Здравейте на всички, като горд собственик на "нов" стар Б5.5 имам проблема, че откакто купих колата десния фар свети по-разсеяно от левия (на левия много ясно се вижда очертанието от крушката и лупата, докато на десния е по-кофти, а при отдалечаване от стената направо си е все едно нещо като с рефлектор, но не баш. Помислих си че е крушка, смених и двете, левия си е същия, десния и той. Прочетох в една тема, че 2-ма колеги са се оплаквали от десен фар, че не им свети като хората, та питането ми е дали наистина си е някакъв дефект или каде е проблема? Ще се опитам по-късно да кача снимки, за по-голяма яснота.
Много благодаря за вниманието!
Ето и снимките: http://picasaweb.google.bg/nikolay.n.s/Headlights#

Десен фар на Б5.5 свети по-разсеяно от левия
- dancing_niki
- Скиора
- Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
- Двигател: CASA
- feikot
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN AVG
Re: Десен фар на Б5.5 свети по-разсеяно от левия
Има някакъв минимален,ама много минимален шанс, според мен да са слагани фарове от английски пасат,за който десния фар трябва да е по слаб по подразбиране че се кара в обратен стил.Но пак казвам че само предполагам.
- dancing_niki
- Скиора
- Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
- Двигател: CASA
Ми ще проверя пак серииния номер, но доколкото знам английските фарове, са с обърнати наклони, даже в ЕТКА-та са различни, а на този наклона му е същия като на левия. Другото което е, че даже нямат фаровете визуална разлика в стъклата, десния не е по-тъмен от левия и обратно.
- feikot
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN AVG
Има там някаква разлика, аз ти казвам че само предполагам.