Пасат B3 ABS кабел

Техническа и сервизна информация за Passat
t_teo
Автомобил:
Двигател:

Пасат B3 ABS кабел

Мнениеот t_teo » Сря 15 апр 2009 16:00

Здравейте!
Предварително се извинявам ако темата се дублира, но с търсачката не успях да намеря точно това което търся.

Интересувам се за Passat B3 92' 2.0 MI, какъв кабел за данни ми трябва и от каде мода да го намеря, а и какъв софтуер ми трябва?
От форума разбрах, че Пасата няма VAG-COM и че можеш да четеш само грешки от ABS-a(не съм сигурен), а на мен точно за това ми трябва.

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Re: Пасат B3 ABS кабел

Мнениеот pas1.8mi » Сря 15 апр 2009 17:42

t_teo написа:Здравейте!
Предварително се извинявам ако темата се дублира, но с търсачката не успях да намеря точно това което търся.

Интересувам се за Passat B3 92' 2.0 MI, какъв кабел за данни ми трябва и от каде мода да го намеря, а и какъв софтуер ми трябва?
От форума разбрах, че Пасата няма VAG-COM и че можеш да четеш само грешки от ABS-a(не съм сигурен), а на мен точно за това ми трябва.

Сигурен ли си за двигателя? Иначе кабела е ОБД2 към две "камбанки" .В линка най-долу е прехода ,а софта е напр. VAG-COM 409.1 http://programatoribg.com/vag.htm

rudoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rudoni » Сря 15 апр 2009 23:20

съмнявам се че има кабел за тия години ?ползвам кламер диагностика!
е и Виза 1.83 но то си е скенер. имам и обд2 скеенер но не може да ги открие и разчете. не си давай парите напразно , ако не си наясно какво знаеш и за какво ще го ползваш!що не пишеш и кода на двигателя!

Последна промяна от rudoni на Сря 15 апр 2009 23:25, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Сря 15 апр 2009 23:25

При мен с Ваг-ком не става да се чете от АБС-а....пасат-а е 92-ра....от компа може ама не и от този за АБС-а....досега грешките са му четени въеднъж на стенд на Bosch - бяха обърнати буксите и по случайност човека,който тестваше двигателя се заби в тази за АБС-а (светлосива на цвят).
Иначе съм чувал,че ги четат с Елкон...ама това стенд ли е,програма ли е....ба ли маа му както се казва :lol:
С кламер става идеално ако знаеш какво правиш - ама май кламера се дублира и на самата лампа за АБС-а на таблото или съм в грешка?

rudoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rudoni » Сря 15 апр 2009 23:27

нямаш грешка ! лампата от таблото свети и четеш миганията и си отчиташ кода! нали ти пратих метода?

t_teo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот t_teo » Чет 16 апр 2009 9:33

pas1.8mi написа:Сигурен ли си за двигателя? Иначе кабела е ОБД2 към две "камбанки" .В линка най-долу е прехода ,а софта е напр. VAG-COM 409.1 http://programatoribg.com/vag.htm

Да 2.0 моно. Номера на двигателя ще го видя днес и ще кажа. Колкото до кабела е точно този с двете букси (най-долу на линка) - две по два пина, куплонзите са ми под скоростния лост. Но в крайна сметка какво мога да прочета от този интерфейс?

t_teo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот t_teo » Чет 16 апр 2009 9:47

zfa159 написа:С кламер става идеално ако знаеш какво правиш - ама май кламера се дублира и на самата лампа за АБС-а на таблото или съм в грешка?

Това "кламер" софтуер ли е? И как се гледат тези мигания на таблото, някаде във форума стана въпрос за някакви блинк кодове. Как да го направя да мига и каде сравнявам кодовете - кои какво значи?

rudoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rudoni » Чет 16 апр 2009 9:58

t_teo
напиши си кода на двигателят пголемия талон защото освен 2е мотора има и друг
ADY ABF и т.н.

t_teo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот t_teo » Чет 16 апр 2009 10:15

rudoni написа:t_teo
напиши си кода на двигателят пголемия талон защото освен 2е мотора има и друг
ADY ABF и т.н.

Довечера ще го видя чак :( .... и ще го напиша!

Потребителски аватар
zfa159
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Чет 16 апр 2009 11:37

t_teo написа:
zfa159 написа:С кламер става идеално ако знаеш какво правиш - ама май кламера се дублира и на самата лампа за АБС-а на таблото или съм в грешка?

Това "кламер" софтуер ли е? И как се гледат тези мигания на таблото, някаде във форума стана въпрос за някакви блинк кодове. Как да го направя да мига и каде сравнявам кодовете - кои какво значи?

Не е софтуер - това е един светодиод с едно резисторче...реално може да си ползваш и самата лампа на АБС-а -> гледат се бройките мигания и късо и дълго мигане....има из форума доста теми за четене на грешки по този начин - само си гледаш лампата и то си казва грешките като номера - примерно 4-1-2-4 и после ровиш да видиш тази грешка какво значи.
Общо взето е това.
УСпех!

rudoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rudoni » Чет 16 апр 2009 12:18

диагностиката по метода на "кламера" е най разпространена сред водачите на Опел - там с един кламер се шунтират 2 пина на клемата за диагностика ,дава се на контакт и чрез мигането на чек лампата се индикират кодовете на грешките. и тук е така с малки изменения във шунтирането.

t_teo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот t_teo » Съб 18 апр 2009 18:11

Здравейте колеги!
С малко закъснение успях да си намеря номера на двигатреля :) -- 2Е241321

Някои ще може ли да ми каже какво мога да чета от буксите под скоростния лост. И как мога да видя тези кодове от ABS-а?
Благодаря предварително!

rudoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rudoni » Съб 18 апр 2009 21:55

можеш да ги четеш със всички популярни софтуери - ВАГ КОМ ,ВАГ ТООЛ КТС и т.н.дава и живи данни . и насктройки ! успех! :)

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Съб 18 апр 2009 22:02

t_teo написа:Да 2.0 моно.

t_teo написа: номера на двигатреля :) -- 2Е241321

Тооо.. че 2.0 Моно на Volkswagen монтиран няма- беше ясно.
Само оставаше да се уточни кой точно е ;)

Мотора ти е MultiPoint Injection - демек- многоточкова инжекция. Което тотално отхвърля идеята за Моно.

...При все, чеее... Много е прав Tyan, като kазва, че 2Е е всъщност моноинжекцион, страдащ от разчетворение на личноста! mhihi mhihi
Четерите дюзи са свързани паралелно и впръскват заедно по 1/2 от необходимото за цикъл количество гориво ;)

Относно кабела и буксите- забрави за кабел! :(
И аз съм със същия мотор, тааа...
Едиснтвено грешките на ABS-а можеш да видиш по метода, посочен от zfa

Потребителски аватар
zfa159
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Нед 19 апр 2009 11:16

Едни стендове на Бош ги четат също....в един сервиз човека без да иска заби комуникацията на буксата за АБС-а вместо за ЕКУ-то (бяха разместени просто) и прочете разни грешки....и се чудеше доста какво значат....после се усети,че са за АБС-а и се премести на другата букса :lol:
Стенда беше един голям голям колкото половин гаредероб и май май дърт колкото Пасат-а....взе ми 50 лв само за четенето на грешките....стенда показваше и живите данни от ЕКУ-то (а с ВАГ-Ком не може да се видят понеже не е с новия интерфейс).
Така че може да се четат и на стенд ама....са си грешни пари.

Върни се в “Passat”