черен пушек пасат B3 1.8 RP
черен пушек пасат B3 1.8 RP
При рязко натискане педала на газта от аспуха излиза черен пушек.Най интересно е,че го прави и на газ и на бензин.Някакъв съвет колеги.
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Re: черен пушек пасат B3 1.8 RP
Колега, RP-мотора се монтира на В3 
Промених ти заглавието.

Промених ти заглавието.
- sigman
- Автомобил: BMW
- Двигател:
koko140 написа:При рязко натискане педала на газта от аспуха излиза черен пушек.Най интересно е,че го прави и на газ и на бензин.Някакъв съвет колеги.
...според мен пробвай да смениш гумичките на клапаните ..
...аз така реших същият проблем,а гумичките като ги свалиха бяха толкова твърди ,че се чупеха като сухар..
УСПЕХ!!!

- Pav3l
- Автомобил: bmw
- Двигател: 1998
- Контакти:
sp2022 написа:...според мен пробвай да смениш гумичките на клапаните ..
...аз така реших същият проблем,а гумичките като ги свалиха бяха толкова твърди ,че се чупеха като сухар..
УСПЕХ!!!
То добре, ама пушека е черен, не синкав, че да е от масло = вероятно гумички. По скоро говорим за недобро изгаряне -> Свещи, центровки, кабели...
Пък и ако само пропушва за секунда - нормално е, защото все пак за да покачи оборотите, се подава повече гориво. При повече гориво и все още същото количество въздух се получава неправилно изгаряне, от което се отделя повечето пушек.
Проблема с черният дим се реши.Изключих акумулатора за около 2 минути.Явно са се натрупали грешки в ЕСU то когато се кара на газ.
Здравеите на всички,моят мотор е 1.8mi и когато сложих газ след известно време запчна на бърка оборотите и да прекъсва на бензин.Когато изключа и включа кмпа се оправяше и след известно време пак същото положение.Накрая изключих буксата на ланда сондата и от тогава всочко е океи.Поздрави.
- radotom
- Модератор
Нормално! Вкарал си компа в 'авариен режим'.
Сега има по-малко управляващи функции по работата на двигателя от управлението на Трабантче
Сега има по-малко управляващи функции по работата на двигателя от управлението на Трабантче

- radotom
- Модератор
Амиии... ако караш само на газ- не.
Всъщност не точно НЕ, а по-скоро ще е без значение.
Иначе на бензин няма да има кой да ти регулира сместа, изпреварването на аванса и т.н.
Всъщност не точно НЕ, а по-скоро ще е без значение.
Иначе на бензин няма да има кой да ти регулира сместа, изпреварването на аванса и т.н.