Проблем осветление б 3
- grisho89
- Автомобил:
- Двигател:
Проблем осветление б 3
Здравейте колеги имам проблем с осветлението на врътките за парното на пасат б3 беше изгоряла крушката смених я и сега свети но не отразява светлината към врътките.Има ли и други крушки или е само тази .Благодаря ви предварително.
- L&R
- Автомобил: CCC
- Двигател:
- Контакти:
Re: Проблем осветление б 3
2W
не 1,2

- sigman
- Автомобил: BMW
- Двигател:
....проблема с осветлението не е от мощността на крушките,а от лошо разпръскване на светлината....крушката седи в средата ,а на страни се разчита на разпръскването..
- L&R
- Двигател:
- Контакти:
sp2022 написа:....проблема с осветлението не е от мощността на крушките,а от лошо разпръскване на светлината....крушката седи в средата ,а на страни се разчита на разпръскването..
Ако всички светловоди са наред сложи 1,2W на мястото на оригиналната 2W и заповядай в темата за коментар.
- sigman
- Двигател:
L&R написа:sp2022 написа:....проблема с осветлението не е от мощността на крушките,а от лошо разпръскване на светлината....крушката седи в средата ,а на страни се разчита на разпръскването..
Ако всички светловоди са наред сложи 1,2W на мястото на оригиналната 2W и заповядай в темата за коментар.
... от къде да намеря 2вата крушка ...обиколил съм къде ли не и има само 1,2 вата
,,ако знаеш прати ме там...

- sigman
- Двигател:
..Благодая ти...

Жив и здрав!!!
- L&R
- Двигател:
- Контакти:
Колега търсиш Т5 2W, а съм ти дал линк към Т10 тези са голями като за габарит. В магазините за електроника има по-голям шанс.
2722 2W/12V OSRAM това е каталожният номер на Osram
http://www.spectromatic.net/object.php?id=4051
Ако са ти здрави разпръсквателите и са на място и имаш 2W крушка във гнездото свети всичко нормално.Ако не е изпълнено 1 от тези условия никога няма да ти е равномерно примерно при степен 2 на лявата врътка и при централната врътка по простата причина , че паяка взима светлината и доставя в 4 страни на ореола в центъра.От тези 4страни се взима светлина по светловодите за лявата и дясната врътка.Имаш ли счупен светловод забрави за разпръскването 

- Vasseto
- Автомобил: Passat B7 Passat B5_5 Jetta V
- Двигател: CFFB AVF BXE
Да добавя и аз нещо.
Като ги сваляш светловода(паяка) го измий най внимателно,така че да няма мръсотии по него.И тогава ще свети като ден.
Като ги сваляш светловода(паяка) го измий най внимателно,така че да няма мръсотии по него.И тогава ще свети като ден.
Също така ако си разглобил свали и плаката , на която са изобразени степените и фигурките изобщо.По нея има също адски много прах наплъстена , която може до известна степен да ти повлияе на светлината 

- sigman
- Двигател:
L&R написа:Колега търсиш Т5 2W, а съм ти дал линк към Т10 тези са голями като за габарит. В магазините за електроника има по-голям шанс.
...обиколих всички магазини и не можах да намеря тая пущина ...
..накрая намерих 2 вата но с цокъл...извадих я ия сложих на място ..светна но пак само средата ляво и дясно ...тъмница..

..явно светловодите са дали фира макар че ми изхлеждат здрави...утре пак че днес ме хванаха лудите с тея крушки..

- grisho89
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги благодаря ви много за съветите, но може ли да ми дадете малко снимки на цялата система как трябва да стои и да видя дали имам всички компоненти,т.е дали нещо не е изпаднало някаде.
Здравейте,и аз днес смених крушката на врътките и ми светна само по средата,а уж всичко си беше ок. Утре ще взема да пробвам с 2 вата крушка пак дано да стане