проблем с чистачките

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
vesellin
Автомобил: Mitsubishi ASX
Двигател: 4N14
Контакти:

проблем с чистачките

Мнениеот vesellin » Пет 10 фев 2006 14:03

Проблема е в това, че понякога, когато пускам мигачите (а в градски условия е тоста често),или вляза в някоя по доляма дупка и друсне повечко ми се пускат чистачките, все едно съм си пръснал течност по стъклото и започват да работят. ( така ми хаби доста течност за чистачки- а тя не е евтина и нерви- те са безценни!) скоро забелязах че има едно палецче, което е "изтрито" - като размърдам лоста за чистачките напред-назад, се оправя, но трябва да има нещо да крепи лоста за да не пръска течност и да не пуска задната чистачка
Пасата е Б3- комби - а обяснението за проблема -индианско, може би и много аматьорско.

BatGoro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BatGoro » Пет 10 фев 2006 14:44

Има една пружинка по мои спомени, която го връща, когато го дръпнеш за да пръсне вода.
Сигурно при теб е счупена или много омекнала.

bobidi
Автомобил:
Двигател:

Re: проблем с чистачките

Мнениеот bobidi » Пет 10 фев 2006 16:37

vesellin написа:Проблема е в това, че понякога, когато пускам мигачите (а в градски условия е тоста често),или вляза в някоя по доляма дупка и друсне повечко ми се пускат чистачките, все едно съм си пръснал течност по стъклото и започват да работят. ( така ми хаби доста течност за чистачки- а тя не е евтина и нерви- те са безценни!) скоро забелязах че има едно палецче, което е "изтрито" - като размърдам лоста за чистачките напред-назад, се оправя, но трябва да има нещо да крепи лоста за да не пръска течност и да не пуска задната чистачка
Пасата е Б3- комби - а обяснението за проблема -индианско, може би и много аматьорско.

Това си е дежурен проблем при В3 http://volkswagen.msk.ru/index.php?p=vw_faq13#13.4.3

Върни се в “Passat”