Автоматична кутия
- diqn1975
- Автомобил:
- Двигател:
Автоматична кутия
Здравейте.Колата ми е пасат Б3 с автоматична кутия.1990г е и е 2000 16в с мотор 9А.Тотално се прецака кутийката и търся да я заменя с същата или с аналог накаъв.Има само означения на кутията от рода WWO Помагайте. 

- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Автоматична кутия
Вземи скоростна кутия от същия Пасат, само че ръчна.
- bnvp
- Автомобил: VW Passat B3
- Двигател: 2E 1991

Първи три числа в номера са модела на скоростната кутия,предполагам,че е 096.А конкретната модификация я пише на стикера в багажника до кода на двигателя(в твоя случай 9А)и е трибуквена(АРЕ,АРВ,АРС,СFC,CFF и т.н.).Успех!
- diqn1975
- Автомобил:
- Двигател:
това е номера WWO
096 321 105 АЕ АF
мисля че тия последните букви са за компа с които работи,защото моя е АЕ
За проблема какво да Ви кажа влезе в авариен режим,т.е движи се само на една предавка при поставяне на лоста в положение D.Искам да включа на 1 пак тръгва на някаква си.С една дума прави каквото си знае.Няма логика в действията й.После започна да не включва и задна предавка.Включва се рядко ако раздвижа лоста няколко пътя в различните позиции.Хвърля ми масло. При запалване не ми светва аварийния режим,а след поставяне на лоста в някакво положение,различно от Р.Преди повече от 5 години и е правен ремонт и мисля че има елемент от скоростна кутия на А4,а може и цялата кутия да е от А4.
096 321 105 АЕ АF
мисля че тия последните букви са за компа с които работи,защото моя е АЕ
За проблема какво да Ви кажа влезе в авариен режим,т.е движи се само на една предавка при поставяне на лоста в положение D.Искам да включа на 1 пак тръгва на някаква си.С една дума прави каквото си знае.Няма логика в действията й.После започна да не включва и задна предавка.Включва се рядко ако раздвижа лоста няколко пътя в различните позиции.Хвърля ми масло. При запалване не ми светва аварийния режим,а след поставяне на лоста в някакво положение,различно от Р.Преди повече от 5 години и е правен ремонт и мисля че има елемент от скоростна кутия на А4,а може и цялата кутия да е от А4.
- diqn1975
- Автомобил:
- Двигател:
на едно място срещнах това APE.Възможно ли е да е това оригиналната кутия
- bnvp
- Автомобил: VW Passat B3
- Двигател: 2E 1991
Ами не съм 100% сигурен, но мисля, че всички В3-ки автоматици са със 096(APE) заводско,а другите видове 096 кутии ги слагат на други модели на VW.Диагностика правил ли си и,би трябвало да изкара в какво е проблема
- diqn1975
- Автомобил:
- Двигател:
Казаха ми че има електрически проблем,евентуално е бил лентовия кабел в кутията.А това че не е APE a WWo си мисля че при предишния е станало смяната на кутията,тъй като имаше тогава проблем