Здравейте. Имам нужда от помощ.
Бях на път, когато ми светна лампата за маслото. Проверих и се оказа, че маслото едвам достига върха на щеката. За съжаление не си спомнях конкретния модел масло, с което карах в момента, освен че е напълно синтетично. Наблизо имаше OMV, така че долях 5W-30. Оказа се, че маслото в двигателя е 5W-40. С тази комбинация изминах около 130 км.
Въпросът е дали съм "пресекъл" маслото? Налага ли се да го сменя и да правя някакви промивки. Автомобилът се държи нормално, не загрява. Цветът на маслото изглежда нормален.
Автомобилът е VW Passat 1,8T APU

смесване на моторни масла
- TheKingslayer
- Автомобил:
- Двигател:
- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
Re: смесване на моторни масла
Нищо му няма
Карай спокойно 

- valerius
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ако се е пресекло има цвят на повръщано, изглежда като боза.
- passenger
- Автомобил:
- Двигател:
Няма проблем, но предполагам си се досетил че е добре да имаш в багажника литър масло от това което ползваш, просто на следващата смяна взимаш 5 литрова туба.
- hristov_GL
- Автомобил:
- Двигател:
няма да имаш проблеми ! ! ! ====> http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=6&t=139948 Всичко зависи от мотора ! ! !
- Tedo-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
passenger написа:Няма проблем, но предполагам си се досетил че е добре да имаш в багажника литър масло от това което ползваш, просто на следващата смяна взимаш 5 литрова туба.
това пък защо? на мен ми се е налагало само веднъж да доливам между смените и то най-вероятно ми бяха сипали по-малко масло от самото начало...
иначе 15000км си ги минавам с това, което е между "мин" и "мах"... ТДИ 131кс 2002г. Карам го от 61000км, сега е на 106000 - наистина реални.
- passenger
- Автомобил:
- Двигател:
От 5 литра при смяната сипваш 4 и ти остава 1 за доливане, разликата между мин и макс е горе-долу литър.
- Tedo-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
мисълта ми беше за какво да мъкнеш тая туба с масло, когато /зависи от колата/ няма да ти се наложи да доливаш 

- ChimeyJimmey
- Автомобил: торанага
- Двигател: AXQ
Сигурен ли си?
Защото аз се сещам за поне 3 причини, поради които трябва да си имаш двигателно масълце за до/наливане.
Изключваме "нормалното ядене" на масло от двигателя...
Защото аз се сещам за поне 3 причини, поради които трябва да си имаш двигателно масълце за до/наливане.

Изключваме "нормалното ядене" на масло от двигателя...

Аз се сещам само за една (засега),но и според мен трябва да го има литърчето.То в "Пасатора " поне място дал Бог.
-
- Автомобил: Passat 4
- Двигател: AGG
Карай и си свиркаи и по често си проверявай маслото за да не стигаш до това.
А и литър масло няма да натежи.
А и литър масло няма да натежи.
- sigman
- Автомобил: BMW
- Двигател:
TheKingslayer написа:Здравейте. Имам нужда от помощ.
Бях на път, когато ми светна лампата за маслото. Проверих и се оказа, че маслото едвам достига върха на щеката. За съжаление не си спомнях конкретния модел масло, с което карах в момента, освен че е напълно синтетично. Наблизо имаше OMV, така че долях 5W-30. Оказа се, че маслото в двигателя е 5W-40. С тази комбинация изминах около 130 км.
Въпросът е дали съм "пресекъл" маслото? Налага ли се да го сменя и да правя някакви промивки. Автомобилът се държи нормално, не загрява. Цветът на маслото изглежда нормален.
Автомобилът е VW Passat 1,8T APU
...според мен е по добре да го смениш..все пак си долял масло с различен индекс...
..лично мнение...

- mafiota_a4
- Автомобил: VW Passat B5
- Двигател: AFN 09.1998
Аз моя кото го купувах забелязах,че като твоя е на върха на щеката и се отплеснах и забравих да го сменя още във Враца.После по пътя се присетих и си казах че ще отида в Ловеч(най-близкия по-голям град)да го сменя,обаче като си стигнах в нас раших да ида до Крушуна да покажа новата кола на майка ми и внезапно на около 2.5 км. от селото ми светна лампата и се разпищя зъмъра.Нямах друг избор освен да звънна на майка ми да иде до тамушната бензиностанция да ми вземе и докара M10D на Prista.Карах с него около 200 км. И после налях LIQUI MOLY 10Х40 за 80 лв.