Смесване на антифриз
Смесване на антифриз
Някой знае ли, дали е възможно смесването на G12(червен) с G12+(лилав) и дали няма да има сериозни последстивя след доливането на G12+.Ще съм благодарен на всички отговорили.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Смесване на антифриз
Допуска се.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Извинявам се, че ще питам в тази тема, ама по-добре тук, отколкото да отварям цяла нова.
На пасата ми (В3) се проби едно водно съединение и изтече 1/3-та (може и половината да е...на око) от антифриза...хванах го навреме и долях чешмяна вода, която имах подръка. В момента антифризът е доста разреден с вода, притеснява ме, че не е дестилирана. Има ли смисъл да източа цялата течност и да си сложа отново антифриз+дестилирана вода 50:50?

На пасата ми (В3) се проби едно водно съединение и изтече 1/3-та (може и половината да е...на око) от антифриза...хванах го навреме и долях чешмяна вода, която имах подръка. В момента антифризът е доста разреден с вода, притеснява ме, че не е дестилирана. Има ли смисъл да източа цялата течност и да си сложа отново антифриз+дестилирана вода 50:50?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Определено има, ако държиш охладителната система на колата ти да не трупа отлагания.
Съотношението го подбери съобразно инструкциите на производителя и спрямо температурите при които ще експлоатираш колата през следващата зима. Не допускай прекалено разреждане на антифриза, в него, освен препятстващите замръзване вещества (в старите беше етиленгликол, в новите не знам какво е)има (или поне би трябвало да има)антикорозионни и смазващи добавки.
Съотношението го подбери съобразно инструкциите на производителя и спрямо температурите при които ще експлоатираш колата през следващата зима. Не допускай прекалено разреждане на антифриза, в него, освен препятстващите замръзване вещества (в старите беше етиленгликол, в новите не знам какво е)има (или поне би трябвало да има)антикорозионни и смазващи добавки.
- kondzhagyulo
- Автомобил:
- Двигател:
Ето няколко снимки от последствията в радиатора
при смесване на антифриз G12 и синия + каране само с вода

тук съм позачистил половината от отлаганията за сравнение:

тук съм позачистил половината от отлаганията за сравнение:

Последна промяна от kondzhagyulo на Съб 25 апр 2009 20:20, променено общо 1 път.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ужас...
...още в понеделник ще сменя с нов антифриз. Благодаря за съвета...и снимките.