от рейката.
И се надявам,че не си караш колата без масло (понеже спомена,че ако сипеш на следващия ден изтича) понеже после и помпа ще правиш.
Успех!
Така или иначе все пак първо погледни дали въобще тече от рейката.
И се надявам,че не си караш колата без масло (понеже спомена,че ако сипеш на следващия ден изтича) понеже после и помпа ще правиш.
Успех!
- dimmit
- Автомобил:
- Двигател:
на мен ми взеха 120 за работа и 220 за рециклиране преди около 5 месеца и сам много доволен сервиза е на Нишава 109 в стрелбище дано съм бил полезен
не, аз масло си доливам всеки ден преди да тругна на някъде, обаче сега няма да карам колата в това състояние. На първи хората ( майсторите ) в студентски град вече ще работят и съм директно при тях 
Мерси много за мненията колеги

Мерси много за мненията колеги

В Дупница рециклират качествено рейките и за около 60-90лв. Правил съм го на пасат 4 и съм доволен. След това ти остава плащане за демонтаж и монтаж на рейката. Всичко това могат да ти направят на място в сервиза. Рециклирането представлява смяна на семерингите от двете страни на рейката. Престъргване се прави ако има корозия по стъблото, която допринася за изтичането му. В Дупница работят с добри консумативи. За съжаление не мога да дам координати на сервиза. При влизане в Дупница през кръговото от към Кюстендил и преминавайки през ЖП-прелеза излизаш на кръстовище с пет кюшета. В ляво е за центъра, в дясно е за Благоевград, а направо има две улици - избираш лявата и след около 300м. след магазина за гуми на една площадка завиваш в ляво и следващата в ляво на около 50м. от дясно в къща е гаража. Там в района който и да питаш за хидравличен сервиз ще те напъти.
и при мен намалява хидравличната течност
сълзеще ми масло от маркучите които влизат в казанчето и в помпата, смених скобите и теча там спря но тогава не ми намаляше течноста . преди няколко дни видях че е намаляла , почти нямаше в казанчето и долях, сега проверих как е и пак е намаляла. по земята няма масло , но маншоните са целите в масло отвън, най вече левия .Дали щее от рейката или можеби от трабичките които влизат в рейката ?
Колко тръбички или маркучета влизат в рейката и как да стигна до тях

Колко тръбички или маркучета влизат в рейката и как да стигна до тях
- ChimeyJimmey
- Автомобил: торанага
- Двигател: AXQ
Баш си е от рейката. 
Маншоните ти са пълни с масло.
Като се спукат - ще ти "изтекат водите" и ще стане весело.
Готви се.
Аз съм го минал туй, не е приятно, меко казано...

Маншоните ти са пълни с масло.
Като се спукат - ще ти "изтекат водите" и ще стане весело.
Готви се.
Аз съм го минал туй, не е приятно, меко казано...