Уважаеми колеги,
имам следният въпрос: При запалване лампичката за колани на таблото светва за няколко секунди и след това изгасва, но след това не идва абсолютно никаква звукова сигнализация за несложен колан. А примерно ако си оставя фаровете включени и отворя вратата, такава сигнализация има/за фаровете имам в предвид/. Как мога да включа тази аларма за несложени колани??? Колата е Пасат Б5 1999 год, 1.8 Турбо /150 к.с.
Благодаря предварително.

Как да се включи звуков сигнал за колани на Б5 1.8Т 1999?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Как да се включи звуков сигнал за колани на Б5 1.8Т 1999?
Последна промяна от batmilko на Вто 28 апр 2009 16:18, променено общо 1 път.
Причина: и защо трябва да сложиш ????????? в заглавието - за да покажеш, че не си чел правилата ли?
Причина: и защо трябва да сложиш ????????? в заглавието - за да покажеш, че не си чел правилата ли?
- AmW
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Как да се включи звуков сигнал за колани на Б5 1.8Т 1999????

Тва не е ли лампричката за еърбега?
За такава сигнализация не съм чувал да има.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ами не,
Колата е от Англия и това си е дадено точно за сигнализация за колан. Според книжката трябва да свети 6 секунди и после да се изключи. Ако коланът не е поставен и колата се запали, трябва да се включи и звукова сигнализация, но това не става....
Колата е от Англия и това си е дадено точно за сигнализация за колан. Според книжката трябва да свети 6 секунди и после да се изключи. Ако коланът не е поставен и колата се запали, трябва да се включи и звукова сигнализация, но това не става....
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ами, не е за еърбега, за него е друга. Колата е от Англия и има лампичка точно за това. Според книжката тя се включва за 6 секунди при непоставен колан и след това загасва. Обаче след това при запалване и ако още не сложен коланът, би трябвало да има звукова сигнализация. Такава обаче няма. И затова се чудех дали някой има представа защо и как може да се пусне пак тази сигнализация...
- Peteff
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
и аз се чудех но предполагам че се активира с ваг-ком
спецовете да кажат
спецовете да кажат
- AmW
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ха, за такова чудо "звукова сигнализация за колана" при пасат до сега не бях чувал
- Peteff
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
може просто да е неактивирана по дефаут на всички
- BigTo
- Автомобил:
- Двигател:
Момчета, 90% от хората, които имат тази екстра се чудят и се мъчат да я изключат. Много е дразнещо. И аз до сега не съм чувал да има за Пасат. Май Б6 и СС-то ги имат, но пак не съм сигурен.
- feikot
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN AVG
Имам и една лагуна 95 година RXE с говорящ бордови копютър, аз за това се учудих и питах в други теми как в тая френска чикия има компютър който да ми говори и ми казва за нивото на бензина маслото течностите и какво ли не друго, за отворена врата,като ми казва коя врата е отворена, за капак на двг багажник и какво ли още не, вкл. и ми казва да си сложа колана.А нашите немски каляски почти нямат нищо от тези изброените.Учудих се защо ? Специално че не показва коя врата е отворена, как може ? Ако някой може да ми обясни този ВАГ ком, как се процедира с него и как мога да променя някакви настроики на борда , ще съм благодарен да му получа ЛС
- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
feikot написа:... Ако някой може да ми обясни този ВАГ ком, как се процедира с него и как мога да променя някакви настроики на борда , ще съм благодарен да му получа ЛС
Мисля че не може да променяш кой знае какво. Може да променяш език, на колко хиляди километра да ти напомня за инспекция, и в какви мерни единици да е км или мили. Имаше една тема в която е обяснено кое как точно се променя, може да я потърсиш

Аз имам кабел който работи с ваг ком 311-2, ако искаш може да експериментираш

-
- Автомобил:
- Двигател:
И аз си мислих за ВАГ, обаче не искам да пипам с него, защото ако не знаеш как се работи, големи бели могат да станат. Иначе гледах - кабел със софтуер има за 45 лева, трябва и лаптоп, който имам и оттам нататък е ясно. Обаче просто искам да знам дали може да се пусне това нещо и ако може да се направи във Варна, да се свърши работата.
- Yu
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Моята В5.5 ако отвориш в движение врата изписва на таблото коя врата е отворена но ако е на място има един символ само че има отворена врата.Може и при вашите да е така ако е в движение.
- dancho_kolev
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
И моята е В5.5,има много екстри по нея,но няма сигнализация за колан! Имам прятел с B6-4motion - при него я има сигнализацията.
Последна промяна от dancho_kolev на Сря 29 апр 2009 7:54, променено общо 1 път.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, тоя звук е изключително дразнещ и досаден, не ти трябва. На мен и без такива пищялки първата ми работа е да си сложа колана, просто навик.
-
- Автомобил:
- Двигател:
И ти си прав, но все пак, просто ми беше интересно. А в книжката пише, че airbag -а няма да сработи ако не са сложени коланите. Или това не е вярно. И аз не знам...