проблем със спирачките

Техническа и сервизна информация за Passat
gentleman
Автомобил:
Двигател:

проблем със спирачките

Мнениеот gentleman » Пет 15 май 2009 19:36

Имам следния прблем, като карам бавно и натисна спирачки хващат само задните. А като развия скорост няма проблем. И мисля че го прави повече когато колата е студена. От какво може да е това.

Пасат GL, Б4, 1.6, 101 к.с.

Потребителски аватар
HAMELION
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: проблем със спирачките

Мнениеот HAMELION » Пет 15 май 2009 19:40

кантарчето дали е наред погледнал ли си го?

_SUN_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот _SUN_ » Пет 15 май 2009 21:20

HAMELION написа:кантарчето дали е наред погледнал ли си го?

Ако е производство след септември 95 год. няма кантарче

nepreklonniq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nepreklonniq » Съб 16 май 2009 8:03

Това не е вярно! Моята е произведена октомври 1995 и има кантарче!
Колега виж си накладките, премери си дисковете, да не са си отишли, провери и буталата на апаратите дали не са ти блокирали от мръсотия или са клеясали!

dsm
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dsm » Съб 16 май 2009 9:48

много моля за прошка на моя неосведоменост :banghead: ама къде това "кантарче" , каква работа върши и как се разбира дали е наред

Потребителски аватар
olele39
Автомобил: Sharan
Двигател: AUY 4motion

Мнениеот olele39 » Съб 16 май 2009 17:46

И от мене един въпрос, момчета - ако колата има ABS има ли кантар?
Кантара май се намираше на задния мост. Ако колата е по-натоварена отзад, джаджата праща по-голямо спирачно усилие на заднита колела.

_SUN_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот _SUN_ » Съб 16 май 2009 19:45

До септември 95год. с АВS Teves 04 има кантар, след тази дата колите с АВS Teves 020 няма кантар, регулирането на спирачното усилие на задния мост става в хидроблока на АВS.Ако колата е без АВS, кантар си има.

nepreklonniq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nepreklonniq » Съб 16 май 2009 20:13

Точно с новия модел хидроблок съм и си имам и кантар и АБС! Въпросът е друг! Да помогнем да си реши проблема колегата, а не да гледаме коя кола с какви щуротии е по-различна от другата! :lol: Според мен след като колегата не е уточнил какво е състоянието на предните му дискове, просто няма защо да търси причината в задните спирачки, или в кантара! Първо да си погледне предните спирачки и тогава задните!Предните участват в спирането на 70-75%, задните 25%!Как така е видял, че хващат само задните, не ми е много ясно???
Колкото до колегата SUN - аз много уважавам неговият опит и мнения, защото и на мен ми е помагал! :bowdown Но искам само да му напомня ,че еднакви пасати по година и по изпълнение се срещат много рядко! При мен се получи така- купувам накладки за задните спирачки, и понеже са с барабан искам за 1.8, а като ги разглобих, по номер и по размер, отговаряха на пасат 2.0 куб.с.и то 16v! :shock

rudoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rudoni » Съб 16 май 2009 22:20

и аз съм съгласен с Hristo Dimov и за това е много трудно да се дават съвети от тук!разновидности много ,а не всичко се описва подробно /или поне по конкретно /което може да доведе до дезинформация, а от там и неправилни ремонти и страшни неща по пътищата!който иска помощ да описва нещата по конкретно и подробно .особено за модела двигател /код/ защото той е в основата на базата информация за автомобила!

_SUN_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот _SUN_ » Нед 17 май 2009 3:19

Hristo Dimov написа:Точно с новия модел хидроблок съм и си имам и кантар и АБС! Въпросът е друг! Да помогнем да си реши проблема колегата, а не да гледаме коя кола с какви щуротии е по-различна от другата! :lol: Според мен след като колегата не е уточнил какво е състоянието на предните му дискове, просто няма защо да търси причината в задните спирачки, или в кантара! Първо да си погледне предните спирачки и тогава задните!Предните участват в спирането на 70-75%, задните 25%!Как така е видял, че хващат само задните, не ми е много ясно???
Колкото до колегата SUN - аз много уважавам неговият опит и мнения, защото и на мен ми е помагал! :bowdown Но искам само да му напомня ,че еднакви пасати по година и по изпълнение се срещат много рядко! При мен се получи така- купувам накладки за задните спирачки, и понеже са с барабан искам за 1.8, а като ги разглобих, по номер и по размер, отговаряха на пасат 2.0 куб.с.и то 16v! :shock

Винаги бих помогнал колега с кавото мога, нека колегата gentleman уточни има ли АБС и оттам да го насочим към евентуални повреди, защото аз имам също проблем със спирачките, потъващ педал, и до момента ми се струва неразрешим, смених майстори, сервизи и какво ли не, спирачната уретба дърпа въздух и това е, вече съм се подлудил и се спрях на решението сменям наред до отстраняване на проблема или как беше проба - грешка.то не бяха нови спир. помпи, блокове на АБС и все тая системата дърпа въздух, но без течове по нея, пълен парадокс.

Върни се в “Passat”