Пасат б3 два различни барабана-Проблем ли е?

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Denzi
Автомобил:
Двигател:

Пасат б3 два различни барабана-Проблем ли е?

Мнениеот Denzi » Вто 14 апр 2009 14:51

Такааа.Значи миналата година точно по Велик ден тръгнахме за село и изведнъж пасатът(комби) клекна от дясно.Изгубихме си задната гума (чистак бърсак нова)заедно с предната част на барабана.След пътна помощ, малко нерви и чукане с яйца :bishop на другия ден един разбирач ни заведе да купуваме нов(стар) барабан, сложихме го и всичко ток.Наскоро обаче забелязах че са различни.Не знам дали ще ме разберете-Външната част на новия барабан покрива вътрешната,а при другия е точно обратното.
Колата си върви нормално,спирачки всичко е ток,като изключим че два пъти му сменяхме лагери до сега на новият(стар)барабан,ама вторият път беше заради "Пишмян Майстори",които стягат до евала.
Айде стига толкова обяснения,че прекалих.Та това проблем ли е?

Потребителски аватар
Danny boy
Автомобил:
Двигател:

Re: Пасат б3 два различни барабана-Проблем ли е?

Мнениеот Danny boy » Вто 14 апр 2009 16:37

Така както го разправяш,разбирам че единия барабан е с по-голям диаметър от другия.
Тоест хубаво е да споменеш кода на мотора на колата ти и годината на производство,защото примерно при пасат Б3 се монтират барабани с диаметър/вътрешен-където трият накладките/200мм,и други с размер 230мм.Мисля че в първия случай се отнасят за седан а втория размер за комби.
Така че свали си барабаните и си примери вътрешния диаметър и на двата.
Хубаво е да са еднакви,системата за самонагаждане може и да е компенсирала разликата,обаче мене ми се струва че сте сложили по-малък барабан.

Потребителски аватар
slance
Автомобил: Audi A6 3.0TDI
Двигател:

Мнениеот slance » Вто 14 апр 2009 18:04

Не знам дали ще ме разберете-Външната част на новия барабан покрива вътрешната,а при другия е точно обратното.

ама верно нищо неразбрах.как делиш барабана на вьншна и вьтрешна част?

Потребителски аватар
kr1s0
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kr1s0 » Вто 14 апр 2009 22:08

Изображение

може би тези изпъкналите части в зависимост дали са от вътре и от вън на това ги дели ? :kissy:

Потребителски аватар
Denzi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Denzi » Сря 15 апр 2009 22:14

Единият е като тeзи
http://bgphoto.net/photos/7480/o632595344502968750.jpg
http://www.chargerr.com/VW/old_rear_brakes.jpg

за другия снимки не мога да намеря само мога да кажа че накладките са доста по-навънка от тези на снимката.колата е 91г. 1.8 90коня АБС двигател комби

Потребителски аватар
slance
Автомобил: Audi A6 3.0TDI
Двигател:

Мнениеот slance » Чет 16 апр 2009 6:59

значи си сложил барабани с различен диаметьр.спирането е различно на двете колела.добре е да си смениш малкия с оригинален голям барабан.задните участват малко при спиране,затова не си усетил разлика в спирането.

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Чет 16 апр 2009 9:38

Denzi написа:Единият е като тeзи
http://bgphoto.net/photos/7480/o632595344502968750.jpg
http://www.chargerr.com/VW/old_rear_brakes.jpg

за другия снимки не мога да намеря само мога да кажа че накладките са доста по-навънка от тези на снимката.колата е 91г. 1.8 90коня АБС двигател комби

Аз съм с такъв модел двигател, само че на Б4, но съм гледал, че на Б3 е същия модела на задните барабани. Трябва да си с барабани като на снимката, която си прикачил.
Огледалото, т.е. частта на която е закрепен механизма с накладките е с по-голям диаметър от този на барабана и го покрива(както си описал по-горе).
Ако вътрешните диаметри на барабаните ти(колегите са посочили възможните размери) не се различават си карай спокойно, :) дизайна не е от значение.
При всяко положение разглобяваш, внимавай с притягането на лагерите и луфта има подробна тема.

Върни се в “Passat”