Изолацията под кората на двигателя......Пасат Б5, АФН

Техническа и сервизна информация за Passat
pepster1980
Автомобил:
Двигател:

Изолацията под кората на двигателя......Пасат Б5, АФН

Мнениеот pepster1980 » Пон 04 май 2009 11:49

ЗДравейте, сигурно много от Вас имат подобен проблем - кората на вигателя трака доста неприятно..... онзи ден я свалих - досега не бях го правил (сваляне само в сервиз).... и изпитах малък ужас :horror: - почти цялата дунапренова изолация отдолу се е раздробила и е на малки късчета по целия двигател. Та да ви питам:

1, Мисля да махна старата изолация и да измия мотора за да отстраня боклуците - притеснява ме обаче че покрай мотора има доста електроника - какво ще ме посъветвате?

2, Понеже изолацийката не се продава отделно, а е комплект с капака - 250,00 лв.... мисля да си изрежа нова от дунапрен - притеснява ме обаче, че все пак този дунапрен ще е подложен на сравнително високо нагряване - има ли опасност? Ако има може ли да ме посъветвате какъв материал да си взема и от къде - така че да е изолиращ и топлоустойчив?

Благодарности в аванс...

Потребителски аватар
BRUKLLIN
Автомобил:
Двигател:

Re: Изолацията под кората на двигателя......Пасат Б5, АФН

Мнениеот BRUKLLIN » Пон 04 май 2009 14:08

Здрасти колега!
Моята изолация също беше прокъсана и си взех от Практикер изолационна вата,която от единия край има фолио.(Незнам как точно се казва,но има различни дебелини и е на големи ролки.Продават я на линеен метър.)
Поставих я директно върху старата вата и я прихванах със скобички за периферията на кората.Вече 10 хил. км. без да е сдала багажа......
Успех...

Потребителски аватар
viktoris
Автомобил: Passat 98 AFN Galaxy AHU 97
Двигател:

Мнениеот viktoris » Пон 04 май 2009 15:31

А за какво служи тая кора с изолация че аз нямам и съм така вече 4 години и 320 000 км..Само да изолира шума на двигателя ли или и да пази от вода...или и да го пази топъл...
От къде да си купя...ама нещо по ефтино...до 100 лева да речем

Потребителски аватар
BRUKLLIN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BRUKLLIN » Пон 04 май 2009 17:16

viktoris написа:А за какво служи тая кора с изолация че аз нямам и съм така вече 4 години и 320 000 км..Само да изолира шума на двигателя ли или и да пази от вода...или и да го пази топъл...
От къде да си купя...ама нещо по ефтино...до 100 лева да речем

Най-добре от някоя морга,за да се вместиш в тия сто лева.
А за предназначението мисля,че сам си отговорил...или поне не се сещам за какво друго може да е!

Върни се в “Passat”