Температурен датчик или......??????
- staniliev
- Автомобил:
- Двигател:
Температурен датчик или......??????
Здравейте колеги.По активен съм в раздела за Поло,но сега се наложи да удряте едно рамо и за Пасат.(90 коня,1992 год.)Измих му двигателя,но след като я жзех от мивката датчика на таблото за температурата започна да свети,а срелката се качи до горе и така си и стои дори и след като колата е била спряна 2-3 часа.Когато видях,че температурата според показателя е толкова висока спрях,пипнах с пръст антифриза в казанчето,но тои беше студен(значи няма как да е прегряла-или поне аз така си го обяснявам) Перката си се върти нормално и се изключва след спирането на колата.Ако можете-помогнете какво може да е и дали ще мога да се справя сам.
- L&R
- Автомобил: CCC
- Двигател:
- Контакти:
Re: Температурен датчик или......??????
Махни буксата на температурния датчик и зачисти там положението, намира се на пластмасовият тройник на главата.
-
- Автомобил:
- Двигател:
колега да не се е намокрил датчика и да дава на късо и затова да е така изчакаи първо да изсъхне
- olele39
- Автомобил: Sharan
- Двигател: AUY 4motion
Ако можеш я остави утре цял ден с отворен капак и на слънце, за да изсъхне хубаво.
- mchudomirov
- Автомобил:
- Двигател:
Датчика е ..2 дни и аз имах същия проблем но днес го изрових из кабелите и го почистих с контактен спрей ... сложих го на мястото му и сега всичко е наред. Покрай него за профилактика изчистих де що датчици намерих..
Ако имаш проблеми да го намериш свиркай, гледам че колегата ти е дал инфо по-горе.. аз ще ти дам и снимков материал.

Ако имаш проблеми да го намериш свиркай, гледам че колегата ти е дал инфо по-горе.. аз ще ти дам и снимков материал.
- mchudomirov
- Автомобил:
- Двигател:
viewtopic.php?f=6&t=152102 ето.. тъкмо пусках тема когато видях проблема ти. намери го и го почисти и според мен си готов. да не вземеш да го вадиш само като на снимките
просто изкарай му буксата ( малко сложно е) и там напръскай с контактния спрей.

- staniliev
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря ви много за съветите,оказа се че е от тожа наистина:) Благодаря ви още веднъж.