Страшно много искам да си купя такава кола, но ми липсва конкретна информация. Поразчетох се из форума, но не намерих това което ми трябва. Харесах си B5 1.9TDI 110 коня 1999/2000г. Трябва ми:
1. Какво се прави при първоначално обслужване и каква е цената +/-?
2. Вярно ли е че при смяна на ангренажен ремък, задължително се сменят ролките, водната помпа и маслото на двигателя?
3. Ориентировъчен разход на гориво?
4. Комби или Седан запоред вас(аз съм за комби)?
5. Колко е горе долу нормалната цена на такава кола (ABS, централно, ел. пакет, халогенни фарове, AirBag, климатик/климатроник, без кожа)?
6. Колко често се налага смяната на носачите по "нашите" пътища?
7. Ако си харесам някоя и я закача на PC могат ли продавачите да ме преметнат нещо?
За сега е това.
Благодаря предварително на всички.
P.S. Предполагам, че има теми с подобни въпроси но при цялото море от неща за което хората питат не можах да открия нужната информация.

Може ли малко информация за Passat B5?
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- plkochev
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Може ли малко информация за Passat B5?
Ако си си харесал направо го вземаи.1,9 110к.с. е най-здравия мотор и много икономичен 5-7/100 .Първоначална инвестиция максимум 1000лв. после само караш.
- gr_kanev
- Доктора
- Автомобил: VW Transporter T5 2006
- Двигател: AXD

При смяна на ангр. ремък, ролките (на ангр. ремък - 2 бр. са мисля) се сменят ЗАДЪЛЖИТЕЛНО !!! Водната помпа е добре да се види, и ако е близо краят й, да се смени (по-опасно е при помпа-дюза - 115 к.с.) - така и така всичко около нея е отворено; не е задължително едновременно с това да се смени и маслото, но и нищо не пречи.
Комби или седан - ами зависи от нуждите и предпочитанията ти.
Не съм гледал скоро цени, но имай предвид че ABS, централно заключване, поне 2 AirBag са стандартно оборудване. Климатик/климатроник имат 99% от колите от този модел в България.
На Б5 халогенните фарове (ако ги има) са вградени в основните фарове.
Честотата на смяна на носачи зависи от това преди теб как и къде е карана колата, а и ти къде и как ще караш.
Продавачите могат да те метнат, още повече ако опита ти е само от четене по Интернет форуми; а и всичко при такава покупка в огромната си част е чист късмет.
По въпроса кой двигател е по-икономичен и здрав (създаващ проблеми) - 90 к.с. или 110 к.с. може да се поспори. Съжденията са на база някакъв личен опит. Факт е, че по-голямата част от дизелите на Б5 са 110 к.с. - просто е по-масов двигател при този модел.
plkochev написа:...после само караш.
И аз така си мислех като взимах моята, но в последствие се оказа, че това понятие в валидно само за служебна кола.
- valerius
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
После само карам срещу 10лв. на ден. Горивото е отделно. През изминалата година сам хвърлил по моята около 4хил.лв.
- HAMELION
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Аз карам такава от 4 години - доволен съм, добра е, разходът е добър като се има предвид големината на колата.
Единственото нежно нещо е предното окачване
но ако се кара внимателно се ядва
Аре, взимай я и газ !
Единственото нежно нещо е предното окачване

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Много благодаря на всички, за информацията, страшни сте и още повече ме навихте.
Истината, е че ми се иска здрава кола, а не като сегашната ми. Пежо 306 - хубаво вози, обаче като сметнеш, носащ, биалети, водна помпа, амортисьори, тампони, щеки за скоростите и какво ли още не еее не писна ми искам нещо голямо и по-здраво. Ще се доверя и ще си пробвам късмета ;о)
Истината, е че ми се иска здрава кола, а не като сегашната ми. Пежо 306 - хубаво вози, обаче като сметнеш, носащ, биалети, водна помпа, амортисьори, тампони, щеки за скоростите и какво ли още не еее не писна ми искам нещо голямо и по-здраво. Ще се доверя и ще си пробвам късмета ;о)
- AmW
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
И няма да сгрешиш
Аз последните 3 години карам такъв пасат ( 98г. 1.9ТДИ 110кс. комби) като през това време съм карал за кратко и други коли, малки, големи, с леви и десни волани.И честно да ти кажа, комфорта и возенето на пасата е в пъти по добро
.Лошите черти са, предното окачване (но не е толко страшно) и други дребни неща, за който можеш да прочетеш из форума.

Аз последните 3 години карам такъв пасат ( 98г. 1.9ТДИ 110кс. комби) като през това време съм карал за кратко и други коли, малки, големи, с леви и десни волани.И честно да ти кажа, комфорта и возенето на пасата е в пъти по добро

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Някой може ли да ми каже колко му е данъка на 110-то коня?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Онлайн калкулатор за данъка:
http://pariteni.bg/Calcs/5/1ff1de774005f8da18.html
http://pariteni.bg/Calcs/5/1ff1de774005f8da18.html
- Peteff
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
добре де - защо всеки който реши да си купи пасат пусна нова тема ... има поне 10 такива теми и във всичките пише едно и също
- feikot
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN AVG
Казват че водната помпа се сменяла с ремъците, била един вид консуматив, ама аз не я смених.Здрава (надявам се) част няма да сменям само и само да робувам на нечие мнение. Иначе аз съм със точно това окето си описал, комби 2000 година 4моушън 110 коня, двг-то е много пъргав за 1670 му килограма, чудна кола и вози като S-класа, и в такава лодка съм пребивавал 2-3 месеца. И тя беше 2008 производство, има малко разлика във возията но не е ОСЕЗАЕМА ! Като си купуваш комби гледай да е 4моушън, това е само един + за теб и естествено 0.5 литра повече разход, но невероятна стабилност и сигурност на пътя. Успех и дано да се повалиш скоро, но за напред за да не си навличаш нечии гняв
и тогава питай
има си всичко и ще се учудиш че има до 99% сходни въпроси като твоите и така можеш да си отговориш без да се мъчиш със пускането на нова тема
ПС а и като гледам си от Смолян- 4 моушъна ти е почти задължителен
успех

ПС а и като гледам си от Смолян- 4 моушъна ти е почти задължителен

- naiturseniq
- Автомобил: VW Passat 2016
- Двигател: 2000 TDI 150hp
интересно ми е каква е цената, че с тая криза наистина може да попаднеш на изгодна оферта. Но пък ако я купуваш от автокъща често "офертата" е за сметка на скрити дефекти и доста по сериознинеща (от опит говоря)
Лично аз я взех на половин цена дет се вика , затова възползвай се от момента и сключи изгодна зделка. Продавачите са на зор.
Лично аз я взех на половин цена дет се вика , затова възползвай се от момента и сключи изгодна зделка. Продавачите са на зор.

- feikot
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN AVG
Абе и аз взех лагуната на оферта, нормално вървяха за 4500-5000 лв, аз я взех за 2500 със платени данъци граждански прегледи и всички неща за 2009 + винетка. С нови гуми и лети джанти.Ама ей на сега се шлайфат леглата на клапаните гумички и нови клапани, дано да не се стигне до основен ремонт.Ама аз я взех с тази идея, че дори и основен да и направя ще ми излезе пак към 3500 ама поне ще знам че двг-то ще ме изкара поне още 100 000 км.
- vaskoto1
- майстор Падна ли ми!
- Автомобил:
- Двигател:
Peteff написа:добре де - защо всеки който реши да си купи пасат пусна нова тема ... има поне 10 такива теми и във всичките пише едно и също