Защита на двигател на Passat 1991 2.0 -16v auto 134hp

Техническа и сервизна информация за Passat
Yokibull

Защита на двигател на Passat 1991 2.0 -16v auto 134hp

Мнениеот Yokibull » Пет 01 окт 2004 15:08

карам или по то4но карах Passat 91 2.0-16v auto в САЩ и преди около седмица както си карах изжеднуй изгасна.Стартера въртеше а нямаше ток при свещите оказа се че ангренажният ремък се е износил в един участук от около 15 см. с около 16-17 зъба.вкарах го в сервиз , механичето извади дебелите книги и видиа че този джигател има за6тита при късане на ремъка.след това смени ремъка с нов опита да запали двигатела но не се получи.чете пак по дебелите книги как точно трябва да се съвпаднат белезите при центровката пробва няколко пати но бе успех.след това погледна нещо в интернет и каза че сигурно в книгите са збъркали и че ниама защита на клапаните и те са се изкривили.
за това и питам някой знае ли дали има такава защита или дали има някой сайт кадето да провера и да започват разправиите в противен случай единственият ми вариянт е да закарам колата на автоморгата

Потребителски аватар
brabus
R-циклопедист на VW
R-циклопедист на VW
Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
Двигател: 1991 2003
Контакти:

Мнениеот brabus » Пет 01 окт 2004 15:18

Отговорих ти и в Дира, няма защита от среща между бутала и клапани, вседствие на скъсан (прескочил) ангренажен ремък.

Потребителски аватар
Rado
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Rado » Пет 08 окт 2004 20:28

Ха давидим как на vw ще скапеш клапани от скасан ремак.Те просто овисват ама не удрат в буталата

Ако сте отваряли VW ще знаете защо го казвам.

Потребителски аватар
WDW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот WDW » Пет 08 окт 2004 22:21

А бе и аз така си мисля ,че няма как това да се случи щот бях чел някъде ,че това е предвидено !!!
Радо какво значи увисват ???

Колега а с искрата на свешите какво стана ????
А бре кви са тия техници там по шатите ?????

Потребителски аватар
JJ
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот JJ » Вто 08 мар 2005 21:18

За този проблем има по-дебели книги.
Ако я оправиш карай я. Железен двигател! Вечен двигател!
А ако исаш повече инфо има книжки в техническите книжарници в страната за Пасат B3 с всички двигатели и системи слагани на на този модел. Ако все пак не намериш пиши ми, имам я на руски на файл[pdf]!~ jijojj@abv.bg

Върни се в “Passat”